Schlagerpinglan: Innan jag fortsätter med de traditionella listorna i olika kategorier med bidrag från Eurovision Song Contest 2014 så flikar jag in med något helt annat.

Många av er läsare har den senaste tiden delat med er av era personliga topp-fem och botten-fem-listor från Nordens alla bidrag i Eurovision Song Contest. Dessa har varit väldigt roliga att ta del av och de fick även mig att börja fila lite på mina listor. Jag hade dock svårt med bottenlistan så i stället valde jag ut de två bästa bidragen från varje land och sammanställt en topp-tio-lista, med reservation för att jag ev. kan ha glömt något.

Här är de bidrag som jag, i alla fall för tillfället, anser är de bästa som Norden ställt upp med i Eurovision Song Contest genom tiderna. (Frågar ni mig igen nästa vecka så ser den förmodligen väldigt annorlunda ut.):

Schlagerpinglans topplista av Nordens bidrag i ESC genom tiderna (2 från varje):
1. Finland 2009 Lose Control“, Waldo’s People (25:a i finalen)
2. Danmark 2000 Fly On The Wings Of Love“, Olsen brothers (vann hela ESC)
3. Island 2008 This Is My Life“, Euroband (14:e i finalen)
4. Norge 1987 Mitt Liv“, Kate Gulbrandsen (9:a i ESC)
5. Sverige 2007 The Worrying Kind“, The Ark (18:e i finalen)
6. Finland 1984 Hengaillaan“, Kirka (9:a i ESC)
7. Danmark 1991 Lige Der Hvor Hjertet Slår“, Anders Frandsen (19:e i ESC)
8. Island 2007 Valentine Lost“, Eiríkur Hauksson (13:e i semifinalen)
9. Sverige 1999 Take Me To Your Heaven“, Charlotte Nilsson (vann hela ESC)
10. Norge 1985 La Det Swinge“, Bobbysocks (vann hela ESC)

Schlagerpinglan: Denna lista var inte den lättaste att göra då jag var tvungen att stryka några riktigt bra bidrag från speciellt Sverige, Danmark och Finland, som tydligen är de länder som skickat flest bidrag som jag rankar riktigt högt, men även en del riktiga pärlor från både Norge och Island.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag hittade förvånansvärt många topp-Eurovision-bidrag från de nordiska länderna… och det är ju tur det. Om man ägnar så pass mycket tid åt tävlingen som jag gör så hade det varit lite sorgligt om jag helt plötsligt kom på att det inte fanns några bidrag jag gillar. 😛

Se även topplistan över de fem nordiska bidragen som tävlar i årets Eurovision Song Contest: Alla Nordens bidrag

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Nordens bästa Eurovision-bidrag genom tiderna”

 1. Kerstin

  Schlagerpinglan, när jag gjorde min lista över de 5 bästa bidragen så var det väldigt nära att jag valt Kate Gulbrandsen när det gällde Norge. Hade även jag tagit ut två bidrag från varje nordiskt land så hade Mitt Liv blivit den andra kandidaten. 1987 var ett speciellt år och det var väldigt många bra bidrag med det året däribland Norges guldkorn. Hade jag valt ytterligare ett bidrag från Sverige så hade det även där blivit samma som du nämligen The Arks bidrag. Intressant och kul lista även från dig.

 2. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Ja, intressant hur lika man kan tycka om vissa bidrag medan andra upplevs helt annorlunda. Om jag hade valt ut tre bidrag från Sverige så hade det tredje t.ex. blivit “La Voix”… som, om jag uppfattat saken rätt, verkar ha lång väg till toppen på din lista. 🙂

 3. Axel

  Gillar du inte Euphoria? :O

 4. Schlagerpinglan

  @Axel, Jodå, jag tycker att Euphoria är en av de bästa ESC-låtarna genom tiderna, men endast det fjärde/femte bästa Sverige skickat till ESC. 🙂

 5. Nathalie

  Tycker i gemen att bidragen före -04 var enbart skräp. Några ljusglimtar kommer jag dock ihåg, ett norskt, ett finskt & ett isländskt. Eftersom jag dock förträngt såväl artist, år som låt, blir min topp-lista såhär:

