Rumänien När Rumänien tidigare i månaden valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 vid finalen av “Selecţia Naţională 2015″ framförde Voltaj sitt vinnarbidrag på rumänska. I Wien kommer de däremot att framföra versionen “De la capăt / All Over Again” som är delvis på engelska och nu även har en tillhörande officiell video, se länkar nedan.

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artist: “De la capăt / All Over Again”, Voltaj
Länk (ESC-version): officiell video (ESC-version)
Länkar (rumänsk version): “De la capăt”-videofinal-framträdandetext
Länkar (engelsk version): “All Over Again”-videoengelsk text
Låtskrivare: Calin Gavril Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, Monica-Ana Stevens, Andrei-Madalin Leonte

Schlagerpinglan: Största delen av bidraget verkar vara kvar på originalspråk medan endast den avslutande tredjedelen översatts till engelska. Med tanke på vad Serbien och Makedonien gjort för val med sina bidrag så tycker jag att Rumäniens lösning är en hyfsad och fungerande kompromiss.

Jag får väl tillägga att jag fortfarande inte riktigt tagit till mig låten så jag är kanske fel person att avgöra på vilket språk den ska framföras, men så är det i alla fall. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2015“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Videon till Rumäniens “De la capăt / All Over Again” (Voltaj)”

  1. Johanna

    De har officiellt gått ut med att det blir tvåspråkigt vilket gör mig nöjd fast jag hade föredragit att hela var på rumänska. Det blir nog en lätt finalplats iaf!!!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se