Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Bulgarien landets ESC-historik
Bidrag: “Love Unlimited” videoESC-videoNF-framträdande
textengelsk textfransk textfonetisk text
Artist: Sofi Marinova sofi-marinova.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 8 i semifinal 2
Låtskrivare: Krum Geopriev, Iasen Kozev, Donka Vasileva
Uttagning: 64 inhemska bidrag skickades in till Bulgariens uttagning där 22 fick tävla i en semifinal och 12 tog sig vidare till finalen. Vinnaren utsågs av 50/50 jury- och tittarröster. Två bidrag hamnade på samma slutpoäng men Sofi, som fått tittarnas 12-poängare, utsågs till segrare.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Bulgariens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Själva låten sjungs på bulgariska men frasen “jag älskar dig” upprepas på elva olika språk, däribland azeriska, arabiska, engelska, franska och italienska. Se även intervju-klipp med Sofi Marinova av esctoday och escdaily samt ett klipp från hennes framträdande inför EU-parlamentet i Bryssel.

Odds: Missar precis finalen & hamnar runt botten-10 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Trots en lite halvhurtig danslåt med behjärtansvärd text om kärlek och en sångerska med ganska stark röst så tror jag inte att de har vad som krävs för att locka till sig de viktiga telerösterna. Utan bakgrundsdansare så ser Sofi ganska ensam ut där hon står övergiven på dansgolvet medan de medryckande tonerna dunkar i bakgrunden.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Med en passande show som förstärker känslan av glädje och dans så hade detta kanske fungerat på mig, då jag faktiskt tycker att låten är helt OK. I nuvarande skick är det som sagt alltför tomt för min smak. Dessutom har jag aldrig varit så förtjust i sådana här språkfrieri. Gärna många språk men då ska det finnas en mening bakom och inte bara en massa ord för sakens skull.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2012: Bulgarien – “Love Unlimited””

 1. Kerstin

  Modernt men jag är inte speciellt förtjust i den här typen av clubmusik. För mig bara en massa dunkande utan känsla som inte ger mig något. Tror inte det här kommer fungera. Ingen final. Betyg 2/5.

 2. Micke

  Perfekt avpassad låt för Micke! Innan jag går vidare så självklart var det ironi.

  Såg videon först och det börjar ju med allt det jag inte gillar dvs en matta byggd på DONK DONK DONK-trummor, syntar och synkade dansare. Ska en låt tilltala mig bör man inte ha detta med och här har man dessutom alla tre.
  Sedan såg jag NF-framförandet och då var åtminstone en av de tre borta -synkdansarna.

  Men självklart måste man ju kunna titta bortom det man inte gillar och se på det övriga. Ett stort problem med artister i ESC och i synnerhet i MF har ofta varit att väldigt många inte kan sjunga när det väl gäller. Känslan är dock att detta inte gäller bulgariskan. Sångmässigt en självklar finalist som jag ser det.

  I början tyckte jag riktigt illa om låten men efter några lyssningar växte den faktiskt. I mitt tycke är den absolut inte bra men inte heller så värdelös som jag tyckte i början. I synnerhet versen är trots mina tre hatfel i låten tilltalande. Rytmen likaså när jag väl botser från det där. Det är någonting i låten som sätter sig och i ESC är ju det viktigt. Det ska sätta sig fort tyvärr.

  Tycker som schlagerpinglan att hon ser lite ensam ut men om boten mot det skulle vara att ta in synkade dansare får hon för min del hellre stå ensam i hela världen. Ensam är stark sägs det ju.

  Absolut inget fel på dans men snälla jag orkar inte mer dans där alla kråmar sig och gör samma synkade rörelser hela tiden. Titta på Loreens dansare. Där har de verkligen fått till det. Jädrar sicken skillnad mot alla dessa som svänger huvud, armar och ben i absolut samma grader som de andra hela tiden. Har sett så många bra shower med dans men idag blir de allt mer sällsynta.

  En värdelös låt har som sagt dock vuxit. Att hon sjunger på sitt eget språk är definitivt ett plus. Håller dock med Schlagerpinglan att “jag älskar dig” frasen på elva språk är lite väl magstarkt. Jag tror dock inte på final för henne och om jag själv får välja ska det inte räcka men jag skulle inte bli alltför förvånad om den trots allt tog sig dit.

 3. Rickard

  Nja, trots att det är en svängig danslåt tror jag inte att den klarar sig vidare. Möjligen att folket röstar den knappt till final, men tvivlar att juryn ger den särskilt höga poäng!

  Håller med om att lite mer färg och bakgrundsdansare skulle luft framträdandet. Att jag sedan fick gå in och lyssna på låten igen för att bedömma den är inget bra tecken!

  Men precis som Micke säger, det är ett stort plus att hon sjunger på sitt eget språk. Men det hade inte ens räckt med engelska!

  INGEN FINAL!
  Dessutom sjunger hon inte helt rent enligt mig!

 4. Rickard

  2/5 i betyg! 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har inte samma allergi mot bakgrundsdans som du verkar ha utan tycker att det i många fall (om det görs på “rätt” sätt) kan lyfta ett framträdande. Sofi har dock i en intervju sagt att hon ska framföra den själv så jag får väl hoppas på lite distraherande LED-skärmar och annat krimskrams i stället. 🙂

  @Rickard, Nej, stundtals så tycker inte heller jag att hon sjunger helt rent men turligt nog för henne så är det ESC så hon kommer förmodligen inte att vara ensam om det. 😉

 6. Micke

  Nej Schlagerpinglan jag har absolut inget emot bakgrundsdansare min “allergi” är bara emot de så till leda synkade dansarna. Dans och show kan tvärtom förhöja en låt. Ibland faktiskt även på ett sätt som den inte ens är värd. Loreen och hennes dansör tycker jag är så jädra snyggt gjort.

  Det ni kallar för att bulgariskan sjunger lite falskt tror inte jag handlar om falsksång utan sättet att sjunga låten på. Men jag kan ha totalt fel. Skulle inte vara första gången i mitt liv i så fall 🙂 Vi vet först när vi ser semifinalen. Det är lätt att bli impad av folk som sjunger ok bland all falsksång i ESC.

 7. Daniela

  Jag håller med Micke om att verserna är tilltalande; där finns några behagliga melodislingor som jag gärna hade sett att man byggt vidare på även i refrängen. Tyvärr känns refrängen i mitt tycke nu i stället bara tröttsam, enerverande och lite krystad. I sin helhet är detta dock en modern clublåt som det väl egentligen inte är något större fel på, men jag tror ändå att den kanske är aningen för anonym för att nå final. Ett mer färgstarkt och dansant framförande kunde som sagt ha gjort mycket, för på något sätt känns det som att låten och det nuvarande framförandet inte riktigt hör ihop. Instämmer angående hennes starka sånginsats, som om den även håller live kanske kan rädda bidraget från en förutspådd bottenplacering. Att frasen “jag älskar dig” sjungs på flera olika språk tycker jag faktiskt är en positiv detalj i sammanhanget, speciellt med tanke på låtens budskap.

  Betyg: 2/5, ingen final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se