Maltas ESC-bidrag 2012

2012-02-05 (söndag)

På lördagskvällen avgjordes finalen av Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012. De 16 bidrag som tagit sig vidare från gårdagens semifinal gjorde upp om segern i en nästan fyra timmar lång show.

Efter en spännande omröstning där tittarna och flera (även utländska) jurygrupper fick dela på makten så blev det till slut “This is The Night” med Kurt Calleja som stod som segrare.

Lyssna på Maltas ESC-bidrag 2012 här:
Kurt Calleja – “This is The Night”

Resultat Maltas nationella ESC-uttagning 2012 (jury+teleröster):
1. ”This is The Night” – Kurt Calleja (60+24= 84 p.)
2. ”Pure” – Claudia Faniello (64+14= 78 p.)
3. ”Answer with your eyes” – Amber (54+0= 54 p.)
4. ”Petals on a Rose” – Gianni Zammit (22+20= 42 p.)
5. ”Look at me now” – Richard Edwards (16+16= 32 p.)
6. I will fight for you (Papa’s song)” – Fabrizio Faniello (19+12= 31 p.)
7. ”In your eyes” – Lawrence Gray (23+6= 29 p.)
8. ”Autobiography” – Dorothy Bezzina (25+2= 27 p.)
9. “7 days” – Danica Muscat (25+0= 25 p.)
10. ”Mystifying Eyes” – Corazon Mizzi (8+10= 18 p.)
11. ”Take Me Far” – Francesca Borg (6+4= 10 p.)
12. ”Time” – Wayne Micallef (10+0= 10 p.)
13. ”First time” – Kaya (1+8= 9 p.)
14. ”You Are My Life” – J. Anvil (8+0= 8 p.)
15. You Make Me Go UH UH” – Deborah C featuring Leila James (7+0= 7 p.)
16. ”No Way Back” – Klinsmann (0+0= 0 p.)
(Källa: escdaily.com)

Schlagerpinglan: Min absoluta favorit var “Autobiography” med Dorothy Bezzina men eftersom tittarna inte var lika imponerade så var hon praktiskt taget borta redan från start. I stället stod det mellan två andra, i mitt tycke, riktigt bra låtar: den storslagna balladen “Pure” och den mer tralliga “This is the night“. Juryn föredrog balladen medan tittarna ville ha det lite lättare valet och så blev det.

Hur mycket jag själv än tycker om vinnarlåten så kan jag inte låta bli att känna en viss oro för att Malta, återigen, kan få det lite svårt att hävda sig i ESC. Jag önskar dock all lycka till Kurt och hoppas att både Malta och Sverige tar sig vidare från semi 2 i maj.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Maltas ESC-bidrag 2012”

 1. Rickard

  Ett medelmåttigt bidrag! Känns som Malta de senaste åren! Tror inte på en final! Personligen gillar jag den typen av låtar, men med historiken i ryggen är det inte låten som brukar blåsa folk av stolen! Och den blåser knappast Malta till final!

 2. Rickard

  “Pure” hade definitivt klarat sig bättre i tävlingen! Mkt bättre! Förstår faktiskt inte valet! Ibland behövs en jury, trots att det inte hjälpte denna gången! Malta får skylla sig själv helt enkelt!

 3. Schlagerpinglan

  @Rickard, Mmm… mot slutet av omröstningen så satt jag och hoppades att Claudia skulle vinna. Tycker att det var hennes tur nu och, som du själv skriver, förmodligen hade Malta haft bättre chanser med “Pure”. Är de däremot inte med i tävlingen för att vinna utan endast för att visa upp musik de tycker om så valde de ju trots allt rätt. 🙂

 4. davve

  tycker vinnarlåten vad ganska menlös mid-tempo pop..och sångaren har noll personlighet …hoppas påen förbättring till maj,.

 5. Daniela

  Ja, personligen gillar jag ju också den här typen av låtar – trots den något klyschiga texten – men det är sant att de tyvärr ofta brukar få det svårt i ESC. Men man kan ju alltid hoppas på undantag! 🙂 Det här är ändå helt klart ett av de bättre ESC-bidragen som hittills valts ut i år, enligt mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se