Sverige Medan många länder låter sina Eurovision-bidrag och artister genomgå otroliga förändringsprocesser från att de valts ut till att de står på den stora scenen så brukar Sverige vara desto mer återhållsam. Det vi ser i Eurovision Song Contest brukar i stort sett vara detsamma som det som tävlat i Melodifestivalen.

Inför ESC 2014 har det däremot rapporterats om en hel del förändringar, bl.a. något så ovanligt som en justering av texten. Textraden “undo my sad” har fått utstå svidande kritik eftersom det inte är korrekt engelska. För att lindra kritiken har den nya versionen smugit in några “undo my sad love” i stället.

Andra förändringar vi har att se fram emot är ökad volym i inledningen av låten samt förstärkta stråkar och trummor. Vad gäller själva framträdandet så finns det planer på ett åttakantigt podium, en klänning i stället för byxdress, slopande av kristallerna samt lite förändringar vad gäller ljussättningen, vilket ni kan läsa mer om på svt.se.
(Källor: svt.se och aftonbladet.se)

Sveriges ESC 2014-bidrag: “Undo”, Sanna Nielsen:
ny versionlive-framträdandeoriginal-text

Schlagerpinglan: Det var ju för väl att de korrigerade den felaktiga texten, för är det något som visat sig vara viktigt i ESC genom åren så är det ju en korrekt engelska. 😉 Nja… det brukar vara lite si och så med den saken och personligen så kan jag i vissa fall t.o.m. tycka att det är lite charmigt med kreativa språklösningar. 🙂

Annars känns det positivt att de (som vanligt) håller på att fila på de små detaljerna för att få till ett så bra nummer som möjligt. Förhoppningsvis filar de inte alltför mycket så att det blir FÖR perfekt och därmed kallt och tråkigt, men de brukar veta vad de gör så det blir nog bra den här gången med. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sverige 2014: Förändringar i det svenska bidraget”

 1. Davve

  Alla förändringar som kan få detta bidrag att vakna till liv är bara ett plus. Bra att de fixar till det lite och får Sanna att se ut som en 29 åring och inte en 49 åring i stilen.

 2. Johan

  Håller med Davve! Man har ju sett x antal bidrag genom åren förändras från något halvdant till något magiskt mellan den interna uttagningen och framförandet i eurovision tack vare lite förändringar här och där i det instrumentala och framförallt i dynamiken! Det som är tråkigt är däremot att man ibland har sett det motsatta också (som till exempel Albaniens bidrag i år). Förhoppningsvis är det bara proffs inblandade som vet vad som krävs för att “Undo” ska växa och bli riktigt präktigt då konkurrensen bland balladerna är hård i år.

  Och textkorrigeringen var välkommen då den ger lite mer förklaring än vad ett grammatikfel gör.

 3. André

  Tycker inte den här ändringen gör skillnad varken till det ena eller det andra hållet. Låten är fortfarande densamma och att ordet “love” läggs till märks knappt.
  Jag tycker det är lite lustigt att man störde sig så mycket på meningen “Undo My sad” i tanke på hur låtars engelska låtit tidigare. Tex Moldavien 2012: “You havent seen before. How looks that trumphet”. Den texten förstår jag mig inte på alls?
  Eller Lettland 2010: “what for are we living, what for are we crying”. “What are we living for, What are we crying for” hade vart mer korrekt engelska.
  Eller Eric Saade 2011 där uttalet till “Possible” var “PASSEible”. 😛

  I Sannas fall hade det vart mer korrekt om hon sjungit “Undo My sadness” men det tror jag inte hade flutit ihop med musiken och det hade inte låtit lika bra. Skönt att ordet “love” dock inte gjorde nänmvärt mycket väsen av sig i den nya versionen av låten, för det sista jag tycker man ska ändra i ESC är låttexter. Ändra kläder, scenframträdande och rekvisita hur mycket ni vill men låten ska förbli den som tittarna har röstat fram oavsett om det rör sig om ett svenskt bidrag eller ett bidrag från något annat land 🙂

 4. Rickard

  Bra att de ändrar på framträdandet och på kläderna! Det var väldigt trist i MF! Sanna såg lite tantig ut! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se