Island Schlagerpinglan: På lördag kommer inte mindre än sju Eurovision-shower att avgöras, så det är lika bra att börja förberedelserna inför dem redan nu. Först ut är den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2015“, Islands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Här nedan hittar ni mer info om uttagningen i stort samt länkar till veckans tävlande bidrag och mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Islands nationella ESC-2015-uttagning “Söngvakeppnin 2015”:
Söngvakeppnin 2015” inleds med två semifinaler den 31/1 och 7/2 med sex tävlande bidrag i varje show. Från varje semifinal väljer tittarna ut tre bidrag som går vidare till finalen.
Av de 6 bidrag som inte tagit sig vidare till finalen väljer juryn ut ett wildcard som även det får tävla i finalen den 14:e februari, som således kommer att bestå av sju bidrag.
I finalen kommer vinnaren att utses av 50/50 tittar- och juryröster.
Den andra semifinalen kan följas den 7:e februari från kl. 20:45 CET via ruv.is och/eller ruv.is.

Semifinal 2-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
Milljón augnablik“, Haukur Heiðar Hauksson
(Karl Olgeir Olgeirsson, Haukur Heiðar Hauksson)
IslandIslandIslandIslandIsland
Lítil skref“, María Ólafsdóttir
(Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson)
IslandIslandIslandIslandIsland
Fyrir alla“, CADEM (Daníel Óliver, Emelie Schytz, Caroline Waldemarsson)
(Daníel Óliver Sveinsson, Jimmy Åkerfors, Einar Ágúst Víðisson)
IslandIslandIslandIslandIsland
Fjaðrir“, SUNDAY
(Hildur Kristín Stefánsdóttir, Guðfinnur Sveinsson)
IslandIslandIslandIslandIsland
Aldrei of seint“, Regína Ósk
(María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell, Sarah Reede, Regína Ósk Óskarsdóttir)
IslandIslandIslandIslandIsland
Brotið gler“, Bjarni Lárus Hall
(Axel Árnason, Bjarni Lárus Hall)
IslandIslandIslandIslandIsland

Schlagerpinglan: När den första semifinalen av “Söngvakeppnin” avgjordes i lördags så gick en av mina favoriter, “Í kvöld“ med Elín Sif Halldórsdóttir, vidare till finalen medan min andra favorit, “Myrkrið hljótt“ med Erna Hrönn Ólafsdóttir, inte hade samma tur utan får hoppas på juryns wildcard.

Personligen tycker jag att denna andra semifinal innehåller fler (på förhand) lovande bidrag än den första. Nu återstår det bara att se om de fungerar live, för om de gör det så är jag inte alls så säker på att det blir Erna som blir juryns val, eller om jag ens kommer att fortsätta hoppas på det. 😉

Först och främst så hoppas jag att Regína Ósk och María Ólafsdóttir går vidare, så att finalen får ytterligare några bra bidrag. Sedan har jag svårt att välja mellan “Milljón augnablik“ (som är enerverande och svängig på samma gång) och “Fyrir alla“ (som låter precis som man inte förväntar sig av ett isländskt bidrag, och det är kanske det som gör det så intressant). Nåja, vilken finalist jag än väljer så lär det inte spela någon roll då jag och de isländska tittarna inte är helt synkade detta år.

Det är m.a.o. bara att vänta, se och hoppas på det bästa. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Island i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Island 2015: Allt inför den andra “Söngvakeppnin”-semifinalen”

 1. Micke

  Får inte riktigt ihop ditt resonemang här Schlagerpinglan. Dina två favvisar förstår jag men sen säger du att kampen om tredjeplatsen står mellan “Milljón augnablik“ och “Fjaðrir“. Eftersom det är min tvåa och min trea så låter ju det bra men det stämmer inte med din poängbedömning 🙂 Jag hoppas det stämmer och poängbedömningen är fel 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår att du blev konfunderad, då jag blandade ihop titlarna lite men nu är det rättat. Tack för påpekandet. Och jo, jag tycker faktiskt att “Fyrir alla“ är riktigt intressant på sitt sätt. Den isländska själen är kanske inte representerad där men det svänger likväl riktigt trevligt. 😉

 3. Micke

  Tyckte bättre om din poängbedömning i så fall men alla blir saliga på sitt som de säger 🙂 Avslutar med min ranking: Sweet Dreams Schlagerpinglan 🙂

  1. “Aldrei of seint“, Regína Ósk
  2. “Milljón augnablik“, Haukur Heiðar Hauksson
  3. “Fjaðrir“, SUNDAY
  4. “Lítil skref“, María Ólafsdóttir
  5. “Brotið gler“, Bjarni Lárus Hall
  6. “Fyrir alla“, CADEM

 4. Rayman

  Den här semifinalen känns klart starkare än den första. Härifrån hoppas jag att “Lítil skref”, “Fjaðrir“ och
  “Aldrei of seint” går till final. Alla de tre känns som utmärkta Eurovision-bidrag för Island, men den jag hoppas mest på är ändå “Aldrei of seint”. Jag vet att Regína redan tävlat i Eurovision, men det vore roligt att se henne göra det solo, och så är det en underbar låt!

 5. Stina

  Fyrir alla är en vinnare. Island behöver något nytt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se