  1. Sverige 1996-One More Time-Den vilda
  2. Island 2007- Eirikur Hauksson-Valentine lost
  3. Island 2009- Yohanna-Is it True
  4. Sverige 2012- Loreen- Euphoria
  5. Finland 2010- Kuunkuiskaajat- Työlki ellää- (Den låt jag skäms över att digga)
  6. Island 2012- Greta & Jonsi- Never forget (den isländska versionen)
  7. Norge 2013- Margaret Berger- Feed you my love
  8. Sverige 2014- Sanna Nielsen- Undo
  9. Danmark 2011- A Friend in London- New Tomorrow
  10. Norge 2006- Christine Guldbrandsen- Alvedansen
  *. Norge 1995- Secret Garden- Nocturine

  Kan säkert ha glömt någon, men när man tänker tillbaka så är det betydligt lättare att göra en topp 10, eller topp 20 lista på “Bland det mest bedrövliga man någonsin hört”

  Sverige -96 är dock det bästa nordiska, kanske rent ut av det bästa eurovisionbidrag jag vet…

 6. Micke

  Har otroligt svårt att rangordna låtarna på det sättet så jag tar de tre bästa från varje land. Avslutar med Finland som är mitt favvisland genom åren i Norden. Gör en topp 3 lista för dem genom varje årtionde från 80-talet. Stå ut 🙂

  Börjar med Danmark men slutar direkt då jag aldrig någonsin har hittat något bidrag hos dem som riktigt gripit tag i mig. Närmst i så fall är nog 2000 och 2013

  ISLAND:
  1. 2007 Eiríkur Hauksson – Valentine Lost
  http://www.youtube.com/watch?v=RkHLqRzxxgs
  2. 2013 Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf
  http://www.youtube.com/watch?v=PtunhyMW1hM
  3. 1999 Selma Björnsdóttir – All out of luck
  http://www.youtube.com/watch?v=Rw1q3cB5A6U

  NORGE:
  1. 2006 Christine Guldbrandsen – Alvedansen
  http://www.youtube.com/watch?v=wzyl1NiQkQM
  2. 2013 Margaret Berger – I Feed You My Love
  http://www.youtube.com/watch?v=gjm-kCOMaPY
  3. 1996 Secret Garden- Nocturne
  http://www.youtube.com/watch?v=fd3a189vcVc

  SVERIGE:
  1. 2007 The Ark – The worrying kind
  http://www.youtube.com/watch?v=8WPPeC8Qg_U
  2. 1996 One more time – Den vilda
  http://www.youtube.com/watch?v=bm92xmBXZH8
  3. 2000 När vindarna viskar mitt namn – Roger Pontare
  http://www.youtube.com/watch?v=VG2EjldTleQ

  Då tar jag Finland och börjar på 2000-talet eftersom tidernas bästa nordiska låt finns där

  FINLAND:
  2000-talet
  1. FINLAND – 2007 Hanna Pakarinen – Leave Me Alone
  http://www.youtube.com/watch?v=Y3Q4Eni0z68
  2. FINLAND – 2006 Lordi – Hard Rock Hallelujah
  http://www.youtube.com/watch?v=gAh9NRGNhUU
  3. FINLAND – 2008 Teräsbetoni – Missä miehet ratsastaa
  http://www.youtube.com/watch?v=0J9edxRybE4

  1980-talet
  1. FINLAND – 1985 Sonja Lumme eläköön – elämä
  http://www.youtube.com/watch?v=Y5a9tcgExmQ
  2. FINLAND – 1987 Vicky Rosti – Sata salamaa
  http://www.youtube.com/watch?v=0ld1unIt7f0
  3. FINLAND – 1984 Kirka – Hengaillaan
  http://www.youtube.com/watch?v=19S4IQ1Xmtc

  1990-talet
  1. FINLAND – 1996 Jasmine – Niin kaunis on taivas
  http://www.youtube.com/watch?v=9Vql4pLruyA
  2. FINLAND – 1998 Edea – Aava
  http://www.youtube.com/watch?v=GEEtLU50Sdc
  3. FINLAND – 1992 Pave Maijanen – Yamma yamma
  http://www.youtube.com/watch?v=2saM0PGUSzI

