Schlagerpinglan: Vi närmar oss finalen av Melodifestivalen 2011 med stormsteg och allt fokus borde ligga på den. Ändå fortsätter Andra Chansen-fiaskot att gnaga. Jag vill glömma och gå vidare men känner att jag måste skriva detta först, så att SVT:s version inte blir sista ordet i frågan.

När SVT visade röstningssiffrorna stod det klart att det var omöjligt att utse någon vinnare i den första duellen. Här hade SVT kunnat erkänna sitt misstag och säga att man för enkelhets skull behöll resultatet, eftersom det förmodligen ändå var det rätta. Då hade allt varit frid och fröjd, för misstag kan alla göra.

I stället så valde SVT att skriva ihop dokumentet “Fakta om röstningen i Andra chansen“, se länken ovan, där de med hjälp av felaktiga uträkningsmetoder vilseleder de svenska tittarna som förväntas svälja allt med hull och hår och vända blad. Vissa, som inte orkar tänka efter själva, gör så klart det medan det finns andra som inte är lika lättlurade och de som helt enkelt inte tycker att det är mycket att uppröras över.

Jag är väldigt besviken på SVT som antingen har väldigt inkompetenta medarbetare eller medvetet ljuger för sina tittare. Manipulerade röstsiffror är något man förväntar sig av andra ESC-länder men inte av Sverige. SVT verkar dock envist stå fast vid sin version och väntar på att stormen ska blåsa över. Inte mycket en enskild person kan göra i det läget mer än att hoppas att de flesta förstår att SVT:s förklaring och uträkningar inte håller.

Så, nu tänker jag inte låta SVT få fördärva mer av min Melodifestival-säsong utan i väntan på att SVT tar sitt förnuft till fånga så lägger jag Andra Chansen på hyllan och tar sikte på MF-finalen och ESC.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se