Spaniens Eurovision-bidrag 2015

2015-03-01 (söndag)
Spanien Den 14:e januari avslöjade TV-bolaget TVE att de internt valt ut sångerskan Edurne att representera Spanien i Eurovision Song Contest 2015. I dag presenterades tävlingsbidraget “Amanecer“, av Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström, Thomas G:son, i form av en text-video, se nedan.

Den officiella videon till “Amanecer” är beräknad att släppas den 9:e mars.
(Källa: esctoday.com)

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Amanecer“, Edurne text-videotext
(text & musik: Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström, Thomas G:son)

Uppdaterat:Videon till Spaniens ESC-2015-bidrag

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så var jag lite besviken, för jag hade hoppats på något mer pop och mindre ballad, men för varje lyssning så växer den sig allt starkare. Det finns en viss lugnande men likväl storslagen känsla i bidraget som tilltalar mig, men i nuläget har jag svårt att se den som ett topp-tio-bidrag, i alla fall på min personliga lista.

Hur det går i den riktiga tävlingen beror mycket på de återstående bidragen som vi ännu ej hört samt hur Endurne väljer att framföra “Amanecer” i Wien. Med lite tur så kan det nog räcka till en relativt bra placering även i år, men någon vinnarkandidat tror jag inte att det är.

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Spanien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Spaniens Eurovision-bidrag 2015”

  1. Adri

    jag tror inte heller att detta är en kanditat till segern, men jag tror absolut att denna kan nå upp till Pastoras och Ruths placeringar (tionde plats) och säkert ännu högre än det. Sen tror jag dessutom att framförandet kommer vara något utöver det vanliga. Har den känslan i alla fall.

  2. Johanna

    I min bok är den än så länge en glasklar topp 10-kandidat då den är bättre än mellanmjölken från plats 13-21 på min ranking!! Vet inte hur det går när det väl gäller i finalen dock. kanske inte så bra som förra året även om detta enligt mig är en mycket bättre låt än förra årets spanska bidrag:-)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se