Ungern I går kväll, den 31:a januari, avgjordes den andra kvartsfinalen av “A Dal 2015“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Magdi Rúzsa, Philip Rákay, Jenő Csiszár och Pierrot) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s mobilapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den andra kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2015”:
Till Semifinal (jury- och tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Give Me Your Love“, Ádám Szabó 10+9+9+10= 38 p. 8 p. 46 p.
A Tükör Előtt“, Gergő Oláh 10+8+7+9= 34 p. 7 p. 41 p.
Fire“, Ív 8+9+8+7= 32 p. 6 p. 38 p.
Kicsi a világ, de nagy világ“, Pankastic! 10+7+6+9= 32 p. 6 p. 38 p.
Run To You“, Gyula Éliás JR. Feat. Fourtissimo 8+8+6+6= 28 p. 8 p. 36 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Homelights“, New Level Empire 7+7+4+8= 26 p. 8 p. 34 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Lőjetek Fel“, Leander Rising 9+7+5+8= 29 p. 7 p. 36 p.
Ébresztő“, Heni Dér 9+7+4+7= 27 p. 7 p. 34 p.
Our time“, Saci és Böbe Szécsi 6+7+5+9= 27 p. 7 p. 34 p.
The night“, Chances 5+7+8+6= 26 p. 5 p. 31 p.
(Källor: adal2015.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Hmmm… precis förra veckan, då “Liar” valdes bort av juryn trots att den hade lika många poäng som andra bidrag som gick vidare, så gick “Lőjetek Fel” samma öde till mötes denna gång. Juryn må vara bra, men när det väl gäller så tar de “fel” beslut. 😉

Nåja, tittarna räddade vidare min absoluta favorit “Homelights” (trots att den inte lät helt 100%-igt live) från ett startfält som annars inte imponerade så mycket på mig, så jag får väl vara nöjd med resultatet ändå. 🙂

Nästa vecka är det dags för den tredje och sista kvartsfinalen och den ser jag fram emot mer eftersom den innehåller fler bidrag i min smak, bl.a. ett av ingen mindre än Kati Wolf. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2015 (inkl. länkar till de resterande bidragen och “A Dal”-schemat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ungern 2015: Resultatet av “A Dal” Kvartsfinal 2”

 1. Micke

  Tydligen var det en enda person som sänkte bästa bidraget “Lőjetek Fel“, Leander Rising. Se på juryns betyg och på den grymma femman som grinar rätt i käften på Leander Rising. Den jurymedlemmen är inte min bästa vän just nu 🙂

  Helt ärligt så var jag övertygad om att den skulle gå vidare med tanke på hur låg standarden var i den här kvartsfinalen. Men även det andra bidraget med klass var ju tydligen på fallrepet men räddades av tittarna

 2. Lukas

  En växare jag emellertid upptäckte här var “Kicsi a világ, de nagy világ”, men men… får hoppas att det går bättre för min favorit i den kommande kvartsfinalen; “Hol a határ” av Proof of Life. Om inte hårdrock höll får jag hoppas att min andra favoritgenre, drum’n’bass når åtminstone lite högre.

 3. Erik

  Är det bara jag som tycker att poängutdelningen inte är rättvis? Varför använda sig av ett system som liknar det som användes i Eurovision 1971 – 1973? Om alla jurymedlemmar och tittare hade använt sig av 12 – 1 som i Eurovision tror jag att resultatet hade kunnat bli mer rättvist. En av jurymedlemmarna i detta avsnittet gav endast 7, 8 eller 9 poäng till alla. Vad gör det för skillnad på slutresultatet? Synd med sådant system när låtarna och uttagningen annars håller väldigt hög klass!

 4. Schlagerpinglan

  @Erik, Jag kan hålla med om att poänggivningen verkar halta en del där, ja. Det blir lite godtyckligt och ger därför känslan av att det i vissa fall blir lite väl orättvist… även om reglerna är satta från början och därför är korrekta. Det betyder dock inte att man behöver gilla dem. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se