Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Irland landets ESC-historik
Bidrag: “Waterline” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Jedward planetjedward.nettwitteryoutube
Startnummer: nr 18 i semifinal 1
Låtskrivare: Nick Jarl, Sharon Vaughn
Uttagning: Precis som förra året så utsågs vinnaren genom “The Late Late Show Eurosong” där fem artister som tränats av vars ett musikbransch-proffs inför finalen tävlade. Jedward fick högst poäng från både juryn och tittarna och vann därmed för andra året i rad.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Irlands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: I ESC 2011 kom Jedward 8:a med låten “Lipstick” (10:a enligt telerösterna och 6:a enligt juryrösterna). Se även ett intervju-klipp med Jedward av Eurovision Ireland.

Odds: Vidare till final & topp-tio av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Eftersom Jedward verkar köra samma stil som förra året så kan de eventuellt tappa en del röster från de som vill se något nytt. Jag är dock övertygad om att tvillingarna återigen lyckas charma tillräckligt många med sin moderna poplåt och hyperenergiska framträdande för att enkelt hoppa sig vidare till finalen.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Från början tyckte jag att “Waterline” var en ganska medioker poplåt men den har växt enormt för mig och numera tycker jag att den t.o.m. är bättre än vad “Lipstick” var. Jag uppskattade tvillingarnas show förra året och tror att det blir minst lika bra i Baku. Hoppas på ett marginellt bättre resultat för dem i år men inte någon vinst.

Läs även om: Bulgarien, Norge

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “ESC 2012: Irland – “Waterline””

 1. Kerstin

  Jag föll för killarna och deras bidrag förra året och jag gillar även deras bidrag i år. De här killarna behöver inga bakrundsdansare för att fylla ut en scen. Dom är enormt karismatiska och väldigt underhållande att titta på. Jag skulle verkligen unna killarna att få vinna ESC men då med en något starkare låt, i år finns det ett par som är vassare. Dessa studsande akrobatiska killarna kommer studsa direkt till final. Låten är en stark trea men lägger man till killarnas personlighet på scen och framträdande landar betyget på 4/5. Final.

 2. Micke

  Det kanske inte är försent än. Ring Andrew Mann och kolla om han kan komma istället

 3. Micke

  Ja du Schlagerpinglan det är lite synd att du börjar med just dessa låtar för det får mig att låta som en gnällspik och det är jag verkligen inte. Är tvärt om positiv till 25 låtar i år men de tre låtar är inte bland dem. Bulgarien har jag 30-32 ungefär, Irland 39 och Norge 41. Det kommer att bli mycket positivare tongångar i fortsättningen jag lovar. Ni kommer aldrig att få höra något liknande igen. Undantaget Österrike men den tvivlar jag på att jag ens kommenterar.

  Är du ett Jedwardfan så sluta läsa nu. Nog bäst så.

  Det finns ett tillfälle i ESC historien jag aldrig kommer att glömma och det var semifinal två året 2011. Vi hade samlats ett gäng på 14 pers framför en TV för att titta på ESC. Vi hade försett oss med lite gott att äta och dricka och om jag minns rätt hade det redan avverkats 18 bidrag då det händer.

  Upp på scen kommer det två kvastskaft alternativt tandborstar och den reaktion som blev i lägenheten hade jag aldrig väntat mig. Nu hade jag ju personligen sett bidraget tidigare i Christer Björkmans inför-program så jag var väl den ende som egentligen var beredd på vad som väntade men jag lovar. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi förväntat mig den reaktion som blev i lägenheten.

  Först total tystnad och häpnad men efter det att tandborstarna för första gången avverkat refrängen så hände det. Alla i rummet började gapskratta och tro mig det höll på hela låten och stora delar av kvällen. Kommentarer började fällas under de korta avbrotten av de otroliga skrattsalvorna och ju mer kommentarer ju mer ökade skratten. Kommentarer som: ”Va fan är det bolibompa vi tittar på eller”, ”vem fan har glömt att klippa navelsträngen”.

  Jag låter bli att berätta om de värsta kommentarerna. Personligen tyckte jag ”gossarna” var de sämsta artister jag någonsin sett i ESC men jag var trots allt den i gänget som tyckte minst illa om dem.

  Så då till årets bidrag. Har det hänt något? Har de mognat? Har de hittat en mognare låtskrivare or what? Om nu både Jedward och Lipstick var bolibompa förra året vill jag inte vara lika hård i år. Låten är inte på långa vägar lika dålig den här gången även om det är stor pubertetsvarning även den här gången. Problemet är dock Jedwards som fortfarande bara är för mycket. Det hade varit jätteroligt att få höra låten med några andra artister som inte gör imse vimse spindel rörelser med händerna. Med stor säkerhet hade den passat mig bättre då.

