Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Georgien landets ESC-historik
Bidrag: “I’m A Joker” videoNF-framträdandetextengelsk text
Artist: Anri Jokhadze wikipedia
Startnummer: nr 12 i semifinal 2
Låtskrivare: Rusudan Chkhaidze, Bibi Kvachadze
Uttagning: Trots en förlängd deadline så var det endast 13 artister som anmälde sitt intresse för Georgiens ESC-uttagning. Nio av dessa fick tävla i finalen och Anri Jokhadze utsågs till segrare av jury- och sms-röster 50/50.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Georgiens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Anri var med i kören när “Peace Will Come” kom 11:a i ESC-finalen 2008. Han tävlade även i Georgiens uttagning 2009 med låten “I” men vann inte. Anri har fått utmärkelsen “Georgiens Gyllene Röst” och enligt esctoday.com spänner sig hans sångröst över fyra oktaver.

Odds: Ej vidare till final & botten-tre av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Georgien har tävlat i ESC fyra gånger och varje gång, vare sig jag tyckt om låten eller ej, har de tagit sig till final. I år har jag dock svårt att se väst-publiken eller juryn vräka några högpoängare över bidraget. Med ett övertygande scenframträdande kommer kanske låten i en annan dager men i nuläget tror jag att landets positiva trend bryts.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Delar av verserna, folkmusikspartierna samt lite av attityden i bidraget kan eventuellt vara intressant men överlag så är detta alldeles för mycket kaotiskt hopkok för min smak. Det är inget bidrag jag vill ha vidare till final men jag är likväl lite nyfiken på semifinals-framträdandet.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “ESC 2012: Georgien – “I’m A Joker””

 1. Rickard

  Jag tackar juryn för att de finns! Det är ett skämt och ett hån mot alla andra bidrag! Detta görs bara för att sabotera och förlöjliga tävlingen!
  Det är det sämsta bidraget i årets tävling utan tvekan!

  INGEN FINAL och 0/5

 2. Micke

  Så länge Österrike ställer upp med den låten de gör kan inget bidrag från något annat land vara årets sämsta. Återkommer med recension av Georgiens låt.

 3. Micke

  Så nu ska jag recensera. Jag ville verkligen ge låten en chans innan så jag lyssnade på båda versionerna. Så vad är detta för typ av låt då?

  Något av Tom Jones light goes schlager i en låt där de har lagt till ett R för mycket i slutet av låttiteln. Har väldigt svårt för att bestämma mig för om detta är ett allvarligt menat bidrag eller mer menat som något av ett skämt. Versionen man sett från deras final var i mina ögon allt annat än bra så jag hoppades att de kunde skrapa bort de värsta bristerna i en video. Gjorde de det? Om jag ska välja mellan pest och kolera är det ju inte lätt. Men videon har tyvärr försämrat låten än mer.

  Som om han inte klarat av att göra detta på egen hand har de kallat in ett gäng tjejer som tydligen ska förstärka det som inte känns bra ens från början. Nej jag varken hoppas eller tror på någon final och jag har själv låten som nummer 38 av 42 bidrag. Låter kanske märkligt Rickard men jag tycker faktiskt det finns fyra bidrag som är sämre än Georgien i år.

 4. Kerstin

  Det är något som är lite komiskt med här och det är att sångaren faktiskt ger järnet och det verkar som om han tycker han sjunger ett kanonbidrag. Lite som när en stavhoppare står och laddar och laddar och sätter igång publiken och han är jättetänd och så sätter han fart och så hoppar han under ribban. Tror det kommer bli samma sak för Georgien. Han kan stå där på scen och vara hur övertänd han vill men när resultatet kommer så kommer luften gå ur. Jag tycker det här är en väldigt märklig låt med en ännu mer märklig uppbyggnad. Han ska ha ett plus för att han faktiskt kan sjunga det här för jag tycker det verkar oerhört svårsjunget det är liksom flera låtar i en men med samma refräng. Sämst är det inte men definitivt bland de sämsta. Ingen final. Betyg 1/5.

