Även Kroatien, som skickar ett internvalt bidrag i klapa-stil till Eurovision Song Contest 2013, har presenterat en officiell video till sitt bidrag. I det här fallet så är det låten “Mižerja” med den specialsammansatta gruppen Klapa s mora det rör sig om, se länk nedan.

Kroatiens ESC-bidrag 2013:
Mižerja“, Klapa s mora (officiell förhandsvideo)
Mižerja“, Klapa s mora (live-presentation)

Uppdaterat 2013-04-11: Videon visade sig endast vara en förhands-video. Den riktiga, officiella videon hittar ni här.

Schlagerpinglan: Personligen så tycker jag betydligt bättre om “Mižerja” nu än första gången jag hörde bidraget. Det har en viss storslagen värdighet med sina många stämmor. Jag har dock fortfarande starka tvivel på om den kan nå finalen, främst eftersom den tävlar i den tuffa, första semifinalen, men man vet aldrig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Videon till Kroatiens ESC-bidrag 2013”

 1. FunkyG

  Tycket faktiskt den här är riktigt bra! Den här och Nederländerna tycker jag förtjänar höga placeringar i år (trots att båda länderna tycks ha det jobbigt att locka röster, speciellt Nederländerna). Konstigt med tanke på Kroatiens geografiska placering…

  Nä men jag ser gärna att den här få gå vidare! Den växer för varje gång man lyssnar + att jag tror juryn kan tycka om stämsången.

 2. Micke

  Håller absolut med. Det här är en mäktig låt som jag verkligen gillar. Tyvärr tror jag den försvinner bland de mer lättrallade låtarna men det skiter väl jag i. Jag gillar i alla fall låten 🙂

  Tänkte göra en första lista på de låtar som är klara. Kanske har missat något land som redan gjort klart med sitt bidrag men här är de jag känner till. Jag var väldigt besviken när jag hörde att mitt ena favvisland Bosnien inte skulle ställa upp och inte blev det bättre när jag hörde mitt andra favvisland Serbiens bidrag i år. Men jag är ändå grymt positivt inställd hittills då jag hittat 16 bidrag av de 32 som jag tycker om. Inte illa.

  1. Spanien
  2. Storbritannien
  3. Grekland
  4. Island
  5. Litauen
  6. Vitryssland
  7. Nederländerna
  8. Georgien
  9. Schweiz
  10.Kroatien
  11.Norge
  12.Danmark
  13.Cypern
  14.Bulgarien
  15.Ungern
  16.Ryssland

  Dessa är de 16 jag tycker om men rankingen kommer säkert att förändras. I synnerhet känner jag att Nederländernas bidrag kan vara en mycket möjlig växare. Nu till de skapliga bidragen:

  17.Tyskland
  18.Israel
  19.Estland
  20.Albanien
  21.Ukraina
  22.Österrike
  23.Malta
  24.Belgien
  25.Armenien
  26.Irland

  Dessa 10 är skapliga låtar så jag ser alltså 26 helt ok låtar av 32. Inte illa. Då slutligen till de sex låtar som jag tycker är dåliga

  27.Lettland
  28.Finland
  29.Slovenien
  30.Sverige
  31.Serbien
  32.Rumänien

  Av dessa sex är jag som sagt mest besviken på Serbien som brukar bjuda oss på riktiga höjdpunkter normalt. Detta brukar oftast även gälla Finland men så dock inte i år.

 3. Kerstin

  Vill bara tipsa alla om att kolla in SVT:s teckentolkning av årets MF bidrag. Helt fantastiskt hur de kan fömedla en känsla av låtarna. Titta speciellt på teckentolkningen av Begging, helt outstanding. Måste ändå säga att jag känner en fantastisk tacksamhet för att jag har hörsel och kan höra musik. Men för de som inte har det så undrar man verkligen vilken låt de tyckte bäst om utifrån teckentolkningen.

 4. Kristina

  Var hittar du det Kerstin? Antingen är det jag som är dum eller så finns det inte. Det förstnämnda betvivlar jag inte men det andra tvivlar jag på 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Kristina, Här: http://www.svtplay.se/video/1083843/finalen-teckensprakstolkad

  @Kerstin, Tack för tipset, visste inte om att det fanns. 😀

 6. Kristina

  Tack till er båda

 7. Kerstin

  Ber om ursäkt, borde naturligtvis ha skrivit vart man kan se denna teckentolkning av MF men som tur var så förmedlade Schlgerpinglan informationen, tack för det Schlagerpinglan.

 8. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Inget att be om ursäkt för, utan dig hade vi förmodligen inte vetat om att det fanns över huvud taget. Tack än en gång. En ny dimension av MF som jag inte visste fanns. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se