Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Schweiz landets ESC-historik
Bidrag: “Unbreakable” videopromo-videoNF-framträdandetext
Artist: Sinplus sinplus.netyoutubetwitter
Startnummer: nr 7 i semifinal 1
Låtskrivare: Gabriel Broggini, Ivan Broggini
Uttagning: Med “Die große Entscheidungsshow“ blev Schweiz det första landet att välja ut sitt bidrag till ESC 2012. De 14 bidrag som tävlade hade valts ut genom allt från internval till onlineomröstningar av SF (6 bidrag), RSI (2 bidrag), RTS (3 bidrag) och DRS 3 (3 bidrag). I finalen framfördes låtarna i två-minutersversioner, tre experter gav sina åsikter och sedan fick tittarna 100% makt att välja ut vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Schweiz ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Sinplus uppträdde på “Eurovision in Concert 2012″: klipp 1 & klipp 2. Se även några intervjuer med Sinplus av eurovision.tv, esctodayTV och escdaily. Lyssna även på en remix av ESC-bidraget: “7th Heaven Remix” (Club Mix).

Odds: Ej vidare till final & nedre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Schweiz är ett av de länder som visat sig ha svårigheter att ta sig vidare till final och i år tror jag att det är dags igen. Sinplus lär förmodligen kunna locka till sig en del av tittarna med sin låt då den är relativt ensam i sitt slag. Juryn däremot tror jag inte hittar tillräckligt många skäl till att belöna den med några högre poäng.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag tycker om det mesta i Schweiz bidrag i år: texten, musiken, artisterna samt sångarens speciella sätt att sjunga… men likväl finns det något här som gör mig tveksam. Helt klart en finalist men den tillhör inte mina absoluta favoriter.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Schweiz – “Unbreakable””

 1. christopher

  Tror den här kommer mellan plats 9-11 i semifinalen och kommer på en mittenplacering. Den här har jag som en storfavorit till tävlingen och har växt mest. Från plats 1 med jämna steg mot Vitryssland till överlägset bäst. Den här får defenetivt plats 1 på min lista :). Kommer blir sur om dem missar finalen

 2. christopher

  Kommenterande aldrig Storbritannien och äntligen tog du Schweiz. Men tar england då.

  England kommer på en top 10 tror jag. Själv tycker jag att det här är en bidrag som går in i hjärtat och får ett stort plus. Plats 12

 3. Rickard

  Tycker om den här låten! Sångarens speciella röst och melodin går verkligen hem hos mig! Tror att möjligheten är 50/50 för en final. Schweiz brukar inte bli belönat för sina sånger och juryn lär definitivt inte göra det.

  Säger ändå FINAL och en placering i botten! 3+/5

 4. Daniela

  Jag tycker att det här som helhet är ett riktigt bra bidrag som känns både stabilt och helgjutet. Låten fungerar problemfritt även utanför ESC, och jag får faktiskt lite “The Ark-känsla” av både den och artisterna. 🙂 Det finns en positiv energi i såväl texten som melodin, och jag tror att detta kommer att hålla bra även live på scenen i Baku. Sammantaget är det här ett typiskt sådant bidrag som jag tycker är bra trots att jag inte ser några direkta vinnarkvalteér i det. När det gäller min final-lista är detta ett av flera gränsfall, men eftersom jag är rädd för att några av de låtar som jag egentligen gillar ännu bättre kommer att förlora på live-framträdandena kvalar Schweiz, tack vare sin stabila helhet, in bland mina personliga finalister.

  Betyg: 3/5.

 5. Kerstin

  Hade jag inte vetat detta var Schweiz bidrag hade jag ändå gissat på just Schweiz. Har inte dom låtit så här många många gånger förr. Jag börjar tycka det är lite tjatigt. Låten är bra artisten är bra men ändå är det här bara så ointressant för mig. För mig hamnar detta precis utanför final. Betyg 3/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se