 5. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Just det du skriver om att han verkar tro att han sjunger ett kanonbidrag är nog det som trots allt gör det lite (med betoning på lite) intressant för min del. Ser, som sagt, fram emot Baku-framträdandet.

 6. Rickard

  haha, jadu Micke! Men sålänge de inte går vidare så är jag mer än nöjd. Och där sätter jag mitt hopp til juryn – det bästa som hänt eurovision song contest!
  Men håller fast vid att det för mig är det överlägset sämsta bidraget i årets tävling! 🙂

 7. Micke

  Ok Rickard! Då förstår jag att du inte lyssnat på Österrikes bidrag än då 🙂

 8. Daniela

  Jag uppfattar inte det här som något skämtbidrag, det kan jag väl åtminstone säga till Georgiens fördel. Tvärtom verkar sångaren som sagt tro seriöst på det han gör, och refrängen har faktiskt både en attityd och en ofrånkomlig hake som jag uppskattar. Men nej, jag gillar ändå inte det här, för jag har alltid haft väldigt svårt för sådana här konstiga blandningar av vitt skilda musikstilar, och även i detta fall blir slutresultatet alltför sprätigt och osammanhängande för min smak. Ändå skulle jag inte bli allt för förvånad över att se detta bidrag gå vidare till final, för Georgien har ju abonnerat på finalplatser hittills, och t.ex. i fjol gick de vidare med ett bidrag som i mitt tycke var betydligt sämre än det här. Dessutom har artisten både sångröst och utstrålning, så jag är rädd för att Georgien ännu ett år kan komma att klara sig bättre än jag önskar. Jag VILL nämligen verkligen inte se det här i finalen, men är tyvärr rädd för att det kan skrälla. Betyg 1/5.

 9. Schlagerpinglan

  @Daniela, Inför ESC 2011 så tyckte jag inte heller om Georgiens bidrag men när jag såg deras framträdande så klickade det till rejält och jag var väldigt glad för att de gick vidare. Har väldigt svårt att tro att något liknande ska hända i år… men man ska aldrig säga aldrig. Precis som du säger så finns här vissa saker som talar för bidraget. Hur som helst, det är skoj att inte slutresultatet är helt förutsägningbart.

 10. Josef

  Vad intressant (trevligt 🙂 ) ni beskriver Georgiens låt. Då förstår jag ännu mindre hur jag fick oddset 1.68 på att de INTE går till final?? För det låter på er ganska enstämmigt att ingen frestas ringa in er röst på Georgiens bidrag!? Hursomhelst så har Unibet sänkt oddset till 1.33 nu, för jag lyssnade flera gånger på låten och den där “tivolimaskinen” låter inte som något eftertänkt.. Ja, ja musiksmak är ju något som är unikt verkligen!

 11. Glimten i ögat

  Kul att läsa gamla omdömen, med över två års distans till skitlåten från Georgien som hamnade på en 14:e av 18 bidrag i semifinalen ( BARA NIO POÄNG FRÅN FINAL) så fasar man ju än idag över att

  Jurypoängen räckte till en 8:e plats och faktiskt final, 10 poäng från Ukraina och 12:a från Litauen (i båda fallen fler än vår egen vinnare från Sverige) . Konstigt tycker jag är att Georgien gav sin 12:a i finalen till just bindeln från Litauen, som i semin bara fick “5 poäng från dem” (köpta röster?)

  tittarna sågade denna skitlåt rejält och placerade honom iallafall på en 18:e och sista plats. Inte många som reflekterat hur nära det var att han gick till final, men här får vi nu omnämnandet, om än med lite distans,

  Än idag funderar jag på det som Måns sade i Esc panelen,

  – Han sjunger Im A joker, im a poker, vilket betyder, “Jag är en skojare och en pekare”

  Svaret får vi nog aldrig, men är det inte fult att peka på folk?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se