Sverige Schlagerpinglan: Efter en väldigt spännande och dramatisk omröstning så blev det omvända roller jämfört med förra året och tittarnas favorit hamnade högst upp i resultatlistan när vinnaren av finalen av Melodifestivalen 2014 utsågs. Det blir m.a.o. Sanna Nielsen som får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2014 med låten “Undo“.

Juryns favorit, “Busy Doin’ Nothin’” med Ace Wilder, fick nöja sig med en andraplats hos tittarna och hamnade därför även på en andraplats i slutresultatslistan, två snopna poäng efter segrarinnan. Resultatet från omröstningarna samt länkar till finalisternas framträdanden ser ni här nedan:

Slutresultatet: finalen av Melodifestivalen 2014:
1. “Undo“, Sanna Nielsen 212 poäng
2. “Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder 210 poäng
3. “Blame It On The Disco“, Alcazar 110 poäng
4. “Survivor“, Helena Paparizou 84 poäng
5. “Bröder“, Linus Svenning 83 poäng
6. “To the End“, YOHIO 82 poäng
7. “Songbird“, Ellen Benediktson 61 poäng
8. “Yes We Can“, Oscar Zia 53 poäng
9. “Efter solsken“, Panetoz 33 poäng
10. “Natural“, Anton Ewald 18 poäng

Juryns röster: Folkets röster:
1. Ace Wilder 97 p 1. Sanna Nielsen 122 p
2. Sanna Nielsen 90 p 2. Ace Wilder 113 p
3. Alcazar 62 p 3. Alcazar 48 p
4. Helena Paparizou 57 p 4. YOHIO 43 p
5. Linus Svenning 46 p 5. Linus Svenning 37 p
6. YOHIO 39 p 6. Ellen Benediktson 30 p
7. Oscar Zia 32 p 7. Helena Paparizou 27 p
8. Ellen Benediktson 31 p 8. Oscar Zia 21 p
9. Panetoz 15 p 9. Panetoz 18 p
10. Anton Ewald 4 p 10. Anton Ewald 14 p

Länkar till finalens mellanakter m.m.:
Sigrid gör comeback
Sannas vinnarframträdande
Hyllningen till ABBA
Programledarnas sång
Clara Henry i Stockholm

Schlagerpinglan: Lite komiskt är det allt, förra året höll jag med tittarna om att YOHIO skulle vinna och i år tyckte jag att juryn hade helt rätt som placerade Ace Wilder högst upp… och båda gångerna så blev slutvinnaren någon helt annan. 🙂

Nåja, denna gång var det i alla fall en av mina favoritlåtar som vann och trots att jag för tillfället känner jag mig en aning besviken då jag fortfarande tycker och tror att Ace hade varit det bästa valet för Sverige (“Undo” krävde lite mer innan den satte sig) så är jag övertygad om att jag inom en snar framtid kommer att stå 100% bakom Sanna och “Undo”.

Hur det kommer att gå i ESC är inte alltid så lätt att sia om men förhoppningsvis så blir vi ganska ensamma om denna typ av dramatisk powerballad. En sak är i alla fall säker: vi valde en utomordentlig sångerska som garanterat kommer att göra sitt bidrag rättvisa i ESC! Grattis och lycka till i Danmark, Sanna! 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2014”

 1. Adri

  Jag är riktigt, riktigt, riktigt besviken o arg!!

  Sanna är en grym sångerska men Undo är alldeles för “vanlig/normal”. Sjukt tråkig låt som kommer placera sig på plats 11-16.

  Ace Wilder förtjänade vinsten och jag lnskar att jag kunde skruva tillbaka tiden och rösta hela programmet igenom istället för att börja efter att alla sjungit! Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas att Ace återvänder!

 2. davve

  Sorry men nu kommer vi INTE att placera oss bra i Eurovision. Får vara glada om vi ens går till final. Typ 20:de plats känns realistiskt i Köpenhamn.

 3. davve

  Har jag rätt eller fel att om Ace och Sanna hade hamnat på 212 poäng var så hade Sanna vunnit ändå eftersom hon vann tittaromröstningen?

