Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Portugal landets ESC-historik
Bidrag: “Vida Minha” NF-framträdandetextfransk textengelsk text
Artist: Filipa Sousa filipasousa.com
Startnummer: nr 6 i semifinal 2
Låtskrivare: Andrej Babic, Carlos Coelho
Uttagning: “Festival da Canção” tillägnades i år den portugisiska folkmusikstilen fado som i november förra året kom med på UNESCO:s världsarvslista. 12 bidrag tävlade men både tittarna och juryn gav sina 12-poängare till “Vida Minha”.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Portugals ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se Filipas besök i TV-showen “Portugal sem fronteiras” som inleds med en intervju på portugisiska och avslutas med “Vida Minha” (4:58 in på klippet) samt en kort intervju på engelska av nelsoncostaportugal.

Odds: Ej vidare till final & botten-två av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Trots att vackra, portugisiska ballader verkar uppskattas av ESC-publiken så tror jag inte att “Vida Minha” har någon större chans att hävda sig mot semifinalens många andra ballader, speciellt de från f.d. Jugoslavien. Låten kan även behöva några extra lyssningar för att riktigt fastna vilket gör att den riskerar att glömmas bort när det väl är dags för omröstning.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Ett stort plus för de inhemska tongångarna där instrumenten fått en sådan framträdande roll samt språkvalet. Den vackra refrängen tilltalar mig en hel del (i alla fall nu efter ett flertal lyssningar) och jag tycker att Portugal gjorde ett bra val när de skickade “Vida Minha” till Baku. Låten tillhör likväl inte någon av mina favoriter i år.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Portugal – “Vida Minha””

 1. Kerstin

  Portugal skickar sällan bidrag jag gillar jag är inte ens säker det någonsin hänt. Denna låt är inte dålig men bland alla 42 bidragen är den väldigt anonym och blek. Efter en första lyssning minns man den knappt därför den sticker helt enkelt inte ut och “drunknar” lätt bland de andra bidragen. Jag tror ändå den inte är helt chanslös på en finalplats, för mig hamnar den precis utanför de tio men jag säger ingen final och betyg 2+/5.

 2. Rickard

  Jag uppskattar verkligen Portugals bidrag med lite inhemska tongångar och djupare mening (oftast). Dock har detta ju inte visat sig vara särskilt framgångsrikt. Tror att Portugal missar final och kan endast hoppas att den som kniper platsen istället inte är någon öststatsliknande plastig popp!
  INGEN FINAL 2+/5

 3. christopher

  Låten är varkligen dålig eller bra men tycket den inte ska till final den är för annonym

 4. Daniela

  Instämmer i det som redan sagts! Detta är en ESC-ballad uppbygd enligt ett klassiskt standardformulär, kryddad med vackra inhemska tongångar och framförd på ett trovärdigt och övertygande sätt, men tyvärr lär väl detta ändå inte räcka till för att ge Portugal någon finalplats i år. Som sagt, det här är egentligen ingen dålig låt, men även för mig krävdes det flera lyssningar innan den riktigt nådde fram, och det finns trots allt andra bidrag där de positiva inslagen är betydligt mer uppenbara och direkta.
  Betyg: 2/5, ingen final.

 5. Felix

  Denna låt uppskattar jag mycket och trots att den andra semifinalen är tuff så tar sig Portugal vidare i mina omdömen, en åttonde plats i semifinalen och i min totala bedömning hamnar Portugal på plats nummer 17.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se