Österrikes ESC-bidrag 2012

2012-02-25 (lördag)

I går valde Österrike ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom en showen “Österreich rockt den Song Contest“.

Efter att de tio bidragen framförts så valde tittarna först ut två superfinalister, som fick uppträda ytterligare en gång, innan de slutligen röstade fram landets ESC-representant, se resultatet nedan.

Lyssna på Österrikes ESC-bidrag 2012 här:
Trackshittaz – “Woki Mit Deim Popo”

Resultatet av “Österreich rockt den Song Contest”:s superfinal:
1. “Woki Mit Deim Popo“, Trackshittaz (51%)
2. “That’s What I Am“, Conchita Wurst (49%)

Utslagna bidrag (ej resultatordning):
Stand Up“, James Cottriall
Einsturzgefohr“, Krautschädl
Comme Ça“, Valerie
Augenblick“, 3Punkt5
How Can You Ask Me!“, Mary Broadcast Band
Don’t turn around“, !DelaDap
Vater, Father, Mon Père“, Papermoon
Medicate My Blues Away“, Norbert Schneider
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Österrike ställde upp med ett ganska starkt finalfält där jag hittade hela tre stycken tänkbara ESC-representanter: den vackra balladen “Vater, Father, Mon Père“, den medryckande “Don’t turn around” samt den vinnande partylåten “Woki Mit Deim Popo“.

Nog för att jag föredrog låten Trackshittaz tävlade med förra året, “Oida Taunz!”, men eftersom den andra superfinalisten, “That’s What I Am“, inte alls föll mig i smaken så tyckte jag att det blev ett helt godkänt slutresultat. Hur långt det räcker återstår dock att se.

Klart är i alla fall att Österrike tävlar i semi 1 och Sverige i semi 2 så vi kommer inte att ställas mot varandra förrän i en eventuell final.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Österrikes ESC-bidrag 2012”

  1. Rickard

    Och där kan Österrike glömma finalen! Räckte att höra den en gång och redan stör jag mig på låten!

  2. micke

    Måtte alla österrikare brinna i helvetet efter att ha valt bort den helt underbara “Vater, Father, Mon Pere” mot dagislåten som vann. Juniorerna har väl för tusan en egen final för dem och småbarn. Jag är så jävla sur även om jag givetvis skämtade med det jag sa i början. Blir så hädra knäckt när det äntligen dyker upp riktigt bra låtar som ändå inte vinner för att Eurovision börjar bli ett barnkalas. På samma sätt i den irländska finalen där låten som kom tvåa “here I am” är underbar men får ge sig mot två tandborstar på dagis. Såååååå tråkigt

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se