Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Cypern landets ESC-historik
Bidrag: “La La Love” videostudio-videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Ivi Adamou iviadamou.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 12 i semifinal 1
Låtskrivare: Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupström, Alexandra Zakka, Viktor Svensson
Uttagning: Ivi utsågs internt av Cyperns TV-bolag medan tävlingsbidraget valdes ut genom showen “A song for Ivi” där sångerskan framförde tre låtar. Både juryn och tittarna gav sina högsta poäng till “La La Love”.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Cyperns ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Ivi kom 6:a i grekiska X-Factor 2009, där hon bl.a. sjöng “The Voice Within” och “Hush Hush“. Hennes “La la love” framförde hon vid den grekiska ESC-uttagningen samt live vid en klubbspelning på Cypern. Se även intervju-klipp med Ivi av esctoday och escdaily.

Odds: Vidare till final & topp-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Först trodde jag att detta var en säker final-miss, då låten är ganska simpel, sångerskan inte gärna verkar vilja framträda live och det kommer från just Cypern som ofta missar finalen. Bidraget har dock fått så positivt bemötande från så många olika håll att jag ändå tror att denna mix av lätt-trallad låt och smittande glad sångerska kan klara final-gränsen (om det fungerar live).

Schlagerpinglan tycker: Till final
“La la love” är en glad, medryckande låt som jag egentligen tycker om att lyssna på men som inte riktigt engagerar mig när jag ser Ivi framföra den. Förmodligen så är det mimandet som stör mig och i så fall så har jag (förhoppningsvis) en positiv överraskning att se fram emot när hon väl presenterar den live i Baku. I nuläget klarar hon nätt och jämt av att kvala in på min finallista.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “ESC 2012: Cypern – “La La Love””

 1. Rickard

  Brilliant låt tänkte jag först, men är inte lika säker längre. Final blir det med stor sannolikhet. Men jag har en känsla av att detta bidraget kan bli tävlingens stora flopp.

  Hon sjunger inte klockrent vilket jag befarade! Klippet där hon sjunger live är iofs inte det bästa men ändå!
  En varning är också att framträdandet kan riskera att bli tråkigt!

  Men om man ska gissa: FINAL och en placering i mitten av startfältet. 3+/5

 2. Kerstin

  Cyperns bästa placering i ESC är femteplats vilket de varit tre gånger, senast med Lisa Andreas som sjäng en helt underbar ballad. Den här är inte lika magisk och framförallt inte en lika magisk artist men jag kan tänka mig att Cypern om hon gör ett bra live framträdande kan slå sitt placeringsrekord men då måste som sagt framträdandet sitta live. Låten är väldigt direkt och refrängen sätter sig som ett smäck. Ett näst intill perfekt live framträdande och Cypern kommer slåss i toppen. Final. Betyg 4+/5.

 3. Micke

  Som jag sagt tidigare så har jag sju låtar jag absolut inte gillar och fyra av dem är jag rädd för. Här är ytterligare en av dessa sju och tillsammans med Norge, Irland och en till en av de jag är rädd för. Min placering är 36 på den här.

  Tänker inte trampa på några tår mer så jag återkommer när en av mina 25 låtar plus tio övriga kommer 🙂

  La la la på er alla schlagervänner

 4. Kerstin

  Cypern kommer högt på min 42 lista men de allra översta har inte kommit än och jag tror jag är rätt ensam om min andraplats. Men även de jag absolut inte gillar är kvar och tro mig det finns ett bidrag jag inte ens tål att lyssna på och jag vet många gillar det så vänta bara jag kommer nog trampa på några tår jag med.

 5. Micke

  Hoppas det inte är mina tår då 🙂

  Kiding du får spy hur mycket galla du vill över mina bidrag. Jag tar varken åt mig eller tycker illa om dig för det. Jag är så pass säker i mig själv som person att jag aldrig tar åt mig och framförallt ALDRIG, ALDRIG ser ner på andras åsikter.

  Jag tar de sju jag definitivt inte gillar direkt så har jag gjort det och slipper kommentera dem sen. Schlagerpinglan har lyckats hitta tre av dem redan 🙂

  36. Cypern
  37. Montenegro
  38. Georgien
  39. Irland
  40. Ukraina
  41. Norge
  42. Österrike

  Finns ett bidrag till som är farligt nära dessa sju och det är San Marino

  De fyra jag är rädd för av dessa är alltså Cypern, Irland, Ukraina och Norge. De tre som är kvar oroar jag mig inte alls för. Georgien och Montenegro kan jag inte tänka mig kan gå till final och Österrike är så frustrerande usel att det kan bara inte gå så illa.

  Vet du Kerstin en liten klocka ringde i huvudet här.Tror jag minns vilken det är som du tycker så himla illa om. Vet att du inte gillar Österrike och Island men jag har för mig att det är en annan. Ett land på två ord 🙂 Nej förresten nu ser jag att du säger att många gillar bidraget och då tror jag att jag vet. Landet med två ord har inget bidrag som många gillar.

  Som sagt jag återkommer och kommenterar de övriga 35 bidragen vare sig ni vill eller ej 🙂

 6. Kerstin

  Micke, jag tycker du verkar vara en helskön snubbe och jag gillar människor som har starka åsikter sen behöver dom absolut inte var samma som mina fast ibland underlättar det dock eftersom jag är rätt bestämd och envis men när det gäller musik och smak i övrigt så tar jag det aldrig personligt. Jag har så många i min omgivning som har helt annorlunda musiksmak än mig att jag är van att ha olika smak. Island är det inte som jag absolut inte gillar den har jag inga problem med alls att lyssna på även om jag inte gillar den så mycket. Det bidraget jag i det närmaste inte klarar av utan att irriterra mig vansinnig verkar inte ens min jack russell tåla då hon började yla när hon hörde den och det gör hon bara vid ljud som skär i hennes stackars känsliga öron. Men jag försöker alltid hitta något positivt i alla bidrag även de jag inte gillar så jag ska försöka hitta något även i detta bidrag.