  2010-talet
  1. FINLAND – 2012 Pernilla Karlsson – När jag blundar
  http://www.youtube.com/watch?v=43GWoVxRk2Y
  2. FINLAND – 2010 Kuunkuiskaajat – Työlki ellää
  http://www.youtube.com/watch?v=uclcHNr8cmE
  3. FINLAND – 2014 Softengine – Something Better
  http://www.youtube.com/watch?v=a-NSVFBKU-4

  DE TRE BÄSTA VINNARNA I NORDEN GENOM TIDERNA:
  1. FINLAND – 2007 Hanna Pakarinen – Leave Me Alone
  2. ISLAND – 2007 Eiríkur Hauksson – Valentine Lost
  3. SVERIGE – 2007 The Ark – The worrying kind

 7. Micke

  Jisses Nathalie! Norge träffade vi precis likadant på tre favvisar. Alla dina elva tycker jag om. Lite tveksam till den danska men det är bara för att Andreas Jonsson redan hade gjort den låten

 8. André

  Micke: Du har tidigare berättat att det endast var hårdrock som dög för dig förr i tiden. Jag kan inte låta bli att notera att ditt hårdrocks-öra fortfarande verkar finnas kvar, eftersom du har både Hanna Pakarinen, Lordi, Teräsbetoni, The Ark och Eirikur Hauksson med på listorna 😉

  Missuppfatta mig dock inte och tro att det är något dåligt, för jag har också varit en stor hårdrocksfanatiker och är det faktiskt fortfarande (Har dock breddat mig och lyssnar på flera genres nu också).

  Jag vill inte komma av ämnet för mycket här men jag såg att du skrev att du vägrade lyssna på övriga bidrag ifrån årets Melodifestival…jag skulle dock vilja råda dig att göra ett undantag och lyssna på Outtrigger med låten “Echo” och på Ammotrack med låten “Raise your hands”. Det är två riktigt bra hårdrocksbidrag och enligt mig så är de båda bättre än samtliga Esc-rockbidrag du nämner ovanför här . Se det som ett tips, hade vart kul att höra din eventuella åsikt om de två låtarna 🙂

 9. Josef

  Här kommer min topplista av de nordiska bidragen som jag sett och är medveten om.

  1. Loreen / Euphoria SWE
  2. A.Rybak / Fairytale NOR
  3. Carl Espen / Silent Storm NOR
  4. Abba / Waterloo SWE
  5. Secret Garden / Noctume NOR
  6. Eyþór Ingi Gunn. / Ég á líf ISL
  7. Lordi / Hardrock hallelujah FIN
  8. The Olsen Broth. / Fly on the wings of love DEN
  9. Carola Häggkvist / Fångad av en stormvind SWE
  10 Yohanna / Is it true ISL (Jättetråkigt att denna vackra låt inte kunde vinna p.g.a den överpopuläre och suveräne Alexander Rybak!) 😀

 10. Micke

  André: Eftersom du råder mig så får jag väl göra det då 🙂 Ska ta och lyssna på dem så fort jag får tid. Jodå hårdrocken släpper jag aldrig André. Den är mitt blod och själ. Men idag är jag allätare.

  Josef: Jag märker att ni är flera som har Euphoria högst. Missförstå mig inte nu för jag tyckte verkligen om den när den kom. Jag kände dock att det var en låt just för stunden. Märker nu som sagt att ni är flera som tydligen inte kände likadant. Kanske bara jag som är allmänt körd i skallen 🙂 Din tia skulle jag gärna haft med men den fick inte plats på min lista. Din nia skulle jag vilja ha med på en helt annan lista men med tanke på att jag är en snäll och respektfull snubbe så säger jag inte mer 🙂

 11. Daniela

  Intressant att ta del av era listor och bli påmind om många gamla “godingar”! 😀 Jag håller med Schlagerpinglan om att det här var en ganska svår lista att göra då man var tvungen att stryka så många kära favoriter, men å andra sidan är det ju som sagt ett gott tecken. 🙂 Nedan följer i.a.f. min topp-10-lista:

