Sloveniens Eurovision-bidrag 2015

2015-03-02 (måndag)
Slovenien I lördags, den 28:e februari, valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “Evrovizijska Melodija 2015″, eller “EMA 2015” som den vanligtvis kallas.

Åtta tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till en jury att välja ut två superfinalister innan 100% tittarröster utsåg vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Here for you”, Maraaya final-framträdandetext
(text & musik: Raay, Marjetka Vovk, Charlie Mason)

Uppdaterat:Videon till Sloveniens ESC-2015-bidrag

Resultatet av Sloveniens “EMA 2015”, 28:e februari:

Resultatet av Superfinalen: Teleröster
1. Here for you“, Maraaya 7 311 röster
2. Šaltinka“, Rudi Bučar & Figoni 5 449 röster
Ute ur tävlingen efter 1:a omröstningen (ej resultatordning):
Misunderstandings“, Alya & Neno Belan
Once too many times“, Tim Kores
Glas srca“, Jana Šušteršič
Vse mogoče“, I.C.E.
Mava to“, Clemens
Alive“, Martina Majerle
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Det fanns en del riktiga ljusglimtar i denna nationella final men om jag själv skulle få välja ut superfinalisterna så hade jag hellre tagit den något enformiga men supermysiga “Misunderstandings” och flyttat ner “Šaltinka” till en fjärdeplats i stället, strax efter “Once too many times“, som även den tillhör en av mina favoriter denna ESC-2015-säsong.

Vad gäller vinnarbidraget så fanns det däremot inte ett uns tvivel hos mig utan där stod jag bakom “Here for you” till 100%. Förutom att låten som helhet var helt i min smak så höjdes bidraget ytterligare några snäpp av sångerskans röst och de underbara stråk-partierna.

I nuläget så tycker jag att Slovenien står för ESC 2015:s tredje bästa bidrag, strax bakom Estlands och Italiens bidrag, så skulle de åka ut redan i den andra semifinalen så hade jag inte bara blivit oerhört besviken utan även väldigt förvånad. Heja Slovenien och grattis till ett mycket bra val! 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2015”

  1. Johanna

    Den här låten är riktigt bra och Slovenien var det enda landet som enligt mig skickade “rätt” låt i lördags. Hoppas den tar sig till final och får en bra placering där för den och Slovenien förtjänar det!

  2. Adri

    Slovenien är ett av eurovisionens mest underskattade länder och därför hoppas jag extra på en bra placering. Förhoppninsvis topp 10, om jag kan min eurovision-fakta rätt så har Slovenien bara slutat i topp 10 en eller två gånger, men de har förtjänat de många fler gånger (främst 2007, 2008, 2011, 2012 och 2014). Men i år är jag ändå hoppfull att de ska sluta i alla fall på den vänstra halvan av resultatstavlan 😀

  3. Lukas

    Att det blev Here for You som vann var ganska väntat. Taskigt att min favorit Šaltinka behövde falla på mållinjen dock…!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se