sverige Schlagerpinglan: I dag avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2014. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling.

Till Final:
“Yes We Can“, Oscar Zia
“Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder

Till Andra Chansen:
“Echo“, Outtrigger
“All We Are“, State of Drama

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Around the World, Dr. Alban & Jessica Folcker
6. “Burning Alive, Shirley Clamp
7. “En enkel sång, CajsaStina Åkerström
8. “Red, EKO

Mellanakter m.m.:
Björn Gustafsson gör comeback i Melodifestivalen
Sotji – The Musical
Clara Henrys vlogg från Göteborg
Dominoeffekten i Göteborg

1. “Echo“, Outtrigger (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Den ena delen av mig gillade verkligen denna lite småhäftiga låt som kändes uppfriskande och medryckande medan den andra halvan hela tiden väntade på att något skulle hända. Det där lilla extra som varje riktigt bra låt har saknade jag m.a.o. här och därmed så var det inte riktigt så bra som det skulle kunna vara. En god tanke som inte riktigt nådde ända fram. Nästa år kanske…
Betyg: 3/5

2. “Red“, EKO (blev 8:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta var en av kvällens största positiva överraskningar för mig och hade jag fått bestämma så hade EKO fått en Andra Chans… minst. Till en början uppfattade jag förvisso “Red” som något småtråkig men det dröjde inte länge innan jag föll för denna svala men ändå spralliga låt med behaglig nostalgi-refräng och snygga ljussättning som bidrog till den imponerande helheten. Synd bara att tittarna inte hade samma upplevelse som jag.
Betyg: 4/5

3. “Yes We Can“, Oscar Zia (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… att Oscar Zia skulle gå till final var väl ganska självklart innan vi ens hört låtarna men jag tycker nog att det hade räckt med en Andra Chans. Låten känns som en billig boyband-låt från 90-talet och utan en riktigt klibbig refräng eller andra personliga drag så blir det helt enkelt inte speciellt roligt. Det är dock folket som bestämmer och jag förstår att han är en värdig finalist, inget snack om saken.
Betyg: 3/5

4. “Burning Alive“, Shirley Clamp (blev 6:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är, som ni kanske vet, ingen speciellt stor ballad-älskare och för att jag ska falla för en sådan så måste de erbjuda något utöver det vanliga. “Burning Alive” är förvisso en bra uppbygd låt som vecklar ut sig enligt konstens alla regler men någon klassisk storhet är det inte i mina öron än. Kanske efter ett antal lyssningar… men då är det ju för sent.
Betyg: 3/5

5. “All We Are“, State of Drama (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är en av de som halv-uppskattade “Falling” förra året men som aldrig riktigt förstod hur den kunde bli så populär. I år ställer gruppen upp med en låt som jag uppfattar som minst tio gånger bättre… och så blir det endast en Andra Chans för den. Ibland överraskas man av tittarnas dom, men i det här fallet är vi trots allt helt eniga. En stor grupp med en stor låt som tyvärr har oturen att starta i ett starkt startfält.
Betyg: 3+/5

6. “En enkel sång“, CajsaStina Åkerström (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Svenska ballader är inget som jag lyssnar speciellt ofta på, det kan jag villigt erkänna, men om jag skulle göra det så är detta en av de jag skulle välja. Stämningsfullt och vackert med en visuellt tilltalande inramning. CajsaStina gjorde ett väldigt bra jobb med att förmedla låten men med tanke på konkurrensen så var det inte helt oväntat att det inte skulle räcka till något avancemang.
Betyg: 3/5

7. “Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Wow! Mina förväntningar på “Busy Doin’ Nothin’“ var så höga att de knappast skulle gå att leva upp till men på något sätt så lyckades Ace Wilder inte bara med det konstycket utan även att charma in sig hos de svenska tittarna. Detta är utan tvekan min favorit så här långt och med sina medryckande melodislingor, tilltalande text och attitydfyllda uppenbarelse så är detta ett bidrag som verkligen hör hemma i finalen. Jag skulle kunna dra till med ännu större ord men det väntar jag med tills vi hört alla bidragen. 🙂
Betyg: 5/5

8. “Around the World“, Dr. Alban & Jessica Folcker (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på 2:30 av låtens studioversion så hade jag faktiskt räknat bort “Around the World“ och förväntade mig en maläten gammal föredetta-låt. Glädjande nog så märkte jag halvvägs in i liveframträdandet att jag gillade det trevliga gunget i låten och innan sista refrängen så var jag fast. Denna färgglada lilla glädjeförhöjare hade jag gärna sett i Andra Chansen, och det var inte så långt ifrån att det faktiskt blev så.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Melodifestivalen 2014 dras med svarta rubriker p.g.a. en inte alltför munter inramning och eftersom SVT inte verkar ha några planer på att förbättra saken så är det nog något som vi får lära oss att leva med. Men, men… så länge de rätta bidragen går vidare i tävlingen så får man väl vara nöjd. 😀

