Frankrike TV-bolaget France Televisions har bekräftat att de tänker flytta ESC-bevakningen från France 3 till France 2 från och med 2015. Förutom sändingarna av tävlingen så får France 2 även i uppdrag att välja ut den artist och bidrag som Frankrike ska skicka till Eurovision Song Contest 2015.

Om kanalflytten innebär några större förändringar i sättet de förhåller sig till tävlingen eller tar ut bidrag till den återstår att ses. (Källa: esctoday.com)

Frankrikes fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Moustache“, TWIN TWIN 26:a i finalen
2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois 23:a i finalen
2012: Echo (You And I)“, Anggun 22:a i finalen
2011: Sognu“, Amaury Vassili 15:e i finalen
2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador 12:a i finalen

Schlagerpinglan: Efter de tråkiga beskeden från både Slovakien och Turkiet så är det trevligt att påminnas om att det trots allt finns en hel del länder som tänker skicka en representant till Österrike nästa år. 🙂

Förhoppningsvis innebär kanalflytten att Frankrike tänker öka sin ESC-satsning, något annat känns väldigt ologiskt om de inte har planer på att lämna tävlingen helt. De senaste årens resultat talar sitt tydliga språk och skriker efter förändring. Den lilla mini-uttagningen de ordnade inför ESC 2014 kändes som ett steg i helt rätt riktning. Kan de bara få in några bra låtar att välja mellan nästa gång så kan det säker ge resultat. Förutsättningen är dock att de får låtskrivare och artister intresserade men i nuläget är det kanske inte det lättaste.

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Frankrike 2015: France 2 tar över”

 1. Micke

  Välkomnar nytänkande från Frankrike. Detta stora land kan givetvis mycket bättre än det vi får beskåda. Om man bara tittar på de 8 senaste åren har de serverat oss över hälften av dessa som riktiga lågvattenmärken. fem närmare bestämt. Dessa är 2014, 2007, 2010, 2012 och 2008.

  2014 är ett av de tre sämsta bidragen jag någonsin hört. Värre är bara Österrike 2012 och Montenegro 2013. Visst är det tråkigt att vissa länder inte tar tävlingen på allvar. Jädrar att jag håller tummarna nu att fransmännen visar vad de verkligen kan.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst kan man förvänta sig att ett land som Frankrike ska kunna skicka “bättre” bidrag men vi har inte riktigt samma uppfatting om vilka de mindre bra är. Tre av de bidrag som inte alls fungerade för dig (2007, 2008 och 2010) tillhör de jag tycker riktigt bra om. Lägg till 2005 så har vi mina favoriter de senaste tio åren. 🙂 Klart är i alla fall att de misslyckats med att charma majoriteten av tittarna/jurymedlemmarna och att de behöver tänka om rejält om de ska kunna vända trenden. Även jag hoppas att de lyckas samt att de gör det utan att fega ur och skicka ett bidrag på engelska.

 3. Micke

  Ok. Om jag börjar från början då. Bidraget 2007 placeras in under plojbidrag. Tycker jag illa om såna bidrag? Definitivt inte ta det är tvärtom ett mycket viktigt inslag i ESC. Satan vad tråkigt ESC skulle vara om det bara var gravallvarligt rätt genom. Har alltså inte svårt för bidraget 2007 för att det är ett plojbidrag utan för min del ser jag helt enkelt inget kul i det 🙂

  Bidraget 2008 tyckte jag inledningsvis om. Faktiskt ett av mina favvisbidrag det året fram till att jag såg det på scen. Har sällan ett en artist med minde utstrålning. Tappade känslan för bidraget totalt. Bidraget 2010 är helt enkelt inte in grej. Finns det överhuvudtaget någon man eller kvinna upptagen under epitetet TEXT? En låt som kan funka på dansgolvet men inte i en musiktävling.

  Tänkte att jag var tvungen att förklara när de nu visade sig vara låtar du tycker om 🙂

  Nej ett 2015 med en stark fransk låt framförd på franska är min förhoppning. Inga mer Twin Twin bara tack. Varken från Frankrike eller från deras tvillingar i Irland som ställt upp två gånger 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant hur olika man kan uppleva samma bidrag. Själv tycker jag att 2007 är en oerhört svängig låt som griper tag i en direkt och som man inte kan sluta nynna på när man väl fått den i huvudet. 🙂

  Vad gäller 2008 så är inte heller jag riktigt förtjust i framträdandet, trots att jag (om jag är på rätt humör) kan se en viss humor och konst-aspekt i det. Själva låten upplever jag dock som så extremt mysig att den överglänser alla övriga brister.

  Till sist har vi då 2010, som jag inte var alltför imponerad av innan tävlingen. När jag fick se den framföras så klickade det dock till och visade sig vara ett av de bidrag som jag av okänd anledning alltid blir glad av när jag hör den. Det är svårt att förklara varför, det är bara att njuta av den. Något stort text-geni står knappast bakom låten, nej, men i mitt fall behövdes det tydligen inte. 🙂

 5. Nathalie

  Var det 2009 Patricia Kaas sjöng för Frankrike? Oavsett så var det bidraget som helhet hundra gånger bättre än den vanliga smörja som Frankrike har skickat de sista tio åren…
  Natasha ST-Pier & Sandrine Francois tillhör mina absoluta favoriter. Utmärkta sångerskor och starka pampiga låtar.

 6. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jepp det var 2009, och jag kan bara hålla med om att det var en klasskillnad på det bidraget och det vanliga bidragen… men det räckte likväl inte till mer än en 8:e-plats. Det räcker inte bara att skicka bra bidrag utan allt runtomkring måste också klaffa. Timingen var kanske inte helt rätt. Hoppas de får in en fullträff snart… innan de tröttnar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se