Schlagerpinglan: Alla bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015 har ju som sagt presenterats och kan lyssnas på här. Eftersom jag i går gjorde en topp-16-lista av de bidrag som tävlar i den första semifinalen av ESC 2015 så kommer det knappast som någon överraskning att jag idag presenterar de bidrag som tävlar i den andra semifinalen som en topp-17-lista.

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 17 bidrag som tävlar i den andra semifinalen den 21:a maj, i den mån de presenterats på eurovision.tv och i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen, låttexter samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Recap Semi-Final 2 2015 Eurovision Song Contest ” (av eurovision.tv – 7:02)
Snabbgenomgång av de 17 bidrag som tävlar i den andra semifinalen av ESC 2015

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den andra semifinalen av ESC 2015 (2015-03-19):
Montenegro 1. Montenegro – “Adio“, Nenad Knežević Knez
Tjeckien 2. Tjeckien – “Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta
Slovenien 3. Slovenien – “Here For You“, Maraaya
Israel 4. Israel – “Golden Boy“, Nadav Guedj
SanMarino 5. San Marino – “Chain Of Lights“, Michele Perniola and Anita Simoncini
Sverige 6. Sverige – “Heroes“, Måns Zelmerlöw
Cypern 7. Cypern – “One Thing I Should Have Done“, John Karayiannis
Schweiz 8. Schweiz – “Time To Shine“, Mélanie René
Island 9. Island – “Unbroken“, María Ólafsdóttir
Norge 10. Norge – “A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett
Azerbajdzjan 11. Azerbajdzjan – “Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov
Litauen 12. Litauen – “This Time“, Monika Linkytė and Vaidas Baumila
Irland 13. Irland – “Playing With Numbers“, Molly Sterling
Lettland 14. Lettland – “Love Injected“, Aminata
Polen 15. Polen – “In The Name Of Love“, Monika Kuszyńska
Portugal 16. Portugal – “Ha Um Mar Que Nos Separa“, Leonor Andrade
Malta 17. Malta – “Warrior“, Amber

Schlagerpinglan: I denna andra semifinal så är det främst tre bidrag, d.v.s. de från Montenegro, Tjeckien och Slovenien, som jag hejar lite extra på (tillsammans med Sveriges bidrag naturligtvis) då jag tycker att de står ut från mängden på ett övertygande sätt.

De flesta av de resterande bidragen i semi två tycker jag har sina ljuspunkter men det är endast Israel och San Marino som i nuläget har det där lilla extra som gör att det finns risk att jag blir besviken om de ej går vidare. Bara för att en låt är bra så betyder det ju inte garanterat att man blir engagerad och ibland kan det vara tvärtom, vilket är anledningen till att jag tycker att 50% jurymakt är nödvändig i en tävling som den här. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


42 kommentarer till “Eurovision 2015: Alla bidragen i den andra semifinalen”

 1. Johan

  1. Montenegro
  2. Sverige
  3. Slovenien
  4. Polen
  5. Norge
  6. Schweiz
  7. Litauen
  8. Azerbajdzjan
  9. Island
  10. Lettland

  11. Irland
  12. Portugal
  13. Israel
  14. San Marino
  15. Malta
  16. Cypern

  Snäppet vassare startfält en det första (relativismen i detta säger dock inte mycket av värde) och jag hade återigen att mot de sista topp 10 hitta värdiga kvalificerande länder. Såväl Island som Lettland är enligt mig inte finalmaterial. Polen har växt och lämnat “de mediokra” och blivit riktigt berörande i mina öron, speciellt med bakgrundshistorien.

  Cypern, Malta, San Marino och Portugal måste börja prioritera i sina uttagningar. Det här håller inte och de kommer med allra största sannolikhet missa finalen i år också (kanske inte Cypern om nu Ungern lyckades så bra 2013).

 2. Micke

  Oj så enkelt att ta ut sju av de tio finalisterna. I synnerhet Norge, Montenegro och Slovenien är så solklara så att om de inte går vidare så funderar jag på Europas tillstånd 🙂 Ett åttonde bidrag hade varit solklart men landet sabbade allt totalt när de bestämde sig för att förnedra sitt eget bidrag med en engelsk text och därför säger jag bye bye till Island och finalen. Om jag får bestämma alltså 🙂

  Då står kampen mellan fyra bidrag och ett får då koncentrera sig på nästa år enligt mig. Två bidrag är som jag ser det sämre än övriga och det gäller i synnerhet Israel. Förra året hade de ett riktigt bra bidrag men missade final av någon märklig anledning. Har de gett upp på förhand i år? En sak är säker. Norge har aldrig någonsin haft ett bättre bidrag.

