Ukrainas ESC-2012-planer

2011-12-08 (torsdag)

Fram till den 25:e december tar Ukrainas TV-bolag NTU emot ansökningar från sångare och artister som vill tävla i landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

Första steget är semifinalen som kommer att hållas den 20:e januari. Därifrån går 19 bidrag vidare till finalen den 10:e februari.

En artist är redan för-kvalificerad till finalen och det är den som vinner den pågående talangtävlingen “Show #1“. Tävlingen, som uppges ha högst tittarsiffror i Ukraina för tillfället, leds av superstjärnorna Philip Kirkorov och Ani Lorak.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det har nästan blivit en tradition att Ukrainas ESC-uttagning ska kantas av problem, skandaler och/eller utbytta bidrag. Landet har dock inte missat ESC-finalen en enda gång men däremot hamnat i topp-tio sex gånger av sina nio försök, så man ska nog inte vara alltför snabb att kritisera deras metoder. 🙂

Själv hoppas jag på en problemfri ESC-uttagning samt att Anastasiya Prikhodko (11:a för Ryssland 2009 med “Mamo“) gör ytterligare ett försök i den ukrainska uttagningen. 2011 räckte det ju endast till en 8:e-plats med den minimalistiska “Action“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se