  1. “Ég á líf”/Eythor Ingi (Island) (Ohotad etta även på min lista över alla ESC-bidrag genom tiderna)
  2. “Euphoria”/Loreen (Sverige) (Lika ohotad två på ovan nämnda lista)
  3. “Diggi-loo Diggi-ley”/Herreys (Sverige)
  4. “My Heart Is Yours”/Didrik Solli-Tangen (Norge) (Inte live-framträdandet, men studioversionen)
  5. “Fly On The Wings Of Love”/Olsen Brothers (Danmark)
  6. “Coming Home”/Sjonni’s Friends (Island)
  7. “Da Da Dam”/Paradise Oskar (Finland)
  8. “In A Moment Like This”/Chanée & N’evergreen (Danmark)
  9. “Silent Storm”/Carl Espen (Norge)
  10. “Marry Me”/Krista Siegfrids (Finland)

 12. Josef

  Aha Micke 😉 Jag visste inte att du hade en speciell “superlista” för riktigt gamla gpda schlagers med exempelvis Carola.

  Låten må vara för gammaldags och hennes person nästan lika mycket frågetecken som en viss MJJ som helt handlöst föll inuti någon slags religiös “sekt” vilket var väldigt olyckligt. Men sjunga kan hon, mer än de flesta som varit med i denna tävlings historia! 😉

 13. Micke

  Jodå Carola är allt med på en väldigt “speciell” lista för mig. Där gör hon sällskap med Marie Serneholt och flertalet manliga “artister” 🙂 Ska dock fylla i att anledningen till att jag har Carola där har noll att göra med hennes religiösa grubblerier. Det bryr jag mig inte ett dyft om. Vet du Josef som jag redan sagt tusen gånger kan man inte säga att det finns rätt eller fel när det gäller smak. Det är bara löjligt att påstå något sådant. Min åsikt om Carolas sång? När hon dök upp kände jag. “wow hon kommer att bli bra bara hon får mogna i rösten. Men hon låter ju fortfarande som en skolflicka. Dock svårt att veta till hundra för hon sjunger ju inte, hon skriker ju 🙂 Blev du sur på mig nu Josef? Jag kan nämna några artister jag tycker om så kan du få gnälla om dem om du vill 🙂

 14. Josef

  Ett nytt och intressant sätt att beskriva Carolas sång!? 😉 Även om jag inte tror speciellt många förkunnar samma uppfattning, tycker jag det är intressant att se saker ur nya perspektiv. 🙂

  Dock vill jag hävda att ens bakgrund och synsätt kan återspegla en del av den musik man vill representera. Om man skulle bortse från en sådan sak i exempelvis John Lennons fall tror jag man missat mycket av det han har önskat förmedla, men det är min personliga syn på det hela.

  Du slipper nämna några artister, jag ser ju dig skriva om dem här ibland, och då ska jag riktigt hugga på när jag får chans! GRRR 😉

 15. Micke

  Går tillbaka till det vi gillar från Norden 🙂 Finns en låt från Finland jag föll direkt för då den kom. Dvs om et inte hade varit för den asjobbiga refrängen Kn det vara tidernas mest malplacerade refräng? Jag hade den på min topp 3 lista från 1990-talet:
  3. FINLAND – 1992 Pave Maijanen – Yamma yamma
  http://www.youtube.com/watch?v=2saM0PGUSzI

  Hade hela låten varit som den är mellan 0.08-1.08 hade jag rankat den jättehögt men vad är grejen med det här tjatiga Yamma Yamma? Kanske vår finska vän här Daniela vet det? 🙂

  Gav jag dig en bra chans nu att ge tillbaka Josef? 🙂

 16. Daniela

  Micke: här är en länk till den engelska texten på sången, ifall den kan hjälpa dig att förstå budskapet: http://4lyrics.eu/other/pave-maijanen-yamma-yamma-en/. Mer hjälp än så kan jag tyvärr inte ge dig i det här fallet! 😉

 17. Micke

  Josef: Ska erkänna att Carola faktiskt har gjort en låt där hon verkligen sjunger utan att vråla och skrika sönder låten.

  http://www.youtube.com/watch?v=AZhQABM0ZjE

  Framförallt är hakan mirakulöst nog stilla utan att skaka i spasmer. Kom just på det under vårt snack om henne vad det är jag har svårast för med henne. Det är just den här jädra hakskakningen 🙂 plus att hon förstörde Andreas Jonssons låt i MF

 18. Kerstin

  Micke, jag håller faktiskt på dö av skratt. Jag och min kära mor vi trodde vi var ensamma i det här landet om att irritera oss på den där hakan som ständigt skakar när hon sjunger ut sina toner. Ytterst märkligt.

