Rysslands Eurovision-bidrag 2015

2015-03-15 (söndag)
Ryssland Tidigare i veckan avslöjade TV-bolaget C1R att de internt utsett sångerskan Polina Gagarina att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2015 med bidraget “A Million Voices“, som nu även har släppts tillsammans med den tillhörande officiella videon, se länk nedan.

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“A Million Voices”, Polina Gagarina
officiell videotext (text & musik: Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin, Vladimir Matetsky)

Schlagerpinglan: I onsdags så presenterades ett litet smakprov på det ryska bidraget och då befarade jag det värsta men när jag nu lyssnat på fullversionen så märker jag att jag hade fått helt fel uppfattning. Själva videon gillar jag inte alls, för även om jag vet vad de fiskar efter så träffar de helt fel, i alla fall hos mig.

Går man endast efter låten så tycker jag däremot att den håller sig på rätt sida av den befarade freds- och helyllelinjen och bör (med ett lämpligt scenframträdande) enkelt ta sig vidare från den första semifinalen, även om jag personligen ännu inte har den högre upp än i mittrakterna av min lista.

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar (om de ej är klara för final) hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2015”

 1. Johanna

  Tycker detta är Rysslands bästa bidrag på många år (typ sedan Dima Bilan var med första gången) med det sagt når den ändå bara upp till runt mitten på min ranking men kan nog säga att det är troligt att det blir ännu en topp 10-placering för Ryssland i ESC. Välförtjänt den här gången isf!

 2. Johan

  Jaja Ryssland, era propagandaförsök börjar bli lite för tydliga nu efter tre år i rad. Klarade inte av att se videon så jag tabbade ner den och fokuserade enbart på låten.

  Det här är dock som Johanna säger Ryssland bästa bidrag sedan 2006 (jag är villig att gå längre tillbaka än så) och det är en given finalist och med stor sannolikhet en top 10 rent musikaliskt. Sen får vi se vad den politiska delen av röstningen säger.

 3. Micke

  Nu efter att ha hört Albaniens nya och Ryssland så har jag hört 37 bidrag. Återstår då Montenegro, San Marino och Australien. Jag är positiv för det är banne mig inte ofta man tycker 27 av 37 bidrag är helt ok. 16 av bidragen är bra eller mer än bra. Ska bli jädra kul i maj det här 🙂 Får bara se till att matcha in fikapausen till det att Moldavien äntrar scenen. Hörselskydd och ögonbindel är väl ett annat alternativ 🙂

  Får man önska något så är det mycket lätt för mig att veta vad. Då vänder jag mig till beslutsfattarna när det gäller Rumäniens bidrag.

  PLEASE, DO NOT MAKE THE FATAL MISTAKE OF SINGING YOUR SONG IN ENGLISH

 4. Micke

  Så då har jag hört 38 bidrag när jag nu även hittade San Marino. Ingen höjdare men absolut helt ok så nu är det 28 helt ok bidrag av 38.

 5. Micke

  Nu går det undan 🙂 Hittade även Montenegro så nu är det bara Australien kvar. När jag hade 28 ok bidrag och två kvar hoppades jag få ihop till 30 ok bidrag men tyvärr var inte det känslan jag fick av Montenegros bidrag. Finns ändå något där. Den är inte helt borta från att växa. DEn växer ju längre den går så vi får se 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Även Australiens bidrag är ute https://www.youtube.com/watch?v=i7MwzRBEY_M 🙂 Många bidrag på kort tid så det blir inte helt oväntat en händelserik dag på bloggen, inte för att jag klagar. 😛

 7. Johanna

  @micke vart hittade du Montenegros sång? kanske en av de jag är mest nyfiken på av alla!!

 8. Micke

  Här har du Montenegros bidrag Johanna. Den växer faktiskt.

  https://www.youtube.com/watch?v=0y3o2CFL3Ao

 9. Johan

  Är du säker på att det där verkligen är bidraget? Klippet är från Januari och kvalitén är ytterst tveksam för att komma från en officiell ESC-sida…

 10. Johan

  (Mickes länk alltså)

 11. Hannes

  Gillar låten, men vet inte hur jag tycker om att flytta tävlingen till Ryssland just nu :/

 12. Ola

  @Micke Låten i länken, Vjeruj, är inte bara från januari – den är de facto minst 6 år gammal! Finns på flera ställen på Youtube, vid ett tillfälle upplagd 2008. Så nä, det är INTE Montenegros bidrag 😉

 13. Johanna

  @micke Är rätt säker på att det där inte är bidraget:-)

 14. Micke

  Ok! Jag tar på mig dumstruten. Har inga problem med det 🙂 Nog bra om man kollar upp saker och ting lite bättre innan man öppnar käften på vid gavel 🙂 Tack för info

 15. Ola

  NU ligger dock Montenegros bidrag ute på Eurovision.tv 🙂

 16. Schlagerpinglan

  Jag tackar för infon.

  (Även från Micke, för jag får hellre tips på något som visar sig vara felaktigt än att här är helt tyst bland kommentarerna och man inte får reda på något alls. I slutändan är det ju upp till var och en att ta ställning till om man vill tro på uppgifterna eller ej.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se