Danmarks ESC-bidrag 2012

2012-01-22 (söndag)

På lördagskvällen valde Danmark ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom finalen av “Dansk Melodi Grand Prix“.

Nio bidrag tävlade, tre gick vidare till en superfinal och sedan fick tittarna dela på makten tillsammans med flera jurygrupper (inklusive fyra internationella jurygrupper) när det var dags att utse segraren. Vann gjorde Soluna Samay med låten “Should’ve known better“.

Lyssna på Danmarks ESC-bidrag 2012 här:
Soluna Samay – “Should’ve known better”

Resultatet av superfinalen (jury+teleröster):
1. “Should’ve known better“, Soluna Samay (54+56=110 p.)
2. “Take out hearts“, Jesper Nohrstedt (56+46=102 p.)
3. “Venter“, Christian Brøns & Patrik Isaksson (40+48=88 p.)

Utslagna bidrag (ej i resultatordning):
Best thing I got”, Aya
Reach the sky”, Kenneth Potempa
Overflow”, Ditte Marie
Baby love me”, Phillip Halloun & Emilia
Forever I be young”, Suriya
Universe”, Karen Viuff
(källa: escdaily.com)

Schlagerpinglan: Sverige och Finland missade ESC-finalen 2010, Norge missade ESC-finalen 2011 och nu gör Danmark vad de kan för att göra detsamma 2012? Nä, det får vi väl ändå inte hoppas men kvällens resultat är svårt att tolka på något annat sätt.

Allt som allt så tyckte jag att det var ett ganska starkt, danskt startfält i år där ett flertal bidrag var glada överraskningar. Allra bäst tyckte jag om den slutliga tvåan, “Take out hearts“, medan både “Overflow” och min favorit inför finalen: “Venter“, även de hade varit utmärkta val för Danmark.

Nu valde de i stället det enda bidrag som jag både före och efter finalen upplevde som extremt lättglömt, vilket får mig att stå som en fågelholk och inte förstå någonting. Nåja, det danska folket var i alla fall de som fick sista ordet och förhoppningsvis så både förstår de och är nöjda med valet. Vem vet, kanske får jag anledning att bli lika förvånad över semifinalsresultatet i maj? Man kan ju alltid hoppas. Lycka till, Danmark!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Danmarks ESC-bidrag 2012”

 1. roberto

  en riktigt skön låt som danskarna skickar. gillar den skarp. tror att den här låten kommer långt.

 2. Schlagerpinglan

  @roberto, Jämfört med de andra åtta, danska låtarna så tyckte jag att vinnarlåten var helt OK men på tok för anonym. Ska bli intressant att se vad den ställs mot ESC och hur långt det räcker. Just nu (med tre kända bidrag) så ligger den ju rätt bra till i alla fall. 🙂

 3. Rickard

  Den är klart bäst av de bidrag som hittills är klara! Men det är alldeles för tidigt att säga om det räcker för final eller ej! 🙂

  Kan enbart gissa och det är bra melodi, men kanske en aning slätstruken!

 4. Schlagerpinglan

  @Rickard, Håller med om att det är för tidigt att börja spekulera om eventuella finalchanser redan, men det är svårt att låta bli. Vem vet, kanske gör även de flesta andra länderna helt (för mig) oförsåeliga val. Det har ju hänt förr. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se