  1. Norge
  2. Montenegro
  3. Slovenien
  4. Schweiz
  5. Tjeckien
  6. Portugal
  7. Polen

  8. Irland
  9. Cypern
  10. Malta
  11. Azerbajdzjan
  12. Island
  13. San Marino
  14. Sverige
  15. Litauen
  16. Lettland
  17. Israel

  Johanna: Den här gången lämnar jag över räknandet till dig. Vill ju inte sno nöjet från dig 🙂

 3. Micke

  Johan: Ser nu att du glömt Tjeckien 🙂

 4. Johan

  Det har jag gjort! Här kommer en justerad med Tjeckien:

  1. Montenegro
  2. Sverige
  3. Slovenien
  4. Polen
  5. Norge
  6. Schweiz
  7. Tjeckien
  8. Litauen
  9. Azerbajdzjan
  10. Island

  11. Lettland
  12. Irland
  13. Portugal
  14. Israel
  15. San Marino
  16. Malta
  17. Cypern

 5. Micke

  Får väl försvara mina låga ranking av Sverige 🙂 Jag har verkligen försökt att ta till mig den men det klickar inte. Jag tycker det är en intressant vers som känns att något byggs upp men tyvärr följs den av en totalt intetsägande och tjatig refräng. Synd

 6. linda

  1. Slovenien
  2. Azerbajdzjan
  3. Norge
  4. Israel
  5. Lettland
  6. Irland
  7. Sverige
  8. Tjeckien
  9. Montenegro
  10. Schweiz

  11. Island
  12. Malta
  13. Cypern
  14. Portugal
  15. Polen
  16. Litauen
  17. San Marino

 7. Schlagerpinglan

  Eftersom Sverige nu (för femtioelfte gången) toppar oddslistorna och är favoriter att vinna hela ESC http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner så får väl även jag skriva några ord om min låga rankning av “Heroes”. 🙂

  Jag ser gärna att Sverige vinner, och kommer garanterat att heja helhjärtat på Måns, vare sig jag tagit till mig hans låt eller ej, om det visar sig att vi tillhör toppskiktet i den slutliga omröstningen. Vad gäller själva låten så har det inte klickat än och jag hittar inte den magi som t.ex. Montenegro, Estland, Italien, Tjeckien och några till fått till i sina bidrag… men jag hoppas att den letar sig fram innan semifinalen, för jag hade föredragit att kunna placera Sverige högst upp. 🙂

 8. Anton

  Jag slänger in min topplista jag också, bara för att det är roligt att jämföra.

  1. Slovenien
  2. Norge
  3. Lettland
  4. Sverige
  5. Irland
  6. Azerbaijan
  7. Malta
  8. Israel
  9. Litauen
  10. Tjeckien

  11. Island
  12. Schweiz
  13. Cypern
  14. San Marino
  15. Montenegro
  16. Portugal
  17. Polen

 9. Schlagerpinglan

  @Anton, Ju fler som deltar desto roligare. 🙂 Har du rankat bidragen i den första semifinalen också så kan du bidra med den här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2015/03/18/eurovision-2015-alla-bidragen-i-den-forsta-semifinalen/

 10. Micke

  Ännu ett bevis för mig att detta är ett mycket starkt år där koncentrationen ligger på låtarna och inte saker runt omkring är att jag mirakulöst nog bara hittar fem låtar jag tycker är direkt dåliga. När hände det senast? 🙂 Norge är obestridbar på toppen som numero uno.

  De fem jag tycker är direkt dåliga!

  36. Israel
  37. Litauen
  38. Belgien

  39. Finland
  40. Moldavien

 11. Johanna

  Här kommer min ranking i semi 2 (de tre översta är för övrigt min topp 3 överhuvudtaget i tävlingen)

  1. Litauen
  2. Slovenien
  3. Cypern
  4. Norge
  5. Azerbajdzjan
  6. Montenegro
  7. Irland
  8. Sverige
  9. Portugal
  10. Israel

  11- Polen
  12. Tjeckien
  13. Island
  14. Schweiz
  15. San Marino
  16. Lettland
  17. Malta

  Hade velat ha både POlen och Tjeckien i final men kan ju som bekant inte välja 12 bidrag från samma semi:-) De sex översta låtarna här är även i min totala topp 10. Definitivt den starkaste och den mest svårtippade semin i år!!

