Armenien i Eurovision Song Contest

2013-11-17 (söndag)
Armenien Schlagerpinglan: I genomgången av de olika länderna och deras bidrag i Eurovision Song Contest har vi nu kommit fram till Armenien. Här nedan hittar ni länkar till landets alla Eurovision-bidrag, ordnade efter hur de placerade sig:
Armeniens bidrag och placeringar i Eurovision Song Contest:
4:a (av 43) 2008: Qele, Qele“, Sirusho 199 poäng i finalen
7:a (av 39) 2010: Apricot Stone“, Eva Rivas 141 poäng i finalen
8:a (av 42) 2007: Anytime You Need“, Hayko 138 poäng i finalen
8:a (av 37) 2006: Without Your Love“, André 129 poäng i finalen
10:a (av 42) 2009: Jan Jan“, Inga & Anush 92 poäng i finalen
18:e (av 39) 2013: Lonely Planet“, Dorians 41 poäng i finalen
12:a (i semin) 2011: Boom Boom“, Emmy 54 poäng i semi 1

Schlagerpinglan: Armenien har tagit sig till final sex av sju gånger. De har hamnat i topp-tio fem gånger och har en fjärdeplats som bästa placering. Egentligen är detta ett riktigt bra resultat som de skulle kunna känna sig nöjda med… om de nu inte jämför sig alltför mycket med grannlandet Azerbajdzjan, vill säga.

Mina personliga favoriter här är den vackra “Apricot Stone“, som jag tyckte hade det mesta man kan begära av ett Eurovision-bidrag, och den charmiga “Without Your Love“. Även “Qele, Qele” och “Boom Boom” svänger på riktigt bra ibland men då behöver jag vara på rätt humör och helst lyssna på låtarnas studio-versioner. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se