Inför kvällens final i Grekland

2012-03-12 (måndag)

I kväll är det dags för Grekland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 och det gör de genom en final med fyra bidrag. Vinnaren kommer att utses 50/50 av en jury och tittarna.

Greklands ESC-uttagning, final, 12:e mars:
När? klockan 21:00 CET
Var? ERT, ERT WORLD, ert.gr och eurovision.tv

Startfältet i Greklands ESC-uttagning 2012:
Baby I’m yours“, Dora
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Ilias Pantazopoulos–Franc, Nektarios Tyrakis
Schlagerpinglan: Bortser man från lite småsaker som att låten är väldigt enformig, påminner lite väl mycket om Antique o.s.v. så är det en ganska trevlig liten låt. Den saknar dock mer än bara det där lilla extra och jag tror inte att Dora har vad som behövs för att ro i land det hela.

Killer bee“, Cassiopeia
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Christos Dantis, Leonidas Chantzaras
Schlagerpinglan: Med ett imponerande framträdande à la Love Generation så kan detta kanske bli sevärt men då får det vara bra välkoreograferat och inte bara en massa poserande. Låten i sig ger jag däremot inte mycket för, då det känns som en vanlig budget-poplåt.

No parking“, Velvet Fire
Betyg: 3/5
Låtskrivare: George Samuelson, Leonidas Chanztaras
Schlagerpinglan: Denna lite attitydfyllda pop/rocklåt har faktiskt något visst som kommer fram efter ett antal lyssningar. När den dessutom backas upp av en lite annorlunda sångerska så blir det helt plötsligt riktigt intressant. Kanske kan Velvet Fire vara med och slåss om segern i kväll men då får det till ett riktigt knockoutframträdande.

Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Dimitri Stassos, Mikaela Stenström, Dajana Lööf
Schlagerpinglan: Kombinationen av svängig Medelhavspop och söt sångerska är ju ett välbeprövat kort i ESC-sammanhang och varför inte försöka igen? Kanske är låten lite väl förutsägbar men för tillfället så tycker jag att detta är kvällens klart bästa bidrag.

Schlagerpinglan: Som väntat så har låtarna vuxit till sig en del sedan sist men fortfarande är det “Aphrodisiac” som är min favorit. Om inget oväntat händer under framträdandena så hoppas jag på Eleftheria i årets näst sista ESC-uttagning.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Inför kvällens final i Grekland”

 1. Micke

  Mitt omdöme om den grekiska finalen ikväll!

  “Baby I’m yours“, Dora
  Betyg: 3/5
  Det är en helt ok låt med lite influenser från grekisk folmusik vilket är kanon. Problemet är dock att jag tar ut steget än längre än schlagerpinglan när hon säger att den påminner lite väl mycket om Die for you med Antique. Jag påstår att låtskrivaren måste ha haft den som mall och utifrån den sen gjort små förändringar för att få ihop en egen låt. Gillar inte sånt.

  “Killer bee“, Cassiopeia
  Betyg: 2/5
  Ganska tråkig donka donka låt som vi har hört i så många skepnader och oftast lågbudget. Är dessutom orolig för hur den ska låta live. Något säger mig att det är tre snabbt ihopskrapade tjejer för att få ihop en grupp. De får dock gärna motbevisa mig och skulle så vara fallet ber jag dem om ursäkt.

  “No parking“, Velvet Fire
  Betyg: 2+/5
  Den märkligaste av de fyra låtarna. Oerhört svår att betygsätta då jag tycker den byggs upp på en fruktansvärt dålig vers men sedan händer plötsligt något när refrängen kommer. Det blir en helt annan och bättre låt. Ska bli intressant att se detta på scen. Betyg blir versen = 1 och Refrängen 3.

  “Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou
  Betyg: 4/5
  Kombinationen av svängig Medelhavspop och söt sångerska?????? Kanske är det så men för mig är det mer av det förstnämnda i kombination med grekisk folkmusik som gör hela låten. Hur den söta flickan sen kommer att stå sig är ju bara att vänta ut och hoppas på det bästa. Hoppas hon verkligen kan göra låten rättvisa för då är den solklar vinnare för mig i greklands final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se