I dag, lördagen den 10:e mars, kommer Sverige att välja ut sitt bidrag i och med finalen av Melodifestivalen. Föruom detta så blir det finaler även i Rumänien och Portugal medan Serbien presenterar låten som Željko Joksimović ska representera landet med. Hela kvällens ESC-schema med tider och länkar till de olika webbsändningarna ser ni här nedan.

ESC-uttagningar, lördagen den 10:e mars:
kl. 20:00 – Sverige, “Melodifestivalen”, Final
webcastgenomgång av bidragen

kl. 20:00 – Rumänien, “ESC-uttagning”, Final
webcastlänkar till bidragen m.m.

kl. 21:00 – Serbien, Presentation av Željko Joksimovićs låt
webcast 1webcast 2

kl. 22:15 – Portugal, “Festival da Canção”, Final
webcastlänkar till repetitonsklipp m.m.

Schlagerpinglan: Från början meddelades det att även Moldavien skulle välja bidrag den 10:e mars men finalen avgörs tydligen i morgon i stället. Inte mig emot, kvällen är redan fulltecknad. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Snabbguide till kvällens MF- & ESC-händelser”

 1. Kerstin

  Skulle vara kul att veta hur ni där ute tippar kvällens final. Detta är vad jag tror på.

  1. Loreen
  2. Danny
  3. Thorsten Flinck
  4. Lisa Miskovsky’
  5. Molly
  6. David Lindgren
  7. Ulrik Munther
  8. Dead by April
  9. Top Cats
  10. Ranelid och Sara Li

 2. ADRRYS

  Tror: Tycker:
  1. Danny 1. Loreen (Överlägset)
  2. Thorsten Flinck 2. Lisa Miskovsky
  3. David Lindgren 3. Molly Sandén
  4. Dead By April 4. Ulrik Munther
  5. Top Cats 5. Danny
  6. Björn Ranelid & Sara Li 6. Björn R & Sara Li
  7. Loreen 7. David Lindgren
  8. Lisa Miskovsky 8. Thorsten Flinck
  9. Molly Sandén 9. Top Cats
  10. Ulrik Munther 10. Dead By April

 3. Schlagerpinglan

  Efter Rysslands chock-resultat så hade jag egentligen bestämt mig för att inte tippa något resultat i den svenska finalen men man kan ju inte neka en direkt fråga. 🙂 Här är vad jag tror att kvällens resultat kommer att bli:

  1. Loreen
  2. Danny
  3. Ranelid och Sara Li
  4. Thorsten Flinck
  5. Lisa Miskovsky
  6. David Lindgren
  7. Molly
  8. Dead by April
  9. Top Cats
  10. Ulrik Munther

 4. Daniela

  Jag håller faktiskt helt med Kerstin, förutom att jag lyfter upp Molly till andraplatsen samt byter plats på David Lindgren och Björn Ranelid & Sara Li! 🙂

  Här följer även mina kommentarer och betyg inför kvällen, trots att jag vet att det egentligen är under “fel” inlägg: 🙂

  1. David Lindgren: Betyg 2/5.
  I mina ögon är det här ett perfekt öppningsnummer… men tyvärr inte mycket mer. Första gången jag hörde låten och såg framträdandet tyckte jag att det var ett rätt bra bidrag, men redan andra gången började det kännas tröttsamt. David Lindgren verkar vara en duktig artist och han framför det här bidraget på ett utmärkt sätt, men låten håller inte för mig.

  2. Thorsten Flinck: Betyg 4/5.
  Ett typiskt “via-andra-chansen-till-final-bidrag”! 🙂 I deltävlingen trodde jag nästan att Thorsten skulle kunna skrälla och gå direkt till final, men tydligen behövdes det lite extra tid för att bidraget skulle få växa till sig ordentligt. När Thorsten Flinck presenterades som en av artisterna i årets MF tillhörde jag verkligen inte den jublande skaran, tvärtom, men jag tar med glädje tillbaka allt det nu – för det här är ett känslosamt, dramatiskt bidrag som i motsats till många andra känns 100% äkta och som därmed är värt all respekt. Dessutom en riktigt bra låt som gick rakt in i hjärtat på mig direkt vid första lyssningen, och jag tror på en bra placering för Thorsten i kväll.