  Haha Micke: Jag tar och räknar på det imorgon då! Lite fredagsmys ska man ju ha!!

 12. davve

  Är själv tämligen övertygad om att Sverige kommer vinna semifinal 2. Och bidraget från Montenegro som många av er placerar högt kommer troligtvis till final men att den kommer etta i semifinalen är lika osannolikt som att Sverige får president under 2015!

 13. Hannes

  De jag tror OCH hoppas går till final och varför. (ingen direkt ordning)

  Sverige – låten är inte så speciel men med hjälp av Måns framträdande så tror jag vi går till final 😀

  Azerbajdzjan – Det går ju oftast till final och har en ganska bra låt i år, de skaffar nog något framträndande som man minns vilket de brukar göra.

  Slovenien – riktigt bra låt, och så klart luft violisten 😉

  Polen – Vacker låt med vackert budskap, klassisk men ändå orginell 😛

  Lettland – Alla kommer inte att hålla med, jag vet, men den har en väldig Albanien 2012 vibe i den, hatar eller älska den, Och hennes röst 😀 + orginell(Ni kan gissa att jag är en av dem som ÄLSKAR låten)

  Island – Bra låt, vacker tjej, bra framförande + de brukar komma till final 😛

  Norge – Fin låt och bra text

  Tjeckien – Tror folk blir trötta på att se dem stanna i semi och de har både en bra och orginell låt, enligt mig 😛 + det värkar faktiskt försöka den här gången

  Litauen – Tror de tar de sista final platserna 9-10 genom deras charm och catchiga låt, de sjunger riktigt bra tillsammans 🙂

  Malta/Montenegro/Irland – Denna vete jag fan om, men tror att Malta kommer ligga högt i juryn men inte så högt i telefon röstningen, Montenegro bror på om man är trött eller älskar balkan balladerna fortfarande ;), Irland värkar vara en “dark horse” för mig och säkert några andra, med bra framförande kan de nog ta sig till final

 14. Johanna

  Kunde inte hålla mig och kände också att det var rättvist att räkna ihop efter 6 rankinglistor även på semi 2. Jag hoppas jag har räknat rätt!!! Rätta mig gärna annars!!

  1. Slovenien 58 p
  2. Norge 44p
  3. Montenegro 41p
  4. Sverige 29p
  5. Tjeckien 24p
  6. Azerbajdzjan 23p
  7. Israel 18p
  8. Irland 17p
  8. Litauen 17p
  10. Schweiz 16p

  11. Cypern 14p
  11. Lettland 14p
  13. Polen 11p
  14. Portugal 7p
  15. San Marino 6p
  16. Malta 5p
  17 Island 3p

  Ganska jämnt ser det ut som!! Jag är mest förvånad över att folk verkar gilla Tjeckien så mycket för den förstår jag mig inte alls på! Den självklara vinnaren Slovenien fick inte färre än 8 p av någon (är dock rätt säker på att Slovenien inte kommer vara det land som vinner semin i maj) Är också relativt säker på att Cypern tar en finalplats (men kanske är det för att jag gillar låten så mycket jag vill tro det) Malta har jag också en känsla av att vi får se i final (ja, trots att jag själv rankat den sist)

 15. Oscar

  Hej. Inte för att jag skulle vara en glädjedödare men den negativa uppmärksamheten som har varit senaste dagarna om Måns måste påpekas. Många verkar tydligen vara arga på sverige för att låten sägs vara en kopia men också främst gör hans uttalanden om homosexulitet, som han har bett om ursäkt om.. Det har tydligen fått relativ stor uppmärksamhet, exempelvis britisk, spansk, slovensk mediet har hängt ut om han skulle vara en homfob, (vilket han dock inte är) och jag har även hittat en artikel om honom i en spansk kristen sida i spanien om hans uttalandet. Det är väldigt anmärkningsvärt alltihop och många har tagit extremt illa upp. Det är svårt att veta hur mycket det här kommer att påverka sveriges resultat och det är helt klart läskigt det här men bli inte förvånade om Sverige kommer på exempelvis 25 plats istället för etta….

 16. Lukas

  Lika bra att slänga in min topplista också.

