Efter en lång tids spekulationer så avslöjade då äntligen i går BBC, Storbritanniens TV-bolag, vem de valt ut internt att representera landet i Eurovision Song Contest 2012 och artisten i fråga var Engelbert Humperdinck.

Engelbert, eller Arnold George Dorsey som han egentligen heter, föddes 1936 i Indien av en indisk mor och brittisk far. Han flyttade till England vid tio års ålder, började sjunga när han var 17 och är känd för klassiker som “Release me“, “There goes my everything” och “The last waltz“. Läs mer om artisten på eurovision.tv.

Engelberts ESC-bidrag kommer att produceras av Grammy-prisade Martin Terefe, som även skrivit låten tillsammans med Sacha Skarbek. Bidraget har för tillfället inget namn men håller på att spelas in i London. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Länkar till smakprov på låtar med Engelbert Humperdinck:
Release Me“, Engelbert Humperdinck
My way“, Engelbert Humperdinck (live på New Wave 2010)

Schlagerpinglan: I en tävling där många länder skickat nya förmågor så är det kanske inte helt fel att skicka någon med rutin och därmed sticka ut från mängden. Om det blir tillräckligt intressant för att locka några teleröster låter jag däremot bli att spekulera om tills jag hört låten.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se