ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 13:e mars, kommer Österrike att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2015 i och med att deras nationella final “Wer singt für Österreich?” avgörs.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tid och länk till webbsändningen.

Fredagen den 13:e mars

Österrike Österrike, “Wer singt für Österreich?”, Final:
Tid: kl. 20:15 CETPlats: ORF1, songcontest.orf.at och eurovision.tv
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser vinnaren av 6 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför “Wer singt für Österreich?”-finalen

Schlagerpinglan: Som sagt, jag hoppas att antingen DAWA eller Zoe vinner men framför allt hoppas jag att vi får se sex riktigt bra framträdanden. Om sedan något annat bidrag visar sig vara “bättre” så lär man väl märka det. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför kvällens nationella final i Österrike”

 1. Micke

  John Lennon har återuppstått och tävlar för Österrike i år 🙂 Aldrig fel med John Lennon men kunde det inte åtminstone ha varit ett bidrag som påmint oss om honom och inte en gammal låt av honom.

  Har inte minsta problem med att The Makemakes representerar Österrike men kunde det inte varit deras andra bidrag istället som blev ratat i förra vändan. En låt med härligt gung. Hade varit jädrigt gott att ha med i maj månad. Av de som var i final skulle Dawa ha vunnit enligt mig

 2. Johanna

  Förra året vann inte min favorit i stort sett någonstans (undantaget Sverige och Malta) men I år vinner de en efter en och detta är ännu ett bidrag jag kommer sätta höst vilket innebär att jag har nu hela 12 bidrag jag tycker är riktigt bra och några till som är ok. Även om det fortfarande är ett svagt år i mitt tycke så börjar det verkligen ta sig nu mot slutet!!

 3. Micke

  Anar att vi inte har samma favoriter Joanna 🙂 Jag har fem bidrag som jag håller riktigt högt: Frankrike, Italien, Slovenien, Estland och Rumänien och ytterligare 5-6 låtar jag tycker bra om. Skillnaden mellan oss verkar däremot vara att du tydligen hittar dina favvisar nu i slutet medan jag mer hittade dem på första halvan av tiden som gått 🙂

 4. Johanna

  @micke Alla de du nämner är i min topp 10 också (Rumänien åker dock ut om den blir på engelska) Men ja, den här säsongen börjar ta sig något för mig! Jag hade utnämnt det till sämsta ESC-året någonsin för några veckor sedan men sedan dök bra bidrag upp från Rumänien, Uk, Slovenien, Spanien och nu Österrike (Mina favoriter vann även i Cypern, Estland, Litauen, Vitsyssland och Serbien)

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, För mig är det precis tvärtom, det började bra men på senare tid så är det nästan bara “fel” som vinner. Nåja, bättre att många får något att se fram emot än att startfältet blir en enda lång plåga för vissa.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se