Själv befinner jag mig fortfarande i en lite omtumlande glädjechock då jag aldrig riktigt vågade tro på att Ace Wilder skulle vara den som fick följa med Oscar Zia direkt till finalen, men så blev det och därmed finns det inget som kan få ner mina mungipor. 😀

För tillfället känner jag inte att jag har så mycket mer att tillägga än att önska Ace Wilder ett enormt stort grattis och ett ännu större lycka till i finalen. Så här långt är det, som sagt, min överlägsna favorit och det ska bli väldigt intressant att se om Alcazars bidrag kan komma upp i samma klass. Årets MF-inramning må hålla en tvivelaktig klass men innehållet är det däremot inget större fel på. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2014: Deltävling 3”

 1. Nathalie

  Även om jag är besviken över att lillponken Zia tog den ena finalplatsen, så är jag väldigt glad och samtidigt extremt överraskad att Ace knep den andra.
  Melodifestivalen behöver fler tuffa unga brudar. Hon är min absoluta favo hittills i tävlingen!

 2. Davve

  Alltså kanske är helt fel ute schlagerpibglan men jag tror bannemej Ace har en chans på vinst eller åtminstone topp3 placering i finalen den 8 mars!

  Nu hoppas jag på att alcazar eller anton har en bra låt så vi inte skickar sannas bra men tråkiga ballad till köpenhamn! 🙂

 3. Gornitzka

  Jag är helt oenig med er. Tyckte faktiskt att Ace Wilders låt var katastrof. En låt med identitetskris (blanda ihop countrygitarrer med data-blipblop) och en sångerska som falskar i refrängen… och hela framförandet var så fullt av missar. Hur tänkte man förresten med att klä upp dansarna som Bröderna Dalton??

 4. Davve

  Gornitzka där har du i mitt tycke helt fel. Men smaken ör som baken! 🙂

  Schlagerpinglan håller du med mig om att Aftonbladet borde byta ut Markus Larsson som melodifestivals reporter. Han gillar inte tävlingen verkar mest lida sig igenom repen och ger topp poäng till de mest udda bidragen och dåliga till låtar som Aces låt. Aftonbladet skulle ju aldrig skicka en schlager älskare till en rocktävling.

 5. Schlagerpinglan

  @Davve, Hade vi hört alla de 32 bidragen så skulle jag gärna sett att vi skickade “Busy Doin’ Nothin’” till Danmark, för det är den enda låt som jag känner är 100% “rätt”. Jag får dock vänta tills nästa vecka innan jag säger för mycket, har fortfarande stora förhoppningar på Alcazar, men skulle de inte leva upp till de så är det inte hela världen. 🙂

  Vad gäller Markus Larsson så är han duktig på att skapa rubriker och locka en viss typ av läsare och gör därfört säkert skäl för sin lön. De som är genuint intresserad av Melodifestivalen och ESC får dock inte så mycket ut av hans texter och personligen skulle jag gärna vilja att någon som tycker om musiken tog över men det är väl som vanligt pengarna som styr. Men vem vet, kanske är efterfrågan av seriösa texter större än man tror. Man kan ju alltid hoppas, för då är jag mer än villig att erbjuda mina tjänster. 😉

 6. Kerstin

  Den här gången är vi inte överens om mycket Schlagerpinglan. För det första var det i mitt tycke ett oerhört svagt startfält, det sämsta hittills i tävlingen. Och finalisterna var i min smak inte de rätta den här veckan.

  1. Echo- Hela den här “När lammen tystnar” grejen kändes oerhört fånig och jag kan inte säga jag gillade låten speciellt mycket heller. Men i det här startfältet så tycker jag ändå att en plats i andra chansen är ok men jag tror inte dom tar sig vidare därifrån till finalen. Betyg 3-/5.

  2. Red- Sångerskan har en spännande röst men låten var tyvärr allt annat än spännande. Betyg 2+/5.

  3. Yes we can- Det var lätt att förstå att charmiga Oscar skulle ta sig vidare men tyvärr var låten inte lika kul och charmig och därför tycker jag att en plats i andra chansen gott hade räckt. Betyg 3-/5.

  4. Burning Alive- Personligen har jag aldrig förstått Shirleys storhet, vad är hon liksom känd för, vad har hon för låtar? Hur som helst så var det här en låt som aldrig kom igång och sen var det slut. Betyg 2/5.

  5. All we are- Kvällens bästa låt som borde tagit sig direkt till final. Jag gillade verkligen killarnas bidrag förra året kanske t.o.m mer än årets men i det här svaga startfältet så borde killarna ha seglat rakt in i en final. Betyg 4-/5.

  6. En enkel sång- Kvällens näst bästa låt som åtminstone borde tagit sig vidare bland de fem. Oerhört enkelt och vackert med en duktig artist. Betyg 3+/5.

