Serbien I går presenterade TV-bolaget RTS de tre bidrag som tävlar om att få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2015 och i kväll är det då dags för den avgörande finalen. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tid och länkar till webbsändningen:

Allmänt om Serbiens nationella ESC-2015-final:
Tre artister tävlar med vars en låt av Vladimir Graić.
Danica Krstić valdes ut genom en talangtävling medan Aleksa Jelić och Bojana Stamenov är etablerade, internvalda artister.
Finalen leds av Maja Nikolić och kommer att sändas på RTS1 och eurovision.tv klockan 21:00.
Vinnaren kommer att utses av 50/50 tittar- och juryröster.
Finalisterna av Serbiens nationella ESC-2015-uttagning, 15:e februari:
Vodi Me“, Aleksa Jelić
Suze Za Kraj“, Danica Krstić
Ceo Svet Je Moj“, Bojana Stamenov
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte hört mer av de tre tävlande bidragen än smakproven jag länkar till här ovan så har jag inte mycket mer att säga i nuläget än: må bästa bidrag/artist vinna. Eventuellt så kanske jag hoppas lite mer på Aleksa Jelić än de andra två men jag vill ha lite mer att gå på innan jag utser någon riktig favorit. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Serbien 2015: Inför kvällens nationella final”

 1. Micke

  Serbien är alltid en av de största höjdpunkterna för mig varje år. Detta bröts förra året då vi inte serverades en av deras mäktiga balkanballader utan snarare något smetigt helt osmakligt tuggummi. Hoppades på att detta var en engångsföreteelse men jag kan inte direkt säga att jag blev imponerad av de tre låtarna. I synnerhet inte av Aleksas sk. låt.

  Tänkte skriva något om Italien men hinner inte vänta på att du lägger ut något om det så det kommer här istället 🙂 Som alltid numero uno bland länderna. Vad tycker jag då om vinnarlåten. Jag tycker om låten men tycker än mer om de som kom tvåa och trea och ytterligare ett par av de övriga. Hade tvåan eller trean vunnit hade Frankrike i min topp fått kraftig konkurrens men jag är ändå nöjd med Italiens vinnare.

  Nu till mitt stora problemland i ESC. Världens normalt bästa musikland som dock är långt ifrån det när det gäller ESC. De tar tyvärr inte tävlingen på allvar och vi serveras kvastskaft och liknande istället. Landet jag pratar om är givetvis Irland. Men så händer det då plötsligt något i år Fick en chock när jag lyssnade på Irlands fem bidrag. Vad tusan handlar det där om. En riktig svensk låt och den tävlar för Irland. Kan det rent av vara så illa att låtskrivarna vet att verklig musik med hjärta är chanslös i MF där kidsen regerar och därför försöker i Irland istället? Jag är tudelad här. Tycker Break me up är en härlig låt men samtidigt hatar jag ju när länderna hyr in låtskrivare och artister från andra länder. Än värre att det då handlar om världens bästa musikland som banne mig borde kunna få fram bra låtar själva. Det ultimata beviset på att Irland skiter i ESC när de inte ens får ihop fem bidrag med “eget folk”. Jag måste därför bedöma detta utifrån två olika mallar. En mall efter standard på låtar och en mall efter äkta bidrag.

  Attans att inte irländarna kan ta tävlingen på allvar.

  Men låtmässigt är Break me upp en pärla. Äntligen något som faktiskt doftar lite Irland. Mina ömdömen:

  1. “Break me up“, Erika Selin (Sätter sig direkt vilket ofta kan vara en nackdel men vi får se)
  2. “Playing with Numbers“, Molly Sterling (Magkänslan säger att detta kan vara växaren)
  3. “Anybody Got a Shoulder“, Kat Mahon (ESC-Irland från 90-talet funkar nog inte längre. Söt låt)
  4. “Memories“, Nikki Kavanagh (Har du ingen bra låt så skrik och gapa allt du kan så låter det åtminstone som du menar allvar. Ger mistluren ett nytt liv)
  5. “She’s So Fine“, Alex Saint & the MJs (Finns bara en sak som är säker med bidraget och det är att titeln inte syftar på låten. Musik från djupaste avgrunden helt utan syfte)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se