  Plus är alltså att de gånger jag lyckas koppla bort ”gossarna” då låter låten inte alls så illa faktiskt. Men får jag in så mycket som 2 % Jedwards under låten då är det som att Titanic än en gång går på sitt isberg.

  Förlåt alla Jedwards fans men jag ville berätta om denna händelse just för att den var så udda. Jag hade berättat den vilken artist/artister det än handlat om även om det handlat om mina egna favvisar. Just för det udda inslaget som jag aldrig varit med om varken förr eller senare.

 4. Kerstin

  Låter lite som om det var Bolibompa hemma hos dig den kvällen så Jedward borde i så fall passat bra in. Lite barnsligt beteende kan man tycka.

 5. Linn

  Micke jag förstår ärligt talat inte syftet med din berättelse. Vill du på något sätt påvisa att dom som gillar killarna är barnsliga. Mycket onödigt som inte har något med låten och dess chanser att göra. Dina vänner är dessutom ganska ensamma om sin syn på artisterna. Ingen respekt alls Micke. Barnsligt.

 6. Micke

  *ler* Ok det var skönt att det inte blev värre kommentarer än så. Jag ska förklara vad det handlade om och sen lovar jag att ni slipper såna berättelser från mig igen. Promise.

  För det första så är berättelsen helt sann (handen på hjärtat). Så varför berättade jag den då? Som jag sa tycker jag det är en udda grej och jag hade berättat den även om det hade varit mina favvisartister det handlade om. Dvs så som det nu blev.

  Jag gillar verkligen Schlagerpinglans blogg här, riktigt, riktigt och försökte göra reklam för den till två av dem som var med den där kvällen. Jag gick på som attan om hur bra den var och att man kan säga det mesta utan att folk tar illa upp osv. “Ok bevisa det då! Berätta om den där kvällen.” Blev mer eller mindre utmanad och därför skrev jag ned berättelsen från den kvällen och polarna fick fel och det känns bra för åter igen. JAG GILLAR VERKLIGEN DEN HÄR BLOGGEN. De två polarna jag pratade om sitter bredvid mig just nu 🙂

  Nog om det: Du har rätt Kerstin vi hade druckit lite så en delsanning ligger väl i det. Nej Linn jag vill absolut inte påstå att det är barnsligt att tycka om Jedward. Smak kan man aldrig snacka om på det sättet. Det är individuellt och ingen ska se ner på andras smak.

  Min egen åsikt då utan någon tillbakablick och berättelse. Jag gillar inte Jedward. Why not? Jedward delar verkligen folket har jag märkt och det är väl kul på sitt sätt. Nej Linn jag är inte ensam om att tycka Jedward är medelmåttor jag vet hur många som helst som tycker likadant. Men jag vet också hur många som helst som gillar dem.

  Jag kan inte säga att jag har rätt eller att jag har fel det måste var och en känna själva. För mig är de medelmåttiga sångare, artister och dansare medan de för andra är lysande underhållare och härliga killar and you name it.

  Jag älskar Irland. Har ofta varit där och fullkomligt dyrkar deras musik. Blir så besviken när ett land med så mycket fantastisk musik inte verkar ta ESC på allvar.

  Jag kommer alltså inte att komma med såna berättelser mer. Dels för att jag inte vill och dels för att de flesta låtar i startfältet håller helt ok klass.

  Jag blev förbannad helt enkelt när polarna drev med Schlagerpinglans blogg och utmanade mig på att jag inte vågade berätta om den kvällen. En sak är säker hade det handlat om min absoluta favvisartist som blivit så häcklad den kvällen så hade det inte gjort minsta skillnad. Hade gjort likadant här ändå. Man måste ha varit med för att förstå hur udda det var.

  Kommer inte att låta mig utmanas mer av töntiga polare 🙂

  Snälla Schlagerpinglan ta inte Österrike nästa gång. Nu vill jag sprida positiva vibbar

 7. Kerstin

  Micke, kändes nog lite som om dina vänner tycker att Jedward är något sämre än medelmåttor och det är ju helt ok att tycka men att gapskratta det känns nog som om dom var ordentligt berusade för så roliga upplever inte jag att dom är men humor kan ju vara så olika. Vi får väl hoppas Schalgerpinglan plockar fram Serbien eller Island för din skull nästa gång eller så plockar hon fram mitt irritations bidrag.

 8. Micke

  Tack för att du tog det så Kerstin!

