Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Malta landets ESC-historik
Bidrag: “This Is The Night” videoNF-framträdandetext
Artist: Kurt Calleja kurtcalleja.comtwitter
Startnummer: nr 4 i semifinal 2
Låtskrivare: Johan Jämtberg, Mikael Gunnerås, Kurt Calleja
Uttagning: I första fasen av Maltas ESC-uttagning framfördes 62 bidrag inför en jury. 24 av dessa valdes ut till en semifinal där TV-tittarna och en jury utsåg de 16 finalisterna. I finalen utsågs vinnaren av tittarna och olika jurygrupper (även utländska). Tittarfavoriten Kurt vann medan juryns favorit, Claudia Faniello, kom tvåa.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Maltas ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Kurt uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1 & klipp 2, en intervju med Kurt av esctodayTV samt flera intervju-klipp av eurovision.tv: efter uttagningen, inför ESC samt tillsammans med Can Bonomo (Turkiet) och Kaliopi (Makedonien). Se även en instruktionsvideo på ESC-bidragets danssteg samt dansen i sin helhet.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
“This is the night” är en lättsmält poplåt utan några större överraskningar. Många dras säkert med av glädjen i numret men när det väl är dags att rösta så tror jag att alltför många (både bland tittarna och jurygrupperna) glömmer bort Kurt och lägger sin röst på andra bidrag.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Personligen bryr jag mig inte så mycket om att bidraget är enkelt och verkar vara gjort enligt en standardmall. Jag blir riktigt glad av både låten och åsynen av Kurt Calleja på scen. Refrängen är ett riktigt tuggummi som jag hört eka i mitt huvud åtskilliga timmar de senaste månaderna. Förhoppningsvis blir det final för Kurt, trots allt.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “ESC 2012: Malta – “This Is The Night””

 1. Micke

  För en gång skull har Micke svårt att uttrycka sig om ett bidrag för jag känner att detta är ett väldigt anonymt bidrag. Absolut inte dåligt men heller inte bra. Har lyssnat hur många gånger som helst men den sätter sig bara inte. Jag tror som du att den glöms bort ganska lätt av både folk och jury. Kan förstå att man kan se det som en glad, lättrallad låt men för mig är den ganska anonym. I min värld går den inte till final men jag skulle inte bli direkt upprörd om den gjorde det.

 2. Daniela

  Glada, lättrallade och okomplicerade schlagerlåtar har en tendens att ofta gå hem hos mig, så även i detta fall! 🙂 Malta är ett av de länder som genomgående brukar tillhöra mina favoriter i ESC, och även om årets bidrag inte riktigt har det där lilla extra som krävs för att kvala in bland mina allra största favoriter så får “This Is The Night” ändå klart godkänd av mig. Visst, texten känns kanske lite klyschig och har väl förekommit i x antal låtar tidigare genom åren, men refrängen tycker jag är riktigt bra och speciellt “hey hey hey…”-partiet har en förmåga att fastna även i mitt huvud! 🙂 Det kan hända att majoriteten av tittarna och jurygrupperna tycker att de har hört detta förut och därmed inte är desto mer intresserade av att se det i final, men för mig personligen är det här en låt som sprider glädje och positiv energi varje gång den spelas, och som vi har diskuterat här tidigare behöver väl ett bra ESC-bidrag inte alltid handla om så mycket mer än just det. Därför hoppas jag också på FINAL för Malta i år, men skulle ändå se det som en positiv överraskning om det faktiskt går så. Hoppas bara att han kan leverera live… Betyg 3/5.

 3. Micke

  Håller med dig Daniela om att många nog tycker att man hört detta förut och så även jag men vilken låt känner man inte så på. Det är inte lätt att göra “nya” låtar idag. Att vissa partier i låtarna känns igen är troligen nästan oundvikligt. Värre är när man hör flertalet låtar i en låt som om de har fogat ihop vissa låtar till en. Så tycker jag personligen dock inte det är med Maltas bidrag så fortsätt du att ha Malta som favvis 🙂 Jag har dock haft svårt att greppa den men vem säger att jag har rätt 🙂 Kul att du är kvar här i alla fall Daniela. Två av de som lägger ut texten lite mer försvann igår så se nu till att inte hitta på några dumheter 🙂

 4. Micke

  Micke är musikaliskt på jädrigt gott humör idag. Har inget med ESC att göra men en av mina gamla favvisar bland svenska grupper verkar ha vaknat till liv igen efter några år nedgrottade i syntvärldens dunkel. Lyssnade på några låtar från Kents nya skiva och det verkar som de börjat röra sig mer mot rockens förtrollade värld igen 🙂 Inte så rockigt som förr men ändå ett steg i rätt riktning. Bara som en parentes 🙂

 5. Rickard

  Nja, ett tveksamt fall men tror den missar final. Det känns som man hört den innan!

  INGEN FINAL och 2/5

 6. Micke

  Daniela och Rickard vad har ni för topp fem? Skulle vara kul att veta. Självklart gäller det även andra på bloggen. Tänkte bara att de hade skrivit här 🙂

 7. Daniela

  Micke, jag har inga planer på att lämna den här bloggen i första taget, så jag lovar att jag ska försöka uppföra mig. 😉 Hoppas också att du stannar kvar här, även om skulle gå så illa att Österrike t.ex. går till final i år (jag tror nämligen inte att detta är så långsökt som många kanske vill tro, konstigare saker har trots allt hänt i ESC genom åren…).

