Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: San Marino landets ESC-historik
Bidrag: “The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)”
videoframträdandetextfransk text
Artist: Valentina Monetta wikipediatwitter
Startnummer: nr 11 i semifinal 1
Låtskrivare: Ralph Siegel, Timothy Touchton, José Santana Rodriguez
Uttagning: Valentina Monetta och “Facebook uh oh oh” valdes ut internt av San Marinos TV-bolag. EBU godkände däremot inte texten, p.g.a. varumärket Facebook, men efter lite korrigeringar av texten så blev “The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh)” redo för ESC 2012.
Tidigare på Schlagerpinglan: “San Marinos ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Lyssna på en dance-remix av tävlingsbidraget, gjord av Claudio Bruneletti. Se även en personlig hälsning från Valentina , “The Making of The Social Network Song” samt originalvideon till “Facebook uh oh oh”. Det har även ordnats en tävling där man ska göra en egen musikvideo till San Marinos bidrag, se tävlingsreglerna här.

Odds: Ej vidare till final & botten-tre av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Efter två, enligt mig, bra men kanske lite svåra låtar (“Complice” och “Stand By“) så satsar det lilla landet på något mer direkt. Trots att det mest är kritikerna av bidraget som hörs så tror jag att en hel del tycker om denna lättsamma låt och jag skulle inte bli förvånad om Valentina missar finalen med mindre marginal än väntat.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Egentligen så tycker jag om sådana här lättlyssnade låtar med svängig takt o.s.v. och hade den kommit med en intressant text så hade jag förmodligen svalt det hela med hull och hår, trots att det är “gammal skåpmat”. Temat Facebook är däremot inget som engagerar mig, vare sig man driver med fenomenet eller hyllar det. Synd, för jag hade verkligen unnat San Marino lite framgångar.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “ESC 2012: San Marino – “The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh)””

 1. Rickard

  Efter föregående land framstår San Marino som en vinnare av Euroviision song contest 2012. Sanningen ligger dock mycket närmare en missad final och en bottenplacering.
  Precis som du säger schlagerpinglan, är inte facebook det temat om man vinner massvis med röster på! Med denna låttexten är det väl snarare tvärt om.

  INGEN FINAL och 1-/5

 2. Kerstin

  Mannen som en gång väckte mitt stora Schalgerintresse, Ralph Siegel har varit med och gjort en totalt menlös poplåt. In genom ena örat och ut genom andra. Jag är totalt ointresserad av Facebook och än mindre av att man sjunger om det. Jag förstår inte grejen med detta bidrag alls. Melodin är väl inte helt värdelös men bidraget är så oengagerat och oäkta. Ingen final. Betyg 1+/5.

 3. Micke

  Något säger mig att du inte gillar bidraget Kerstin 🙂

 4. Kerstin

  Micke, det är korrekt uppfattat. Men de jag absolut tycker minst om i tävlingen har inte dykt upp ännu. Mitt absoluta irritations hat bidrag finns kvar. Men också några jag tycker väldigt bra om.

 5. Daniela

  I fjol var San Marino en personlig favorit för mig med sin vackra ballad, så detta bidrag kändes tyvärr som en stor besvikelse. Jag uppskattar i och för sig själva försöket att föra in ett nytt låttema i ESC, men just Facebook känns faktiskt mest som ett billigt försök att locka till sig folks röster. Ungefär som att: “eftersom många gillar Facebook så gillar säkert många också en låt med det temat”. Men tyvärr San Marino, riktigt så enkelt är det nog inte. Personligen ser jag ingen mening alls i detta bidrag, och jag har också svårt att föreställa mig hur det kommer att funka på scen. Ett poäng får de i alla fall från mig för att melodin trots allt känns ganska lättsamt trevlig. Men ingen final; oddsen känns fullt realistiska!

 6. Micke

  Av 42 bidrag tycker jag personligen att sju är riktigt dåliga. Ett åttonde är farligt nära att liera sig med dessa sju och det är just San Marino. Förstår mig inte på den här låten och än mindre att Ralph Siegel ska ha skrivit den. Jag har väl inte honom som nåt jättefavvis så som Kerstin men det går inte att neka till att han bidragit väldigt till ESC. Men den här låter ju inte ens som Ralph Siegel. Kanske han vill förnya sig och sånt kan man kanske förstå men han har väl inte lyckats alltför väl i mina ögon.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se