I dag startade Eurovison Song Contest 2013 på riktigt då Bakus borgmästare Hajibala Abutalybov lämnade över värdskapet för tävlingen till Malmös borgmästare Kent Andersson och lottningen av semifinalerna genomfördes, se resultatet nedan.

Startordningen är inte bestämd än (det sköter SVT vid ett senare tillfälle) utan de länder som står ovanför strecket startar i första halvan av semifinalen medan de som står under strecket startar i andra halvan av semifinalen.

Semifinal 1, 14:e maj 2013: Semifinal 2, 16:e maj 2013:
Danmark Azerbajdzjan
Estland Bulgarien
Kroatien Finland
Nederländerna Island
Ryssland Lettland
Slovenien Makedonien
Ukraina Malta
Österrike San Marino
Belgien Albanien
Cypern Armenien
Irland Georgien
Litauen Grekland
Moldavien Israel
Montenegro Norge
Serbien Rumänien
Vitryssland Schweiz
Ungern

Storbritannien, Sverige och Italien kommer att få rösta i den första semifinalen, medan Frankrike, Tyskland och Spanien kommer att få rösta i den andra.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: En stackars liten önskan var allt jag hade inför dragningen (att Ukraina och Litauen inte skulle hamna i samma semifinal) men inte var det några övermakter som brydde sig om det. 😉 Nåja, det finns kanske någon fördel med dragningen som inte är direkt uppenbar för tillfället. Hur bra/dålig en lottning är kan man ju inte veta förrän de tävlande bidragen är utvalda. Jag väntar med spänning. 🙂

Andra intressanta bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC 2013: Resultatet av semifinalsdragningen”

 1. Rickard

  Intressant! MEN stört omöligt att säfa något innan man hört alla låtarna! Men om man går efter historiska mått så verkar semifinal 1 vara lite starkare! Fast det är ju vilda spekulationer förstås! Rent historiskt sett brukar semi två vara starkare! Well well – här är vad jag tycker hittills:

  1. Ukraina
  2. Litauen
  3. Schweiz
  4. Albanien
  5. Vitryssland
  6. Belgien

  Även här går det inte att säga mycket innan man hört övriga låtar! Men Ukraina tar väl ledartröjan så här långt! Bottennappet är utan tvekan Belgien! ibland undrar man om vissa länder verkligen vill till final….

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Håller med om att Ukraina är det säkraste kortet så här långt och det är just därför jag är lite orolig över att Litauen hamnat i deras semi. Hur bra Andrius Pojavis’ låt än är så påminner den mig om många andra “bra” låtar som missat finalen. Vi får väl hoppas att det finns plats för dem båda i finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se