  3. Dead By April: Betyg 1/5.
  En låt som faktiskt kunnat vara riktigt bra utan “growlandet”, som tyvärr förstör hela bidraget totalt i mina ögon/öron.

  4. Lisa Miskovsky: Betyg 4/5.
  En vacker, behaglig låt och ett ännu vackrare framträdande gör det här till en mycket stark helhet för mig – trots att låten saknar vissa detaljer som jag vanligtvis önskar av MF-/ESC-låtar, såsom en tydligare refräng och en mer effektiv användning av låttiteln.

  5. Top Cats: Betyg 2/5.
  Jag har vanligtvis inget emot rockabilly, men av någon anledning som jag inte riktigt kan sätta fingret på stör jag mig i detta fall både på sångaren och stundtals även på texten… Tog i mina ögon upp en finalplats som någon annan hellre kunde ha fått.

  6. Loreen: Betyg 5/5.
  Förhoppningsvis vinnaren av Melodifestivalen 2012, och kanske även av ESC 2012! 🙂 Det var iaf känslan jag fick när jag såg/hörde bidraget för första gången. Magiskt, nytänkande, modernt, unikt, enkelt och vackert! En imponerande fullträff som inte borde få röstas bort.

  7. Ulrik: Betyg 3/5.
  Jag gillar Ulrik som artist, men tycker tyvärr att han i detta fall tyvärr är mycket bättre än låten. Hade “Soldiers” bara presenterats som Ulriks senaste singel hade jag nog tyckt att det var en helt okej låt, men i MF & ESC krävs det mer än så.

  8. Björn Ranelid & Sara Li: Betyg 3/5.
  Jag håller med dig Schlagerpinglan – jag varken rasar mot eller hurrar detta bidrag, utan står nog någonstans mitt emellan. Musikaliskt lämnar det väl kanske lite övrigt att önska, men helheten blir ändå på något sätt en positiv och underhållande upplevelse som mer än väl fyller sin finalplats. Och jag tror definitivt inte att Björn Ranelid & Sara Li slutar på bottenplatsen i kväll.

  9. Molly Sandén: Betyg 4+/5.
  En MF-/ESC-ballad när den är som allra bäst! 🙂 Starkt, känslosamt och gripande. En alternativ och fullvärdig vinnarkandidat för mig.

  10. Danny: Betyg 4+/5.
  Jag tycker att “Amazing” är MYCKET bättre än fjolårets “In The Club”, och emellanåt kan jag t.o.m. tycka att den som låt är bättre än Loreens “Euphoria”. Dock tycker jag att upplägget av framförandet känns som en upprepning av mycket annat som vi sett i ESC de senaste året (inklusive Eric Saades “Popular”). Visserligen en snygg och bra upprepning, men ändå en upprepning. Och eftersom jag (för det mesta) förespråkar och tror på nytänkande i ESC-sammanhang så tror jag att Loreen vore ett bättre val än Danny i år. Men nog ska jag även kunna leva med att höra “Amazing” i Baku, om det skulle gå så. 🙂

  Må bästa bidrag vinna och ha nu en riktigt trevlig MF-kväll allihopa!!! 😀

 5. Jan-Åke

  Så här tippar jag att kvällen slutar:

  1. Loreen
  2. Danny Saucedo
  3. Lisa Miskovsky
  4. Björn Ranelid/ Sara Li
  5. Top Cats
  6. Molly Sandén
  7. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
  8. Dead By April
  9. David Lindgren
  10. Ulrik Munther

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se