 19. Micke

  Kerstin: Jag ska säga en sak till dig med handen på hjärtat. Jag känner inte en enda människa privat som gillar Carola. Det är faktiskt sant. Jag har stor umgängeskrets så det är mycket folk. Min svåger tyckte jättemycket om henne förr men han har lessnat. “Fan ska hon aldrig sluta låta som ett barn” brukar han säga. Jag tror det är väldigt delat. Antingen tycks man tycka bra om henne eller dåligt om henne. Medelvägen tycks ingen direkt vilja ta när det gäller henne.

  Nej den där hakan lever sitt eget liv på något märkligt sätt 🙂 Jag brukar försöka stå ut när jag hör henne men när hon gav sig på U2-låten Pride och massakrerade den klarade jag bara inte av det utan jag stängde av. Ska jag ta ut ett ögonblick i mitt liv då jag önskat att jag inte börjat lyssna på ett framträdande så var det just då. Men som sagt på den där låten från Youtube jag lade in ska hon ha credit. Där håller hon sig faktiskt i skinnet.

 20. Josef

  Nyss hemkommen 🙂 När jag nu lyssnade till “När löven faller” så hörde jag tydligt hur hon låter som en liten skolflicka. Hon är precis lika usel på lugna låtar som Michael Jackson, ingen karisma, ingen glöd, bara slisk. När hon tar i så får hon fram den här gudomliga “soulen” som gör henne till den artist som hon har utmärkt sig för, anser jag.

  Kerstin och Micke: Det som ni pratar om (hakan) kallas “ticks”. Om man saknar ticks så är man inget att se på oftast. Men min gissning är att ni inte har lika roligt åt exempelvis Jerry Willians eftersom han står för ett annat budskap som person. Så denna gång fick min tes om att en artist’s profil och bakgrund utgör den uppfattning var gemene man / kvinna bär på, vetandes eller ovetandes. 🙂

  Jag tycker vi vänder det här “Carolabladet” och ser fram emot nya trådar. Ni får jättegärna ha sista ordet, men ni får ursäkta om jag inte följer upp på detta samtalsämne. 🙂

  God afton och vi höres snart igen!

 21. Micke

  Jag har inget som helst behov av att ha sista ordet om saker och ting Josef. Det har jag aldrig haft och kommer aldrig att ha. Vi har helt enkelt helt olika åsikter om det här och det finns bara en normal sak att göra när det gäller sånt. Att respektera varandras åsikter. Du har lika stor rätt att tycka om Carolas sångröst som jag har att tycka illa om den. It´s as simple as that 🙂

  Vi ser olika saker och tar till oss olika saker. Det Kalle ser som utstrålning och en artist med karisma ser kanske Ellen som en som spelar över och är helt utan känsla. På samma sätt the other way around. För mig finns det ett jättebra exempel i ESC. 1996 stod det en vettskrämd tjej med namnet Jasmine på esc-scenen tävlandes för Finland med låten – Niin kaunis on taivas. Jag går inte in på detaljer om varför men jag vet hur jävla nervös hon var på scen. Jag led grymt med henne. Jag älskade henne och hennes låt och gör så än idag trots att det egentligen inte alls är en låt för mig. Men jag tog till mig hela paketet och jag minns hur jädra nervös jag var när hon stod på scen. Inte minst när hon var på väg att sjunga mitt i solot. När hon var klar ställde jag mig upp och jublade på ett sätt som om nåt favvislag hade gjort mål men detta var för att hon klarade sig igenom. Jag vet många som gillar låten men också såna som tycker den är töntig. Än sen den berörde mig och det är så med all musik. Alla ser olika saker i låtar och tar till sig på olika sätt. Det bara är så. Åter igen det finns inga rätt och inga fel 🙂

