Schlagerpinglan: Resultatet av Melodifestivalen 2011:s Andra Chansen hittar ni här nedan.

Duell nr 1:
Vinnare: Love Generation – ”Dance alone
Utslagen: Jenny Silver – ”Something In Your Eyes

Duell nr 2:
Vinnare: Sara Varga – ”Spring för livet
Utslagen: Loreen – ”My Heart Is Refusing Me

Duell nr 3:
Vinnare: The Moniker – ”Oh My God!
Utslagen: Linda Pritchard – ”Alive

Duell nr 4:
Vinnare: Pernilla Andersson – ”Desperados
Utslagen: Shirley´s Angels – ”I Though´t It Was Forever

Duell nr 5:
Till Final: Sara Varga – ”Spring för livet”
Utslagen: Love Generation – ”Dance alone”

Duell nr 6:
Till Final: The Moniker – ”Oh My God!”
Utslagen: Pernilla Andersson – ”Desperados”

Schlagerpinglan: Som vanligt så kommer jag och tittarna inte alls överens. Alla mina fyra favoriter åkte ut redan i första omgången! Man kan inte göra mycket annat än att skratta åt eländet. 😀

Frågan är ju om Jenny Silver verkligen slogs ut eller om röstningsstrulet satte käppar i hjulet för henne. Om det nu verkligen var så många som röstade på Love Generation i första duellen, varför fortsatte de då inte att rösta på dem i den femte duellen? Ett gyllene läge för konspirationsteorier… som jag inte tänker spinna vidare på.

Själv nöjer jag mig med att sända ett stort grattis till The Moniker och Sara Varga som gick vinnande ur den dramatiska tävlingen och beklaga lite smått att både Jenny Silver och Shirley´s Angels åkte ur.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2011: Andra Chansen”

 1. Melodifestivalen 2011 | Andra Chansen - Evas musikblogg

  […] Andra som har kommenterat Andra Chansen: Jerry | Schlagerpinglan […]

 2. DavidG

  Jag är ganska övertygad om efter att ha följt ett antal resultat av andra chansen genom åren att just till andra chansen är det inte alla sm kollar. många yngre struntar i andra chansen och går ut eller gör annat eller röstar ej i andra chansen…… där är det de äldre som röstar mer…dom tittar oavsett…därav resultatet ikväll..

  verkar inte helt osannolikt.

 3. Schlagerpinglan

  DavidG, Hur det än hänger ihop så blev det ett resultat och de som röstade mest fick som de ville, förhoppningsvis. Bara att ruska av sig obehaget och koncentrera sig på nästa veckas final.

 4. Rickard

  Jag hoppades verkligen på Jenny Silver. Henns låt är bättre än Lindas och borde tagit sig till final!

 5. Schlagerpinglan

  Rickard, Mmm… kan inte göra mycket annat än att instämma.

 6. O

  Jag är glad över att Love Generation med ”Dance alone” åkte ut för att det var tävlingens mest överskattade låt. Högst på alla odds typ. Bara för att RedOne har skrivit den eller? Den diskvalificerade låten var säkert mycket bättre, men den här märks det att RedOne bara har slängt ihop hipp som happ.

  För övrigt, synd att Loreen åkte ut, men annars bra resultat.

 7. Daniela

  Jag håller delvis med om det som du, Schlagerpinglan, tidigare skrivit om Sara Varga och politiska budskap i ESC, men jag tycker ändå att den här låten håller sig inom gränserna för vad som är passande i dessa sammanhang. Och framför allt tycker jag att det är en låt som fängslar, berör och väcker känslor, så jag är faktiskt inte förvånad över att den tog sig ända till final. Dessutom utgör den ju en skarp kontrast till de övriga finalisterna, vilket alltid är positivt. När det gäller The Monikers låt tycker jag att det är ett bidrag som växer för varje lyssning/framträdande, och i nuläget är han faktiskt min största favorit inför finalen! 😀

 8. Schlagerpinglan

  Daniela, Jag måste förtydliga mig här känner jag. 😀 Rent regelmässigt så tycker jag att Varga definitivt håller sig inom gränserna och är mer än välkommen att delta. Förstår också att det är många som tycker om det. Jag personligen vill dock inte ha så mycket allvar och depp i festsammanhang. Då föredrar jag The Moniker vars låt faktiskt växt även här. Danny är dock fortfarande min personliga favorit.

 9. kenneth

  Hej Schlagerpinglan!
  Vill bara säga att jag tycker att du har en utomordentligt bra sida med all möjlig info som är intressant,mot vad du tycker så tycker jag också att Sara Vargas framträdande i andra chansen gick rätt igenom tv rutan,helt underbar och Monikers låt är riktigt bra,tyckte den va skit första gången men nu känns den överlägsen Saade och Dannys tråkiga upprepningslåtar,snacka om att man har hört den skiten tusen gånger,nä va precis o satte 500 kr på Moniker,tror han går hem hos jurygrupperna Norge,Irland,England,typiskt glatt Beatles sound
  Tack än en gång för en bra sida lär följa den nästa år också,superbra att man kan gå bakåt och se tidigare års info,bra jobbat
  Kenneth 60-talist

 10. Schlagerpinglan

  kenneth, Jag tackar för de fina orden om min sida, roligt att läsa. 😀 Vad gäller The Moniker så ska det bli väldigt intressant att se hur han tas emot av de internationella jurygrupperna. Allt är möjligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se