  Låter kanske löjligt men jag blev som sagt förbannad när de drev med Schlagerpinglans blogg utan att veta ett skit om den.

  Jag minns inte vilket ditt irritations bidrag var men det lär jag väl få veta med tiden 🙂

 9. Daniela

  Ja, smaken kan ju verkligen variera, och det är väl också den stora charmen med ESC! 🙂

  Om den här genomgången av bidrag har börjat dåligt för din del Micke så är det faktiskt tvärtom för mig, eftersom två av mina stora förhandsfavoriter i år nu har avhandlats på raken. Bulgarien är för mig visserligen ett “mitt-emellan-bidrag”, men Norge och Irland är näst efter Sverige två av mina största personliga favoriter i det här skedet.

  Jag imponerades av Jedwards underhållande charm och starka utstrålning redan ifjol, men som jag har nämnt tidigare ger jag i allmänhet inte mycket för bidrag som bygger på att man använder sig av samma artist eller koncept två år i rad. Det brukar dessutom sällan bära särskilt långt i ESC-sammanhang. Därför såg jag det inte heller som desto mer positivt när jag först hörde att killarna skulle ställa upp i Irlands uttagning även detta år. MEN: allt ändrades när jag hörde låten. Personligen tycker jag nämligen att “Waterline” är MYCKET bättre än “Lipstick” (som väl i och för sig är en helt okej låt men mig har den av någon anledning aldrig lyckats beröra desto mer). Hur som helst, lyckas man göra en sådan förbättring som jag tycker att Jedward låtmässigt nu har gjort, ja då är man mer än välkomnen tillbaka till ESC också för min del! 🙂 Jag älskade “Waterline” redan första gången jag hörde den, och jag tycker fortfarande att den är en av de klart bästa låtarna i årets startfält. En glad, medryckande och okomplicerad låt som alltid ger mig massor av positiv energi varje gång jag hör den. Som poplåt är den visserligen kanske lite mer “vanlig” och slätstruken än t.ex. Norges “Stay”, men även en ESC-kväll behöver enligt min åsikt några lite mer lättillgängliga inslag! 🙂 Dessutom får ju “Waterline” sin speciella identitet tack vare Jedward. Jag håller med Kerstin om att de är ett utmärkt exempel på artister som fyller scenen på egen hand, men tycker ändå att kören är ett positivt inslag eftersom killarnas sånginsats ifjol faktiskt svajade lite när det väl gällde.

  I mitt tycke är detta en given finalist, och jag tror på en bra slutplacering för Irland även i år. Vinstchanserna kan kanske vara lite tveksamma eftersom den största Jedward-effekten kanske utspelade sig ifjol, men personligen skulle jag inte ha någonting emot att se detta bidrag som slutgiltig vinnare.
  Betyg: 5/5.

 10. Rickard

  Bra låt som kommer ta sig till final utan problem. Tror att de kan placera sig ungefär som förra året fast lite sämre kanske! Placering 10-15!

  Men FINAL helt klart! 🙂

 11. Rickard

  Jag kan tycka att det blir lite väl energiskt ibland och som sagt är det inget direkt nytänk från Jedwards sida. Men gillar denna låten mkt bättre än den förra och ger därför 3/5 i betyg!

 12. Micke

  Avslutningsvis på detta nu för min del tills Schlagerpinglan kommer med ett nytt land.

  Bulgarien: Hoppas de missar final. Håller demm på plats 30. Jag tror dock det är gränsfall om de går vidare eller ej.

  Norge: Hoppas de missar final. Håller de på plats 41. Är dock helt säker på att de går till final och tippar på en plats 5-8.

  Irland: Hoppas de missar final. Håller dem på plats 39. Lika säker här på final och tippar 7-10. Talar för dem: De tilltalar tjejerna som är bra på att ringa.

  Vad talar för och emot dessa tre bidrag. När det gäller vad som talar för tror jag personligen det är att massor av tjejer kommer att slänga sig på telefonerna när det gäller Norge och Irlands bidrag. Talar emot dessa gör för Irlands del att möjligen kan många känna nu att nu kan vi dessa pojkar. Vi har sett det förut. Vad gäller Bulgarien är det svårare. Finns något som säger mig att den här tilltalar länder utanför västeuropa mer än oss många här anar. Talar emot är väl det att jag kanske har totalt fel om det 🙂

  Ok nu är det 39 bidrag kvar. Ser fram emot att snacka om alla utom ett.

 13. macu

  Nej….förra året tyckte jag om de men inte år…ett år med RedBull tvillingar räcker…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se