Irlands ESC-bidrag 2012

2012-02-25 (lördag)

I går valde Irland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom ett Eurosong-avsnitt av The Late Late Show. Fem bidrag, alla med vars en mentor i ryggen, tävlade och sedan fick ett antal jurygrupper och tittarna utse vinnaren 50/50. Resultatet ser ni här nedan.

Lyssna på Irlands ESC-bidrag 2012 här:
Jedward – “Waterline”

Resultatet av Irlands Eurosong 2012 (jury+tittarröster):
1. “Waterline“, Jedward (54+60= 114 p.)
2. “Here I am“, Andrew Mann (44+50= 94 p.)
3. “Mercy“, Donna McCaul (44+40= 84 p.)
4. “Language of love“, Una Gibney & David Shannon (38+20= 58 p.)
5. “Mistaken“, Celtic Whisper with Maria McCool (20+30= 50 p.)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag tycker att Irland lyckats få ihop ett imponerande startfält med flera bra bidrag. Tyvärr så hade de flesta någon form av hake, t.ex. så kändes vackra “Language of love” lite för daterad, starka “Here I am” krävde alltför många lyssningar medan “Mercy” och “Mistaken” inte riktigt klickade, trots bra låtar.

Kvar återstod då bara Jedward, som gav Irland en åttondeplats i ESC förra året med “Lipstick” och fastän de inte bjöd på något annat än gammal skåpmat så var det i alla fall underhållande gammal skåpmat till tonerna av en ny, hyfsad poplåt. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Irlands ESC-bidrag 2012”

  1. davve

    Jag tror på en ny topp10 placering i Baku. Jedward kan verkligen leverera poplåtar..och gjorde så igen igår. de andra låtarna var ganska mellanmjölk aktiga live ….

  2. Daniela

    Jag brukar vanligtvis inte förespråka och tro på repriser av fjolårets koncept i ESC-sammanhang, men i det här fallet måste jag faktiskt göra ett undantag! 🙂 Huruvida Jedward kommer att kunna upprätthålla intresset ute i Europa två år i rad känns visserligen svårt att förutse, men bortser man från dem så tycker jag personligen att “Waterline” är än mycket bättre låt än “Lipstick”, och därmed välkomnar jag detta bidrag med stor glädje! “Lipstick” hade visserligen kanske lite mer egen karaktär som gjorde att den stack ut tydligare från mängden av andra poplåtar, men å andra sidan gjorde “Waterline” ett mycket mer direkt intryck åtminstone på mig, och jag tycker fortfarande att den känns som en mer positiv, lättsmält och trallvänlig låt. Vad som sedan funkar bättre i ESC återstår att se, men åtminstone för mig kommer Irland nog att tillhöra de personliga favoriterna i år! 🙂

  3. Rickard

    Jag tycker inte alls om detta! Blir nog final men ingen bra placering där! Som sagt, repriser brukar aldrig fungera! Det har vi sätt ännu mer håpnadsväckande exempel på! Tror inte detta blir ngt undantag! Låten är dessutom inget märkvärdigt!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se