Sverige Schlagerpinglan: Slutresultatet av Melodifestivalen 2014 med tittarnas röster och jurygruppernas sammanlagda röster hittar ni här. Här nedan följer en liten sammanställning av hur de elva internationella jurygrupperna fördelade sina 473 poäng.

De internationella jurygruppernas röster 2014:
Ace Wilder Sanna Nielsen Alcazar Helena Paparizou Linus Svenning YOHIO Oscar Zia Ellen Bene-
diktson
Panetoz Anton Ewald
Italien 12 8 10 2 1 4 6
Tyskland 10 8 6 12 1 4 2
Israel 12 10 8 6 2 4 1
Frankrike 8 10 12 4 6 2 1
Nederländerna 12 4 6 2 1 10 8
Malta 1 10 6 12 4 8 2
Ryssland 12 8 1 10 6 4 2
Storbritannien 10 6 12 4 1 8 2
Estland 10 6 2 12 8 4 1
Spanien 8 12 10 4 6 2 1
Danmark 12 6 8 2 10 1 4
Summa 97 90 62 57 46 39 32 31 15 4

Schlagerpinglan: Jurygruppernas 12:or visar klart och tydligt att det fanns ett bidrag i det svenska startfältet som stod ut ur mängden: Ace Wilder fick 5 stycken medan Alcazar och Linus Svenning endast fick 2 var och Sanna och Helena fick nöja sig med vars 1. Å andra sidan så var det just Sanna och Helena som var de enda som lyckades att få poäng från samtliga jurygrupper, vilket även det måste betyda något.

Siffror och statistik kan man hålla på och vrida och vända på i all evighet och få ut i princip vilket resultat man än vill. Med tanke på att vi inte med säkerhet vet om just dessa jurymedlemmar representerar ESC-smaken så kan man ju inte dra alltför stora slutsatser av resultatet… men intressant är det. 🙂

Hur som helst så känns det lite oroväckande att Sanna endast fick en 12:a men det kan bero på att låten kan vara svår att ta till sig vid första lyssningen. Vilken tur då att vi behöver gå igenom en semifinal först så att Europa vänjer sig vid låten innan det är dags för final. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “De internationella jurygruppernas röster 2014”

 1. davve

  Tycker jurygrupperna talade ett ganska klart språk. De föredrog Ace Wilder. Hon borde ha fått vinna ..hon hade placerat sig högt eller kanske till och med vunnit med sin unika låt. Sanna är chanslös till och med när det gäller topp10. Vi får vara glada om hon klarar sig till final….

 2. davve

  vill dock poängtera att det är min personliga åsikt. Sanna ÄR en bra artist i sig.. och OM hon skulle vinna så skulle jag självklart vara glad för hennes skull. MEN måste dock vara realistisk och finner det osannolikt att Undo ska ha något som helst att göra med toppstriden.

  (även om jag nu märker att Sverige ligger etta på i princip alla betting siter efter Sannas vinst).

 3. Schlagerpinglan

  @davve, Personligen så tror jag att det krävs väldigt mycket av en ballad för att den ska fungera i ESC men i nuläget vet jag inte vad jag ska tro om “Undo”:s chanser. Jag hoppas verkligen att den går hem och om Europa hör låten som jag uppfattar den nu så finns det kanske en chans… men om de uppfattar den som jag själv gjorde första gången jag hörde den så är det inte ens säkert att det blir någon final för Sverige. ESC-semifinalen kommer att bli en nagelbitare. 😀

 4. Josef

  Någorlunda rätt som jag tippade förut tidigare idag för er som kanske råka missa det.. Lite trist men sannulikt ansåg jag,,Här är min lista igen i repris

  1. Sanna Nielsen (Härlig röst, mycket bra andra vers)
  2. Ace Wilder (Koreografiskt mästerverk och mitt självklara andrahandsval!)
  3. Alcazar (Svängig låt som sätter sig direkt med ett enkelt och lättsamt budskap)
  4. Ellen Benediktson (En av de absolut finaste rösterna och låten har en speciell stämning)
  5. Oscar Zia (Han kan sjunga (relativt) rent vilket direkt skall premieras! Låten är tjatig litegranna
  6. Helena Paparizou (Med så mycket playback som hittills varit i refr. kan detta ej få vinna. Bra låt)
  7. Yohio (Kanske kvällens bästa vers, men med refrängen stupar låten anser jag. Älskar YOHIO!)
  8. Panetoz (Trevligt gäng som behöver slipa upp synken mellan medlemarna. Lite tjatig låt)
  9. Linus Svenning (Versen näst bästa efter YOHIO, men tema och en lätt känsla av ta slut please!
  10 Anton Ewald (Linus Svenning skulle sjungit denna och den hade varit en topplåt. Sånglektion nästa?

  Kom igen nästa år Ace Wilder 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se