Fem korta ESC-nyheter

2012-01-27 (fredag)

 • Georgien: Trots en förlängd deadline så var det endast 13 artister som visade sitt intresse för landets ESC-uttagning. Om alla (se listan här) får vara med i finalen i början av februari återstår att se.
 • Montenegro: Låten som den internvalde Rambo Amadeus kommer att tävla med i Baku heter “Euro Neuro“, är på engelska och beskrivs som “ekologisk” och “internationell”. “Euro Neuro” beräknas vara färdiginspelad nästa vecka.
 • Portugal: En av de utvalda kompositörerna, Jorge Cruz, har hoppat av sitt samarbete med Festival da Canção. I stället blir det Pedro Marques som får i uppdrag att skriva en låt till artisten Pedro Tomas.
 • ESC 2012: Årets ESC-slogan blev “Light Your Fire” och den tillhörande grafiken pryder numera den officiella eurovisionhemsidan eurovision.tv. Se mer av grafiken här. Även värdlandet har sin officiella sida i samma stil: eurovision.az.
 • Irland: Den 9:e februari kommer landets fem finallåtar att spelas upp för första gången och det blir i radioprogrammet Mooney.
  (Källor: eurovision.tv och escchat.com)
 • Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  En kommentar till “Fem korta ESC-nyheter”

  1. Daniela

   Snygg grafik, som vanligt! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se