  Tråkigt val iallafall.. och med tanke på att flera andra länder har valt ballader också så kommer vi inte utmärka oss överhuvudtaget i Köpenhamn. är allvarligt oroad för att Sanna inte ens tar sig till final. Vi får inte glömma att ute i Europa har folk ingen tidigare historik med Sanna utan för dem kommer det bara vara en helt vanlig ballad med en okänd sångerska för de som tittar.

  Bådar inte gott….men jag är oskyldig för jag röstade inte på henne 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @davve, Skulle det ha blivit oavgjort så hade det bidrag som fått flest antal tittarpoäng vunnit, så du har helt rätt. 🙂

 5. davve

  Dock lite kul för Sanna personligen att hon ligger etta på i princip alla betting siter efter sin vinst ikväll. långt före respektive tvåa….

 6. davve

  angående vem som vinner eurovision finalen alltså.*

 7. André

  Själv är jag riktigt nöjd med årets resultat! Har faktiskt aldrig vart mer nöjd än vad jag är nu 🙂
  De enligt mig bästa fem låtarna blev också topp fem och oavsett om det vart Sanna, Ace, Alcazar, Helena eller Linus hade jag vart nöjd 🙂 tyckte också det var kul att se Linus få så höga poäng av juryn, och få bevisat för sig att låtar på svenska faktiskt också har en chans! Sanna har dock vart en liten personlig favorit sen deltävlingen så är mer än nöjd med att hon vann 🙂
  Som sagt: De fem bästa i topp!

  Det jag är mest chockad över är att Anton Ewald kom sist…jag tyckte förvisso att han var sämst av kvällens tävlande men kunde ändå aldrig föreställa mig att han skulle vara sist hos både jury och tittare! En riktigt stor skräll.

  Hursomhaver, är riktigt glad över årets resultat och tycker faktiskt inte det hade kunnat sluta mycket bättre 🙂
  Nu blickar vi framåt mot ESC!
  Vad gäller Sannas chanser så tror jag hon går till final och ger en hyfsad placering på kanske plats 9-15 något sånt. Oavsett vad vi skickat hade vi inte vunnit ESC i år tror jag utan vi hade nog fått en medelbra placering även med Ace, så tycker inte det är något att hänga läpp för. Efter juryns poäng skilde det trots allt inte många poäng mellan Ace och Sanna så Sanna är en värdig vinnare och en bra representant 🙂

  Tack! Ha det bra allihop!

 8. Isabell

  Alltså tycker inte man behöver varavså arg/upprörd över Sannas vinst!!?? Hon är ju så otroligt värd en vinst i Mello!!! Efter 7 år OCH med en fantastisk röst & en låt som är tillräckligt bra & hon kommer att lyckas bra i Eurovision!!! 😀 De enligt mig 3 bästa låtarna kom 1, 2, 3 i finalen!!! Inte i rätt ordning men ändå!! Man kan inte få rätt i allt! 😉

 9. davve

  Isabell, får jag påminna dig om att detta inte är en personlighets tävling utan en sångtävling. SÅNGEN är det viktiga. uppenbarligen finns det en hel del människor som tycker Ace sång var bättre. Spelar ingen roll om sanna har försökt och försökt….

  om något borde väl de eviga nitlotterna med ickevinster vara en tydlig indikation…

 10. Josef

  Jag håller med André och Isabell. Jag tycker rätt och värdig låt vann eftersom jag tror det är egalt vem man skickar detta år när Norge har satt kniven i bordet på allvar.

  Visst kan man uppleva att Ace’s dynamiska och kraftfulla show faktiskt hade mer tydliga signaler om vinnarattribut. Även oddset på oddsbörsen har gått från c:a 8.5 till 11.5 för Sverige, medan Norge har gått från 4.0 till 3.85 i odds.

  Men grattis Sanna! 🙂 Du är underbar som människa. Visa oss att vi har fel och smäll till med en top 5 placering!

 11. Davve

  Josef, återigen Melodifestivalen är ingen personlighets tävling. Sanna är gullig och har kämpat många år men det spelar ingen roll om låten är en tråkig medium ballad. I eurovision kommer få veta något om henne och dömer endast efter låt.., det kommer inte sluta lyckligt.

