Inför dagens ESC-shower

2015-02-01 (söndag)
ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, söndagen den 1:a februari, kommer Cypern att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “Eurovision Song Project” och eventuellt kommer Lettland att inleda sin nationella uttagning “Supernova″.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tider och länkar till webbsändningarna. Vill ni veta ytterligare lite mer om ländernas uttagningar är det bara att klicka på respektive lands flagga.

Söndagen den 1:a februari

Lettland Lettland, “Supernova”, Deltävling 1:
Tid: kl. 20.20 CETPlats: LTV1 och ltv.lsm.lv
Förutsättningar: Juryn och tittarna utser 4 semifinalister av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför den första “Supernova”-deltävlingen

Cypern Cypern: “Eurovision Song Project″, Final:
Tid: kl. 20.30 CET
Plats: RIK 1, RIK Sat, eurovision.tv, riknews.com.cy och/eller cybc.com.cy
Förutsättningar: 50/50 jury- och tittarröster utser en vinnare av 6 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför finalen den 1:a februari

Schlagerpinglan: I kväll är det äntligen dags för Cypern att välja sin comeback-representant i ESC och mina förhoppningar inför showen är förvånansvärt stora. Trots att de inledande showerna inte riktigt varit i min smak så märks det att de har viljan att satsa och därför bör finalshowen bli riktigt underhållande.

Inför finalen så har jag två stora personliga favoriter, Panagiotis Koufogiannis och Giannis Karagiannis, så jag ser med spänning fram emot att se vem som lyckas framföra sitt bidrag bäst när det väl gäller. Må bästa bidrag / artist vinna – vem det nu än må vara. 🙂

Förutom Cyperns final så verkar det som att vi även kommer att få en “Supernova”-deltävling i Lettland. Trevligt, om det stämmer, då det känns lite tomt med endast en show efter gårdagens “multi-tittande”. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Inför dagens ESC-shower”

 1. Max

  Ikväll håller jag alla tummar för “Without Your Love”, Cyperns ända vinnarbidrag om du frågar mig. 🙂

 2. Lukas

  Inför Lettlands semi, om den nu går av stapeln som planerat, hoppas jag att Catfish klarar sig vidare, men jag vågar nästan inte hoppas längre med tanke på att många låtar jag hållit på fallit så tidigt…!

 3. Johanna

  Jag hejar på Giannis i Cypern, om inte han vinner hopas jag på Minus One. De andra är skit. Tror dock “Without your love” vinner!!

 4. Micke

  Om jag var otroligt missnöjd med Ungerns kvartsfinal 2 där nästan allt gick fel är det precis tvärtom i Cypern. Har nog aldrig hört en sämre uttagning någonsin. Vet inte hur många bidrag som deltagit men allt har enligt mig varit så otroligt uselt förutom fyra bidrag. Det glädjande är att alla dessa fyra är med i finalen. Har lyssnat mer på dessa fyra nu och jag har två favvisar och två strax där bakom.

  1. “Without Your Love“, Panagiotis Koufogiannis
  2. “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis

  3. “Deila den agapo“, Nearchos Evangelou & Charis Savva
  4. “Shine“, Minus One

  Bara det nu blir nån av dessa fyra så har Cyperns röstare gjort ett bra jobb. Jag tror att min etta och tvåa hade varit än högre upp om de vågat sjunga på sitt eget språk. Tror min trea gjort ett lyft just på grund av det.

 5. Micke

  Ok då har jag sett och hört de sex bidragen i Cypern. Två låtar står ut positivt och en negativt. Segern borde stå mellan “Without Your Love“, Panagiotis Koufogiannis och “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis. Två bidrag jag verkligen tycker om. Samtidigt borde jumboplatsen vara vikt för “Magic“, Doody ett bidrag som känns mer som Eurovision Junior Song Contest.

 6. Schlagerpinglan

  Även jag tyckte bäst om “Without Your Love“ och “One thing I should have done“. Förhoppningsvis är det mellan dem det står. Jag hoppades att jag skulle få klarhet i vilket bidrag jag tyckte bäst om vid finalen, men båda har sina starka sidor så jag är OK med vilken som. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  Då var båda showerna avgjorda: Giannis Karagiannis vann på Cypern med “One Thing I Should Have Done” medan följande gick vidare i Lettland:

  Jury-val
  Antra Stafecka – It’s the Night
  Framest – Ziemā

  Tittar-val
  MNTHA – Nefelibata
  ElektroFolk – Sundance

 8. Daniel

  Precis som du pinglan så har jag samma favoriter som du och båda två har sina styrkor och svagheter. “Without your love” är en bättre sång mendans “One thing I should have done” framförs av en artist vars röst går fram bättre i Tv-rutan.
  Och nu med facit i hand vann den som hade den lite starkare rösten. Jag tror “One thing I should have done” var ett bra val till slut för Cypern. Jag har dock inte riktigt bestämt mig än för om chanserna är goda eller inte i den stora tävlingen.

 9. Schlagerpinglan

  @Daniel, Jag är nöjd med att “One thing I should have done” vann, för det är en låt jag själv tycker om att lyssna på. Huruvida det är ett bra val för ESC eller ej är jag inte lika säker på. Å ena sidan är det en bra låt men den är kanske för “svår”… men man ska inte underskatta publiken. Det kan fungera. 🙂

 10. Johanna

  “One thing I should have done” Är i samma stil som “me and my guitar” och “stronger every minute” så jag tror att det kommer gå bra! Enkelt final åtminstone! Bästa låten som är vald hittills! Bra jobbat Cypern!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se