Vid Danmarks uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest, Dansk Melodi Grand Prix 2012, så kommer det endast nio bidrag till start, inte tio som det tidigare meddelats. Orsaken är att ett av bidragen, “Nowhere” med Valen:tine (Tine Lynggaard), har diskats och inte kommer att ersättas.

Först fick bidraget klartecken efter att ha läckts ut i förtid men när det framkom att låten lagts ut av Valen:tine själv innan den 1:a september 2011 (i strid mot EBU:s regler) så hade DR inget annat val än att diska bidraget.

I och med att diskningen kommit så sent så kommer låten ändå vara med på den officiella samlingsskivan.
(Källor: eurovision.tv och pierresschlager.com)

Schlagerpinglan: Det är alltid tråkigt när förväntansfulla låtskrivare och artister blir snuvade på sin chans att få tävla i ESC men vid det här laget så borde ju alla veta vad som gäller.

Om inget annat så tycker man ju att TV-bolagen som håller i uttagningarna borde göra en liten koll på sina bidrag innan de offentliggörs. Har de inte den kunskap som krävs så får de väl skaffa sig den, för så väldigt svårt är det ju inte.

Finalen av Danmarks Melodi Grand Prix 2012 kommer att avgöras den 21:a januari. Startfältet hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se