 12. Bebbe

  Det var rätt låt som vann. Även om jag har en annan favorit så har hon en bra låt. Jag tyckte inte alls om Ace låttext, den var hipp men passade mer på en hits for kids skiva för min del. Väldigt omogen låt för min smak. Hejja Sanna 🙂

 13. John

  Josef när var du och Sanna senast ute på något kul tillsammans? Jag menar eftersom du säger att hon är en så underbar människa 🙂 Kvällens absoluta höjdpunkt var definitivt att sämsta artist och sämsta låt kom på tionde och sista plats. Ewald är nog det mest överreklamerade jag sett. Rösten är helt bedrövlig och när han då dessutom får en så kass låt, ja då är plats 10 självklar.

  Årets MF var ändå ett steg framåt. 2013 tyckte jag det fanns två bra låtar och sex dåliga. 2014 fanns det fyra bra och två dåliga. Positivt

 14. John

  Att Ewalds jumboplats var rättvis visar sig ännu mer nu. Tydligen skyller han sistaplatsen på mediernas skriverier. Lite självinsikt och självkritik skulle inte vara helt fel kanske.

 15. Elin

  Då jag är uppvuxen i Bromölla blev detta ett efterlängtat resultat! 🙂
  http://eliniver.wordpress.com/2014/03/09/antligen-sannas-tur/

 16. Isabell

  Det är verkligen uppfriskande och underhållande att läsa allas inlägg! 🙂 Vi tycker både lika och olika! Davve, visst är det inte huvudsakligen ingen personlighetstävling! Trots det är det inte på något vis oviktigt hur artisten är som person, utstrålning osv. Det tror jag de flesta håller med om. 😉 Sanna är en kompetent artist på alla sätt och jag önskar henne all lycka i Köpenhamn i maj! 😀

 17. Josef

  John. Tyvärr har ju jag ingen som helst någon kännedom till Sanna eller närbestående bekanta till henne, utan grundar mitt omdöme på den känsla hennes utstrålning ger mig och på vad och hur hon uttrycker saker. Men jag kan ju ha väldigt fel i tolkningen kring henne, för jag känner verkligen inte henne och inte heller för övrigt någon annan av deltagarna i årets Melodifestival. 😉

  Om man jämför exempelvis Helena Paparizou’s utstrålning och uttryck mot Sannas får man i min upplevelsevärld en diametralt motsatt känsla. 🙂

 18. Thove

  Det är alltid så svårt med tävlingar som handlar om “smak”, den är så personlig! Tycket själv att Nielsen var duktig men kanske inte den som har bäst chans i Europa… Tycker du att rätt låt vann? jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-4187/tycker-du-att-ratt-lat-vann-melodifestivalen

 19. Jan-Åke

  Jag är positivt överraskad av finalen, för jag tyckte att deltävling för deltävling kändes det lite svagt när det gällde Melodifestivalen i år. Tänkte ge mitt betyg 1-10 på varje låt och en kort mommentar till vad jag tycker om låtarna här. “Nu kör vi”, som de brukar säga. 🙂

  “Undo”, Sanna Nielsen – Jag brukar inte vara så förtjust i ballader, men det här är en ballad som jag tycker om och jag tycker den här är klart bättre än hennes “Empty Room” som hon tidigare tävlat med. Betyg: 8

  “Busy Doin´ Nothin´”, Ace Wilder – En av årets stora överraskningar tycker jag. Gillar att det känns som lite country i början och sedan blir pop/rock. Kul låt som fastnar. Betyg: 9

  “Blame It on The Disco”, Alcazar – Min första tanke när de uppträdde i finalen var “De vinner det här!”. Tycker att de för det mesta brukar ha bra låtar och bra uppträdanden. Det här var inget undantag. Betyg: 9

  “Survivor”, Helena Paparizou – Ganska OK låt, men jag hade hoppats på en som varit närmare “My number one” i stilen. Tycker hon gjorde allt vad hon kunde i alla fall. Betyg: 7

  “Bröder”, Linus Svenning – När man hör om bakgrunden så är det en låt som griper tag i en. Linus Svenning var helt okänd för mig före Melodifestivalen. Betyg: 7

  “To The End”, Yohio – Jag gillar Japan och japansk kultur, precis som Yohio, men jag har aldrig varit så förtjust i de låtar han tävlat med. Det här är en låt som jag hör, men som försvinner ur huvudet lika snabbt igen. Betyg: 5

