Vid finalen av Melodifestivalen 2011 kommer svenska folket sammanlagt att få dela ut 473 poäng och de elva internationella jurygrupperna kommer också att få dela ut sammanlagt 473 poäng. Om två bidrag får samma antal poäng så är det tittarnas röster som avgör.

De elva internationella jurygrupperna består av:
Frankrike Grekland Irland Kroatien
Malta Norge Ryssland San Marino
Storbritannien Tyskland Ukraina

De utländska jurygrupperna:
Varje jurygrupp består av fem personer och de är utvalda för att de har musikkoppling, intresse för ESC eller representativa för landets smak. Varje jurygrupp delar ut 43 poäng, enligt nedan, så från de elva jurygrupperna blir det sammanlagt 473 poäng.

Varje jurygrupp delar ut följande poänger:
12 10 8 6 4 2 1 = 43 poäng

Svenska folkets röster:
Telefon- och sms-röstningen fortsätter ca fem minuter efter att de utländska jurygrupperna lämnat sina röster, så att tittarna ska kunna reagera på resultatet.

Svenska folket delar ut följande poänger:
Tittarna har 473 poäng att dela ut och de fördelas mellan bidragen procentuellt i samma spridning som rösterna fördelat sig. Får ett bidrag 50 % av rösterna så får det 50 % av poängen.
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Av de elva jury-länderna så är det endast fyra som kommer att rösta i vår semifinal (Frankrike, Irland, Tyskland och Ukraina), resten röstar i den första semifinalen men det ska förhoppningsvis inte spela så stor roll. Det viktiga är ju hur väl dessa 55 personer representerar “Europas smak”. Vi får helt enkelt lita på att SVT gjort ett bra jobb här när de valde ut dem.

Frågorna är många inför finalen. Vem väljer juryn? Vem väljer svenska folket? Ska SVT klara av hela kvällen utan några incidenter? Det kan bli en dramatisk kväll av flera anledningar. 😉

Andra intressanta bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “MF 2011: Så här går röstningen till i finalen”

  1. Robban

    Antingen blir det hur spännande som helst, eller så blir det en jordkrosseger för Eric Saade.

  2. Schlagerpinglan

    Robban, Mmm… inte för att jag har något emot att Eric Saade vinner men jag hade föredragit en spännande kväll som slutar med Danny som segrare.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se