Azerbajdzjan I dag avslöjade då äntligen TV-bolaget İctimai den artist och det bidrag som internt valts ut att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2015 och valet föll på Elnur Huseynov och låten “Hour Of The Wolf“, se länk nedan.

Bakom det azeriska bidraget står låtskrivarna Nicolas Rebscher, Nicklas Lif, Lina Hansson och Sandra Bjurman. Den tillhörande officiella videon kommer att presenteras i morgon, den 16:e mars. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Hour Of The Wolf”, Elnur Huseynov studioversion
(text & musik: Nicolas Rebscher, Nicklas Lif, Lina Hansson, Sandra Bjurman)

Uppdaterat:Videon till Azerbajdzjans ESC-2015-bidrag

Schlagerpinglan: Även om svenska låtskrivare till azeriska bidrag börjar bli lite uttjatat så tycker jag att valet av Elnur var desto skojigare då han var med redan 2008 då landet gjorde debut i tävlingen och han nådde en 8:e-plats i finalen med “Day After Day” tillsammans med Samir. 🙂

Vad gäller själva låten så blev jag lite orolig när jag läste på eurovision.tv att det är en “mystisk nutidsballad”… men redan under första genomlyssningen så tycker jag mig känna lite positiva vibbar. Vem vet vad som händer efter ytterligare några lyssningar, men så här långt så låter det lovande i alla fall. 🙂

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar (om de ej är klara för final) hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2015”

 1. Hannes

  Meh, den är ok

 2. Micke

  Hmm har nog tappat räkningen här. Är det 36 länder som har gjort klart med sitt nu? Fattas i så fall fyra varav Australien och Albanien är två men vilka är de andra två?

 3. Schlagerpinglan

  @Micke Om du räkar med Ryssland (som presenterat lite av sitt bidrag) och att San Marino presenterat sitt bidrag i dag så återstår Montenegro, Albanien och Australien.

 4. Micke

  Tack. Jag hittade felet jag hade gett ett nummer till två låtar 🙂

  Vet du det finns en riktig växare i fältet – Tjeckien

 5. Anilorak

  Äntligen är Elnur tillbaka i tävlingen, har väntat på detta i flera år! 😀 Eller nåja, ville gärna se både Elnur och Samir i tävlingen, men en av de är ju bättre än ingen. Självaste låten får jag också positiva vibbar av, det känns spontant som en låt som kommer växa väldigt mycket med tiden. Nu hoppas jag bara på att han levererar ett grymt nummer live, men det är jag ganska övertygad om att han kommer göra 🙂

 6. Johan

  Välkommen tillbaka Elnur! 2008 bjöd han och Samir på ett av de få bidrag som jag uppskattade med sin lilla annorlunda duett. Det här verkar lovande men kräver nog ett par till genomlyssningar innan jag bestämmer mig för vad jag verkligen tycker om den. Ännu en ballad som ska slåss om rösterna gynnar hur som helst Sveriges chanser då den med lite finlir hamnar i ett gatlopp av långsamma ballader och får igång tv-tittarna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se