  “Songbird”, Ellen Benediktsson – Henne kände jag inte alls till före Melodifestivalen och hon var också en av årets stora positiva överraskningar för mig. Tror och hoppas att hon kommer att komma tillbaka med fler vackra ballader. Betyg: 8

  “Yes We Can”, Oscar Zia – En låt som inte fastnar i huvudet på mig. Känns som myckaet annat man hört. Betyg: 5

  “Efter Solsken”, Panetoz – Kul låt som gör mig på gott humör, men jag tror den skulle ha haft svårt att vinna allt i Köpenhamn. Betyg: 6

  “Natural”, Anton Ewald – Jag hör knappast till den publik han riktar sig till. Det märks för jag gillade inte bidraget. Betyg: 2

  Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag tycker de flesta av de låtarna jag gillade hamnade högt upp. Att skicka Sanna till Köpenhamn känns OK, men hade jag valt hade det ändå varit Ace eller Alcazar som vunnit i den spånnande finalen.

 20. Jan-Åke

  Spännande finalen, skulle det förstås ha stått.

 21. John

  Med lite perspektiv är det alltid kul att läsa vad de som tror sig vara “experterna” tycker och trodde om Sannas chanser i Eurovision, eller för att citera Davve:

  “Sorry men nu kommer vi INTE att placera oss bra i Eurovision. Får vara glada om vi ens går till final. Typ 20:de plats känns realistiskt i Köpenhamn”

  Sen fortsätter Davve med att slå ifrån sig allt ansvar då han skriver:

  “Bådar inte gott….men jag är oskyldig för jag röstade inte på henne”

  Med facit i hand är det rätt skönt att veta att vi skickade “rätt” bidrag, nu får Davve be om ursäkt för sina förhastade kommentarer

 22. Schlagerpinglan

  @John, Jag tror inte att det är så många här som anser sig vara experter, men vi gillar att dela med oss av vad vi tycker och tror om bidragen under säsongen… och både åsikter och smak förändras ibland rejält under resans gång. Därför är det så skojigt att se tillbaka på hur man uppfattade de olika bidragen från början. 🙂

  Någon ursäkt är därför inte nödvändig från mitt sätt att se det utan jag vill snarare ge ett stort tack till alla de som vågar stå för sina åsikter och delar med sig av dem. (Man får ha i åtanke att åsikterna är endast de man har just då, de är kanske helt annorlunda veckan efter.) Skulle man bara skriva det som man tror är i enlighet med slutresultatet så skulle det nog bli ganska torra diskussioner och väldigt få kommentarer.

 23. Micke

  Två av mina tre favvisar var jag nästan ensam om att tycka om i början Nederländerna och Italien. Bägge bidragen växte otroligt hos andra med tiden, inte minst det förstnämnda som jag faktiskt tror skulle ha vunnit om det inte varit för “grejen” med Conchita. Malta var mitt tredje.

  Å andra sidan var jag på andra sidan när det gällde andra bidrag. Gillade dem inte alls i början men med tiden växte det. För att ta två exempel kan jag ta Österrike och Tyskland, i synnerhet det sistnämnda som jag i början hade som nummer 35.

  Grejen är att ibland har man rätt och ibland har man fel. Precis som i allt i livet. Att erkänna att man har fel borde vara lätt men att behöva be om ursäkt är bara att dra det för långt. I så fall har jag mycket att be om ursäkt för 🙂 Det här är en lek det är inte blodigt allvar. Vad vet jag Davve kanske tyckte Sannas låt var en växare efter mallen jag skrev om. Även om han inte gör det har han inget att be om ursäkt för.

  Även jag har haft mina “duster” med Davve och då om publikens uppträdande. Än sen då. Han tycker på ett sätt och jag på ett annat sätt. Så länge man respekterar varandra så.

  Jag är 100% för att man skiljer ESC från allt det politiska men ibland kan man lik förbannat inte låta bli att dra på smilbanden. Skit samma vad man tycker om allt det där nu men det är ganska kul att det är just Ryssland som har så emot Conchita. För ett antal år sedan sa de inget om sitt eget “fall”. Alltså tjejduon TATU 🙂 Kanske för att det inte var äkta då båda var hetero i verkliga livet. Men iofs det verkar ju även vår österrikare vara då han har flickvän 🙂

  Tro nu inte att jag ska börja prata politik. No way. Tyckte bara det var en kul grej

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se