Internvalda Iris ska ju som sagt representera Belgien i Eurovision Song Contest 2012 med sin “Would You?“. Här nedan ser ni bl.a. ett klipp där hon framför sitt ESC-bidrag akustiskt tillsammans med låtskrivarna Nina Sampermans (piano) samt Walter Mannaerts och Jean Bosco Safari (båda på gitarr).
(Källa: esctoday.com)

Belgiens ESC 2012-bidrag:
Would You?“, Iris (akustisk version)
Would You?“, Iris (NF-framträdandet)

Schlagerpinglan: Personligen så föredrar jag den lite mer stillsamma, akustikska versionen där Iris sitter still på en pall och inte försöker halvdansa. En klar förbättring som kanske t.o.m. hade kunnat räcka till final, i alla fall om jag själv fick bestämma. 😀

Presentationen av Belgiens ESC-bidrag 2012 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Akustisk version av Belgiens bidrag”

 1. Micke

  Ja du Schlagerpinglan! Belgiens bidrag gjorde just det som jag hade hoppats att Norges bidrag skulle göra men inte gjorde. Låtars verkliga kvalite avslöjas ofta när de framförs på ett avskalat akustiskt sätt. Ibland kan det nästan vara rent brutalt hur de avslöjas men detta händer inte Belgien för låten är en helt annan när den framförs akustiskt.

  Inte bara låten utan framförallt sångerskan Iris som nästan verkar ha genomgått en självförtroendekurs eller liknande. I den här videon har de spikar som någon bonkat i hennes fötter i den gamla versionen plötsligt lossats med kofot eller liknande och plötsligt framträder en ny Iris. Hennes sätt att tala med kameran är inte längre så ängsligt vilket också röstmässigt höjer henne avsevärt.

  Bra gjort Belgien ni visar att både låten och Iris är bättre än det vi tidigare har sett. Åter igen. Synd att jag inte fick samma vibbar med Norge. Hade verkligen hoppats det. Hade det varit den här versionen Belgien ställt upp med att jag absolut hoppats på final för dem.

 2. Micke

  Björn Kjellman lämna allt du har och sätt dig på första bästa plan och kom hit och befria oss från Måns Zelmerlöv i ESC panelen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se