  Min topp 5 är så här en vecka på förhand:

  1. SVERIGE
  2. Serbien
  3. Ryssland
  4. Cypern
  5. Storbritannien

  De tre första är solklara och har varit det ända sedan jag hörde de respektive låtarna för allra första gången (jag såg faktiskt också “Euphoria” som en potentiell ESC-vinnare direkt vid första lyssningen). De här tre kommer nog med största sannolikhet inte heller att ändras, förutsatt att de går till final förstås. Skulle någon av dem mot förmodan inte göra det blir jag ju så illa tvungen att göra en ny topp-3. 🙂 När det gäller de efterföljande placeringarna är det däremot betydligt jämnare i min rankning. Cyperns låt har växt ännu mer för mig sedan jag betygsatte den här (då fick den en fyra, men nu är den nog t.o.m. uppe i en femma). Håller bara live-framträdandet tror jag att de kommer att slåss om segern. Storbritannien är sedan för tillfället min femma, men den placeringen gör också bl.a. Rumänien, Island, Irland, Nederländerna, Vitryssland, Slovenien, Estland, Norge, Spanien och Tyskland anspråk på, allt beroende på live-framträdandena. Har så många favoriter i år och från plats fem och neråt har jag ganska svårt att placera dem i inbördes ordning. 🙂 Hur ser din topp-5 ut då?

 8. Micke

  Det låter bra att det blir nån kvar här efter vad som hände igår. Tråkigt som satan men vad ska man göra åt det.

  Så vilka är då mina fem? Av dina fem gillar jag fyra skarpt. Det är bara Cypern som inte alls tilltalar mig. Sorry 🙂 Av de övriga tio du nämner är alla utan två ok för mig – Irland och Norge. Alltså gillar jag tolv av dina femton. Inte illa 🙂

  Inte helt lätt att nämna fem. Serbien är solklar etta för mig sen är min dagsform med Schweiz låt något som får det att svänga. Dagar då den och jag matchar är den min tvåa andra dagar inte ens bland de fem. Island på deras språk hade också varit solklar där men på engelska tappar den för mig och hamnar utanför. Jag gör en lista utan Schweiz då men oftast är den med på andra plats. Utan Schweiz mina fem.

  1. Serbien
  2. Finland
  3. Sverige
  4. Ryssland
  5. Slovakien

  Finns många andra som ligger nära. Schweiz och Island redan nämnda

  Slovenien (utan huvudbonaderna, ja helst utan körtjejerna överhuvudtaget)
  Tyskland (chockar mig själv med att gilla detta pojkbandsstuket)
  Rumänien (med en bättre refräng. Älskar rytmen och versen)
  Storbritannien (överlägsen röst om den håller än idag)
  Moldavien (om de kan få till något som liknar ett uppträdande)
  Nederländerna (slåss med mig själv om vad jag ska tycka om den)

  Finns ännu fler. Som du säger många bra i år. För mig gäller det dock främst balladerna som är många. Vad gäller bra snabbare är det tunt. Irriterar mig på den tomma refrängen i Rumäniens låt. Den hade varit en pärla annars.

 9. Micke

  En grej till. Många gnäller på det ryska bidraget för att de sjunger falskt. Man får tycka precis vad man vill om det men jag kan nästan garantera att de som är involverade i den låten inte tycker det. Har man nån gång sett rysk folkmusik så vet man att i den finns det flertalet sångsätt och ett av dem är väldigt speciellt och det är det vi hör dessa gummor använda sig av här. Sen får man tycka vad tusan man vill om hur det låter. Tycker man det låter för jävligt så tyck det då 🙂

  Personligen älskar jag det. Första gången jag hörde bidraget fick jag taggarna utåt mot inledningen och refrängen men älskade det övriga. Idag när jag hört den otaliga gånger känner jag lite annorlunda. Tycker fortfarande att refrängen med “party for everbody boom boom” är låtens absoluta svaghet. Däremot älskar jag inledningen idag. Kalla det falskt eller vad tusan ni vill men gummorna gör det med kropp, själ och inlevelse. Det övriga i låten är en fullständig pärla.

  För mig finns det fem regenter i årets ESC oavsett hur låtarna är. Det är tre drottningar och två kungar.

  Kungarna är:
  Željko Joksimović (Serbien) Han är bara kung och äger scenen utan några utsvävningar
  Engelbert Humperdinck (Storbritannien) Har han kvar 80 % av den rösten han hade då han var min mormors idol så är det ingen som ens är nära honom röstmässigt. Vi får se

  Drottningarna är:
  Natalya Pugachyova (Ryssland) Med sin oerhörda charm och glädje över att stå på scen tar hon mig och många andra med storm. Handlar det bara om äkta glädje så finns det ingen som har skuggan av en chans mot henne.
  Loreen (Sverige) Det var länge sen Sverige ställde upp med något jag kände mig stolt över. Nu gör jag det och koreografin med henne och dansaren är lysande.
  Pernilla Karlsson (Finland) Så söt så söt och så äkta så äkta. Satan va kul om denna pärla låtmässigt och sångerskamässigt kunde nå finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se