I går startade Tyskland sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012: “Unser Star für Baku“.

Det hela började med att tio artister fick presentera sig för publiken, sedan följde en två-minuters-omröstning. Den som fick minst antal röster (Katja Petri) fick framträda först och den som fick flest (Roman Lob) uppträdde sist. Medan artisterna sjöng så fick tittarna rösta och den aktuella ställningen redovisades hela tiden på skärmen.

De fem artister som fick flest röster gick sedan vidare till nästa utslagningsomgång, som sänds den 26:e januari. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden hittar ni här nedan.

Artisterna som gick vidare från Unser Star für Baku (del 1) 12/1:
Shelly Phillips (“Valerie” av Amy Winehouse) (15.5%)
Roman Lob (“After Tonight” av Justin Nozuka) (14.9%)
Céline Huber (“Beautiful Disaster” av Kelly Clarkson) (14.7%)
Leonie Burgmer (“Stronger Than Me” av Amy Winehouse) (14.7%)
Katja Petri (“Marry You” av Bruno Mars) (14.7%)

Artisterna som åkte ut:
Kai Nötting (“More” av Usher) (14.5%)
Jil Rock (“Moves Like Jagger” av Maroon 5) (5.9%)
Yasmin Gueroui (“Not Fair” av Lily Allen) (2.4%)
Salih Özcan (“Señorita” av Justin Timberlake) (1.7%)
Jan Verweij (“Closer To The Edge” av 30 Seconds To Mars) (1.0%)
(Källor: escdaily.com och escchat.com)

Schlagerpinglan: Då var även Tyskland igång med sin uttagning och här fanns som väntat både högt och lågt. Topp- och bottenplaceringarna höll jag med tittarna om men sedan var det mer blandad kompott.

Den största besvikelsen var att Kai Nötting inte hade marginalerna på sin sida utan oturligt nog hamnade på fel sida om strecket. Lite synd faktiskt, för där fanns nog potential till något bättre. Även Yasmin Gueroui och Jil Rock hade jag gärna haft kvar i tävlingen och sett lite mer av. Inte nödvändigtvis för att de sjöng bättre än de övriga men de väckte i alla fall en liten nyfikenhet.

Nåja, kvällens stjärna, Shelly Phillips, gick vidare så resultatet får väl ändå ses som någerlunda lyckat. Om det blir en promenadseger för henne eller inte får vi kanske en hint om nästa torsdag, då de övriga 10 deltagarna i “Unser Star für Baku” presenteras.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se