  God afton själv du. Självklart hörs vi 🙂

 22. Kerstin

  Josef, jag har inget större emot Carola som person jag tycker bara det där med hakan är lite småkul och det tycker jag faktiskt även med Jerrys haka. Om du syftar på att jag skulle ha något emot henne för att hon är kristen så skulle du inte kunna ha mer fel då jag själv är kristen. En av mina favorit låtar i schlagersammanhang är Fångad av en Stormvind. Jag menade inget illa med Carolas haka men jag tycker faktiskt det ser märkligt ut och det skulle jag tycka och tycker oavsett artist det kan jag helt ärligt säga. Jag delar inte Mickes åsikter fullt ut om Carola men det var inte det jag heller diskuterade med honom utan jag tyckte bara det var lustigt det där med hakan. Tråkigt att du tog så illa vid dig det var absolut inte min mening. Ha det bra Josef.

 23. Kerstin

  Eftersom jag drog in min mamma i det här med Carolas haka så måste jag väl säga också så inga missförstånd finns på den punkten. Carola är en artist som min mamma gärna lyssnar på. Hon har t.ex hennes skiva med religiösa sånger. Ibland ska man inte dra förhastade slutsatser. Man kan faktiskt tycka Carolas och Jerrys ticks är smålustiga utan att för den skull inte gilla dom som artister. Men jag kan dock förstå ifall man drog den slutsatsen av min kommentar.

 24. Micke

  Jag vill be Josef och alla andra här som möjligen gillar Carola om ursäkt. Inte för att jag tycker det jag tycker om Carola för det står jag för till dödagar. Däremot var det fullständigt fel av mig att skriva ned dessa tankar här utan minsta respekt för vad andra tycker. Riktigt jävla dåligt av mig. Det var min grej och dra inte in Kerstin i det.

  Obegripligt då jag alltid är så otroligt noga med detta att respektera andras åsikter och att det inte finns rätt och fel osv. Men det finns en handfull artister som jag trots dessa mina spärrar har svårt att inte gå över dessa. Det är dock ingen ursäkt utan jädrigt dåligt och åter igen, ber jag om ursäkt för det. Vill bara poängtera det igen att min åsikt om Carola har helt och hållet att göra med henne som artist och inte som person. Skiter fullständigt i om hon är religiös eller inte och allt annat i hennes liv.

  Vill avslutningsvis också be Schlagerpinglan om ursäkt för att tungan slant på hennes blogg på ett sätt som jag både hoppas och tror att hon anser är olikt mig. Sorry.

  Nu vänder vi blad 🙂

 25. Micke

  Vet att det är en musikblogg det här men jag kan inte låta bli att göra ett undantag. Många av er kanske redan sett det här men andra kanske inte har gjort det. Snacka om äkta glädje. Ett helt fantastiskt klipp

  http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/lejongladjen-i-kalahari/

 26. Micke

  André: Jag har lyssnat på dina två låtar två gånger var nu och här kommer min hårda dom 🙂 Kiding

  Ska jag börja med mina plus? Jag tycker om Outriggers refräng och Ammotracks vers. Kanske skulle sätta ihop dessa istället för att få ihop en riktigt bra låt 🙂 Jag tycker inte om Outriggers show och vers. De ger mig ingenting. Showen tycker jag drar ned låten. Ammotracks refräng är i avsaknad av någonting. Låten byggs upp av en triggande vers och sedan väntar man bara på att nu jävlar smäller det till. Nja tomtebloss möjligen för refrängen drar ned övriga låten som jag ser det. Men båda låtarna är helt ok André bara synd de inte kunde få till det helt ut.

 27. Josef

  Men oj! 🙁 Vad har hänt på denna blogg! Jag bara påpekade en sak i en jämförelse till något och så uppstod detta!

  ALLA här har faktiskt total frihet i att tycka och tänka som man vill. Bara det att det är lite kul att se hur saker och ting i vår värld kan påverka oss. 🙂

  Micke, du har ju absolut inte något att be om ursäkt för. Jag tycker dina påståenden kan väcka intressanta tankar relaterade till både musik och artisterna som uppträder. Visst uttrycker du dig ibland lite “burdust” men det gör jag också. Så allt är OK! 🙂

  Kerstin, man måste ju få skratta till saker som man ser och upplever. Om jag lät sträng var bara ur ett efterforskande syfte. Jag tycker du och jag har ofta väldigt gemensamma åsikter och du är en sann tillgång för denna blogg! 😀 Jag har lika mycket att be om ursäkt om ni nu gör det, och tänker att ordet och tyckandet är fritt gör allting så spännande!