 7. Micke

  Så illa! Ja då kan inte bidraget vara särskilt bra om hon bara ylar och har sig 🙂 Min systers lilla dotter på tre år är jättekul. Hon gillar inte Carola. Så fort hon får höra henne blir hon jättegnällig 🙂 Däremot älskar hon Andreas Jonsson 🙂

  Jag har också försökt hitta positivt även i de sju låtar jag tycker så illa om. Om Irlands sa jag att den i alla fall är bättre än deras förra året. Om Norges sa jag att den är i alla fall bättre än Österrikes. Det är väl att tänka positivt 🙂

  Som jag har sagt förut Kerstin. Vad är det för roligt att prata med någon som alltid har samma smak i musiksmak? Vad ger det? Man utvecklas ju inte på något sätt. Jag är som sagt hårdrockare från grunden men om jag bara pratat med likasinnade då hade jag ju varit helt inskränkt och bara kunnat lyssna på hårdrock.

  Jag har i synnerhet en kompis som jag känt hela livet och vi letar, vi delar med oss och tar intryck. Vill inte låta som något speciellt för det är jag definitivt inte men jag tror inte det finns så många som har så bred musiksmak som jag. Hårdrockgalor är självklara, detsamma med folkmusik, klassiskt, gitarrmusik and you name it. Jag fullkomligt älskar musik. Har på musik vad jag än gör. En polare kollade mina skivor häromdan och hittade gamla skivor med Deep Purple, Enya och en cd med grekisk folkmusik. Han menade på att det är konstigt att lyssna på allt detta. Vadå konstigt? Finns väl inget bättre än att ibland bara röja och ibland bara ligga på sängen och halvsova 🙂

  Som jag sagt tycker jag det är ett blekt år i ESC vad gäller de fartfyllda låtarna medan det är ett starkt balladår. Nästa år är det kanske tvärtom.

  TYcker Kerstin verkar vara en kul tjej så det där works both ways 🙂

 8. Micke

  En fråga till Schlagerpinglan om en helt annan låt.

  Bosnien-Herzegovinas låt har inte direkt imponerat på mig men ju mer jag lyssnar på den ju bättre blir den. Detta gäller dock versionen på deras eget språk. Versionen på engelska känns som ett riktigt lågvattenmärke för mig.

  Frågan är därför vilket språk kommer de att sjunga på? Hoppas de är lika rakryggade som de andra balkanländerna.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Allt tyder på att även Bosnien och Hercegovina kommer att tävla på originalspråk och att den engelska versionen bara är en bonus utom tävlan. Själv kommer jag inte riktigt överens med den bosniska versionen men det finns fortfarande tid. 🙂

  Vad gäller din otur med de presenterade länderna så hoppas jag att det vänder snart. Jag väljer inte helt själv utan rättar mig efter vilka länder de andra ESC-sidorna (som jag länkar till) hunnit skriva om. Lovar i alla fall att det dröjer ett tag innan Österrike dyker upp. 😉

 10. Micke

  Ok tack för infon. Vad gäller ordningen på bidragen du tar in så klandrar jag inte dig. Det var bara lite ironi 🙂

 11. Daniela

  Det här är ett bidrag som jag tycker har växt väldigt mycket sedan jag hörde/såg det första gången. Låten satte sig visserligen i huvudet direkt, vilket ju är ett gott tecken i det här sammanhanget, men till en början tyckte jag att den var väl enkel med tanke på ESC-finalens topplaceringar. Med tiden har jag dock mer och mer börjat inse det geniala i enkelheten, och nu har jag faktiskt precis samma känsla som jag hade med Azerbajdzjan i fjol: detta kan bli antingen vinst eller totalflopp, helt beroende på live-framträdandet. Nu tycker jag i och för sig inte att Azerbajdzjans framträdande i fjol var helt 100-procentigt, men i det fallet räckte det ju till seger ändå. Utsikterna för det här bidraget känns alltså ganska osäkra för mig, men fram tills jag har sett semifinalens live-framträdande utgår jag i huvudsak från låten, och då säger jag till final med betyget 4/5.

 12. Josef

  Jag håller med dig Daniella, att detta kan komma riktigt högt eller riktigt lågt..Vad ska man tro? Men en sak som ni alla här kanske tänkte på förra årets tävling var att Turkiet inte mäktade med att komma till final, trots en hyfsad låt tyckte jag. Dessa turkiska röster gick således till Azerbaian och startfältet var inte av årets dignitet. Jag tycker exempelvis att Loreens Euphoria är en bra bit bättre än “Popular” och Serbien had inte ett namn som Zeljko Joksimovic vilken deltar i år. Italiens låt är ännu bättre i år trots den läckra jazzlåten förra året. Ryskorna är mycket mer slående än den här snygga ryska killen som var med förra året. I år tror jag Cypern eller en låt som Running scared” som vann förra året kommer bäst 5-8 p.g.a den stenhårda konkurrensen. Bara mitt subjektiva utspel 🙂

 13. macu

  Lala Love…lätt att komma ihåg…typisk svensk pop låt..jag gillar den..man blir glad av den, hoppas bara att live framträdandet blir lika bra som video..

 14. avveckla bolag

  Må bästa bidrag vinna!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se