Schweiz Schlagerpinglan: Det fortsätter att laddas upp bidrag till RTR/SRF:s online-uttagning där nio kandidater ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, som ni kan läsa mer om här.

Jag fortsätter därför att presentera dem tio i taget, i den ordning jag själv rankar dem efter en första genomlyssning samt ger dem mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2015”- Bidrag nr 21-30 (del 3 – 2014-10-06):
Song For Life“, Niina Maria ft Max and the Ducks schweizschweizschweizschweizschweiz
(NUMMELA, Finland)
Nu idag“, Ulrika Bengtsson schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
Fax från Sachalin“, Okejdå schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
Barnet i oss kvar/The child remains in us
/Das Kind bleibt noch in uns
“, Staffan Cozmige
schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
I fantasin“, Staffan Cozmige schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
Tiny Star“, Flo & Raf schweizschweizschweizschweizschweiz
(Gockhausen, Schweiz)
Hold me near“, Staffan Cozmige schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
When galaxes unite“, Staffan Cozmige schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
Jennifer“, Staffan Cozmige schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)
Henrietta“, Staffan Cozmige schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bromma, Sverige)

Schlagerpinglan: Jag har fortfarande inte hittat någon riktig personlig favorit bland de uppladdade bidragen, men det finns en del som börjat göra små trevliga intryck så hoppet finns trots allt att jag snart ska kunna få tillräckligt med material till en första, personlig topp-tio-lista. 😀 De övriga betygsatta bidragen till Schweiz internetuttagning hittar ni här: #1-10, #11-20

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på online-bidragen – del 3”

 1. Lukas Gornitzka

  Bara jag som tycker det känns ganska märkligt att det finns flera svenskspråkiga bidrag där, och att det är samme Staffan Cozmige som är hjärnan bakom dessa?

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas Gornitzka, Visst känns det lite märkligt att höra bidrag på svenska i en schweizisk uttagning, men samtidigt så tycker jag att det är skojigt att det finns en plattform för de som gillar att skriva musik där de kan komma ut till en relativt stor publik. I slutändan så hoppas jag dock att det blir nio schweiziska bidrag som tar sig vidare, då det trots allt är en nationell uttagning men skulle någon annan få till ett kanonbidrag så har de naturligtvis all rätt att använda det. Reglerna är ju trots allt som de är.

 3. Staffan Mossige-Norheim

  Här är Staffan Cozmige själv som skriver. Jag blev överraskad av Schweiz’ utspel om att öppna uttagningen. Så jag tog det jag hade. Det mesta råkar vara på svenska. Hold me near är skriven direkt med tanke på schlagerfestivalen. Jag har skickat låtar till den svenska uttagningen många gånger men aldrig kommit med. I dagsläget har i a f fler hört låtarna än för någon månad sen. Jag gillar Schweiz’ inställning att öppna för alla att skicka in.

 4. Schlagerpinglan

  @Staffan Mossige-Norheim, Precis, vare sig låtarna tar sig vidare i tävlingen eller ej så måste det ju vara roligt att nå ut till fler än man kanske är van vid. Det är bara att ta alla chanser som finns och hoppas på det bästa. 🙂 Lycka till!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se