  Kram (om man nu får såga så) till er båda, och ha en trevlig helg om vi nu inte hörs under den!

 28. Kerstin

  Josef, det är så himla lätt hänt att missförstånd uppstår när man skriver på en blogg. Det är betydligt enklare att prata med varann öga mot öga. Men jag tycker väldigt mycket om dig och dina inlägg Josef, så mycket man nu kan tycka om någon genom det vi har pratat med varann här så därför ville jag bara förklara mig även om jag vet du inte blev direkt sur eller stött. Vad skönt att det är utrett. Kram på dig också Josef.

 29. Josef

  Ja precis, det är lite läskigt just så här när man får tala med varann “ansiktslöst” 🙂 Men så är ju livet på både gott och ont här på nätet!

  Medan jag har dig på tråden: Är fortfarande Ryssland 3:a på din topplista? För jag kände häromdagen att den kanske inte växer till den där riktiga vinnarkandidaten. Jag känner mig hemskt osäker just på var jag står med Rysslands bidrag! 🙁

 30. Kerstin

  Josef, jag har 8-10 bidrag i årets tävling som jag gillar riktigt mycket men ordningen dom emellan åker upp och ner i listan förutom Sverige och Norge som är ohotade i toppen. När jag sätter på det ryska bidraget så tänker jag att det här kanske inte är så bra ändå men när refrängen sätter igång så tycker jag åter igen att det är en oerhört stark låt. Det är något med refrängen som känns oerhört mäktig och pampig och svårt att stå emot. Som gjord för ESC. Så den är fortfarande på min plats tre. Jag tycker det är en riktig ESC låt. Men det är svårt att bedöma hur det ska gå då många envisas med att blanda in något så urtrist som politik i tävlingen.

 31. Micke

  Mitt avslut: Ett råd Josef. Utdela aldrig någon kram till någon på nätet som du inte känner. Missförstå mig rätt nu. Det är aldrig något fel med kramar, tvärtom, och du gör helt rätt som ger Kerstin en kram och hon ger ju en tillbaka så då är ju allt bra 🙂 Det är dock inte riskfritt ska du veta. Jag gjorde likadant till en kvinna på en blogg en gång och gissa om jag fick fan för det sedan. Hon var det extremaste av extrema feminister du kan tänka dig och att ge en kvinna som man inte känner en kram var för henne tydligen detsamma som en våldtäkt eller liknande. Jag var inte vatten värd efter det.

  Kul att du och Kerstin tycks gilla varandra. Ni är två av de jag uppskattat mest att prata med här på Schlagerpinglans fantastiska blogg. Två personer som verkligen pratar och diskuterar och inte bara säger “den låten är skit eller den låten är jättebra” 🙂 Det finns många till här typ Richard, Daniela, Andre och säkerligen någon jag glömt just för stunden. Sorry 🙂

  Angående Ryssland håller jag med Kerstin men samtidigt är jag också tvärtom. Jag har också väldigt svårt att bestämma mig för vad jag tycker om det och tycker också det är urtrist att politik ska blandas in. Däremot är det versen som jag tycker är starkaste delen.

  Bra som sagt att ni två redde ut missförståndet och att ni kramas ordentligt 🙂 Ha det gott 🙂

 32. Kerstin

  Micke, jag tycker oerhört bra om dig också. Du, Rickard och Josef är dom jag fått mest kontakt med och även om missförstånd ibland har uppstått så har vi alltid rett ut dom. Det är också viktigt för mig att om något missförstås mellan oss att vi talar om det och reder ut det för jag tycker det är så himla kul att prata med er här på Schlagerpinglans fantastiska blogg. Så Schlagerpinglan kom ihåg att aldrig ta någon pension från schlager vi kommer nämligen sitta här och skriva om alla bidrag tills sankte per kommer. Känn er fria att skicka hur många kramar till mig ni vill, det bara värmer i hjärtat.

 33. Kerstin

  Rickard, vart har du förresten tagit vägen? Vi är i full gång här. Vi saknar dina kommentarer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se