  7. Busy Doin´Nothing- Här får du verkligen ursäkta mig Schlagerpinglan och alla ni andra som uppenbarligen var många som gillade låten men för mig var det här ganska uselt. Jag gillade ingenting med här, inte låten, inte artisten, ingenting föll mig i smaken. Och som vanligt när man inte gillar något så förstår man ingenting, hur tusan kunde detta ta sig till final? Kul för er som gillade låten i alla fall. Betyg 2-/5.

  8. Around the world- Dr Alban som mumlade något och Folcker som skrek ut en halvbra refräng. Så kan man kanske summera detta bidrag. Betyg 2-/5.

  Som ni kanske förstår så var det här inte en deltävling i min smak. Ser mycket fram emot nästa lördag och den sista deltävlingen och framförallt bättre låtar.

 7. Schlagerpinglan

  @Kerstin och Gornitzka, Jag har full förståelse för att det finns de som inte förstår/gillar Aces bidrag. Personligen trodde jag att det var garanterat att åka ut då det vänder sig till (vad jag trodde var) en ganska begränsad publik. Tydligen hade jag helt fel och förstår inte riktigt hur detta kunde gå hem hos så många… men jag är givetvis mer än glad över det gjorde det. 😀

 8. Josef

  “Nelly Furtado i en beklädnad av Vanessa Paradis” är väl en skön porträttering av “the Ace Wilder” knappast Kim Wilde enligt mig. Jag håller med Kerstin ännu en gång… Om man inte skickar Sanna Nielsen av det jag hört hittills så tycker jag något helt enkelt är galet. Jag tror det blir lite tuffare för Anton Ewald att vinna alla flickröster efter Oscar Zia’s pojkintåg i den heta finalen! Vi får se hur “Natural” låter och avvakta med slutligt omdöme. Kan bara vara Alcazar som kan bjuda upp till dans för Sanna, eller?!

  Är det för övrigt någon annan än mig som har märkt vilket getingbo “andra chansen” är på väg att bli!? Den är snudd på lika kvalitativ som finalen, om man tar bort Dr Alban (som jag dock tycker är en urskön 56-åring) förstås. 😉

 9. Davve

  Josef, ja en sak är säker att skickar vi Sanna får vi rikta in oss på en ny robin placering alltså ungefär 13-14 plats i finalen. Undo är en bra låt men den kommer inte gå hem i eurovision.

 10. André

  Håller med många av er övriga som säger att det här var ett dåligt startfält och nej, årets vinnare kan bara inte vart med här. Det är dock en oerhörd bredd på programmet och låtarna och det är ju bra 🙂

  Outtrigger: Förstår att låten inte tilltalar alla för det här är en musikgenre som en del älskar och andra hatar. Jag personligen älskar rock och hade gärna sett denna gå till final direkt. Cool show och mäktigt! Kan inte bli bättre för mig 🙂

  Eko: Faktiskt riktigt bra, men de räckte inte. Kan tänka mig att de som ville ha något elektroniskt och modernt valde att rösta på Ace istället. Eko ska dock känna sig stolta för de gjorde bra ifrån sig.

  Oscar: Scenframträdandet var riktigt snyggt. Låten har man dock hört förut, i form av både Backstreet Boys, Eric Saade, Anton Ewald etc. Inte nyskapande på något sätt men i tanke på att låten åtminstone är ok och att den framförs av en såpass populär och karismatisk artist som Oscar var den given i final.

  Shirley: Hon sjöng bra men låten lyfte Aldrig utan istället gick den in i ena örat och ut genom andra och lämnar folk oberörda. Såna låtar är alltid chanslösa.

  State of Drama: Riktig arenapop låt som man sjunger med i och State of Drama var i år ännu säkrare på scenen än förra året, vilket gjorde att det blev proffsigt och snyggt. Hade gärna sett i final och hittills är de mina favoriter av de som är i Andra chansen.

  Cajsa-Stina: Mycket fin låt och framförd på ett moget, avskalat och säkert sätt av en mycket bra sångerska. Synd att balladkvoten redan är full i och med Ellen och Sanna i final.

  Ace: Till viss del tyckte jag låten var riktigt bra och till viss del inte. Känns modernt, dansant och coolt och det är något vi inte brukar få se i Mello och Ace var helt klart coolast av alla som stod på scenen i lördags. Trots det känns det som något saknas, iaf för mig…vet dock inte vad. Ska dock bli spännande att se henne igen i finalen för har en känsla av att hon faktiskt kan skrälla rätt ordentligt där också!

  Dr Alban och Jessica Folcker: Sämsta bidraget enligt mig, en låt som aldrig kom någonstans och Alban går runt och rappar utan att göra det särskilt bra och allt kändes bara konstigt. Hade trott Dr Alban skulle ha något roligt och något som stack ut ur mängden men det här var tyvärr bara dåligt enligt mig. Skönt att de åkte ut, trodde de skulle gå till final när de stod mot Ace på slutet..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se