  1. Malta
  2. Slovenien
  3. Norge
  4. San Marino
  5. Polen
  6. Irland
  7. Tjeckien
  8. Schweiz
  9. Sverige
  10. Litauen
  11. Montenegro
  12. Cypern
  13. Azerbajdzjan
  14. Island
  15. Portugal
  16. Israel
  17. Lettland

  De tre högsta är de jag hoppas mest på, och de sticker iväg. Att jag sen placerar Lettland så långt ner beror nog på att det känns som att Animata mest skriker ut sin sång bakom nån tom basgång utan nån ordentlig melodi. Jag får nästan lite ont i huvudet.

 17. Josef

  Hej Micke, här kommer svar om än sent:

  1. Norge måste få till det nu. Jag kan aldrig ranka duetten högre än Rybaks farytale men det var också för en fantastisk artist i Alexander Rybak! 2 Frankrike börjar se allt mer ut som en “dark horse”. Jag tror inte Lisa vinner men kan mycket väl ta en 10 i topp 🙂 3 Italiens Grand Amore som jag känner allt mellan illamående och lukten av tre pajaser som ska vara “de 3 tenorerna JR” Hoppas de sjunger brallorna av mig i Maj men jag misstänker att det blir ett mindre fiasko med tanke på tidigare italienska nerver. 4 Slovenien borde faktiskt få vinna. Ja låten når exempelvis inte upp till Norges eller Sveriges klass men OM hon kan sjunga rent så blir det ett bidrag att absolut räkna till den slutliga toppstriden. 5 Estlands bidrag är mycket stabilt (gillar dock inte alls videon) låten är ett genuint hantverk. Placering 3-6?! Rumänien har som vi diskuterat tidigare ett mycket stämningsfullt bidrag och borde med lätthet nå finalen.

  Jag slänger in även min ranking för semi 1!

  SEMI 1

  1. Ryssland
  2. Estland
  3. Finland
  4. Belgien
  5. Rumänien
  ********* Dessa ovanför strecket är de jag ser fram emot mest att få se
  6. Armenien
  7. Grekland
  8. Ungern
  9. Danmark
  10 Serbien
  ********* Låtar 6-10 är transportsträckor med mindre störande element
  11 Georgien
  12 Alabanien
  13 Holland
  14 Moldavien
  15 Makedonien
  16 Vitryssland

  SEMI 2

  1. Azerbajdzan
  2. Sverige
  3. Slovenien
  4. Norge
  5. Israel
  ************ Ovan 5 låtar håller högre klass än något bidrag i semi 1.
  6. Lettland
  7. Tjeckien
  8. Malta
  9. Montenegro
  10 Island
  **********
  11 Cypern
  12 Irland
  13 San Marino
  14 Schweiz
  15 Portugal
  16 Litauen
  17 Polen

 18. Josef

  Jag har tittat snabbt på listorna ovan och om denna “panel” fick bestämma så verkar Slovenien vara en klar favorit med Norge som glad tvåa! Norge har den bästa melodin i årets tävling (ett av Norges absolut bästa bidrag genom tiderna). Montenegro borde ha klar finalchans men att vinna krävs det där namnet jag inte kan stava rätt till som kom 3:a 2012 på scenen i Maj. Azerbajdzan har en lite sämre melodi än när de kom 2:a 2013 men en säkrare sångare med bättre uttal, showen avgör mycket där. Rysslands fredsbidrag är retsamt välgjort och har en rutinerad och otroligt tonsäker sångerska. (Intressant att se om de tre tenorerna kan matcha henne i maj hehe 😉 ) Finland har några helt unika drag. LIVE på instrument, kortaste låten och ett helt naturligt uttryck på scen där man vinner mängder av röster av såkallade “ickefans” av ESC. Jag väntar med iver att få se dem på scen i Maj.

  Angående Måns och hans homofobi så verkar den saken endast diskuteras i några utvalda länder (vi såg själva att Måns inte fick någon 12:a av Storbritannien under finalkvällen) Om vi tittar på vårat älskade östblock så kanske Måns än starkare plockar hem 12:orna om (tyvärr) myten om att han skulle vara homofob bestod. Nej tyvärr, Måns är rejält tippad till en självklar topp-3 placering och det måste till betydligt mer än några “rökridåer” som snabbt släcks för att kunna hota den bilden.

 19. Micke

  Hej själv Josef! Ser att du har lite problem med ditt musiköra då du placerar tre av mina sju favvisar i Semi 2 på din botten 4 🙂 Annars mest överraskad över att du har Montenegro så pass långt ned. Av det jag minns av din smak trodde jag den skulle komma högre på din lista.

  Annars mycket i övrigt som matchar mellan oss. Jag har som jag sagt problem med Estlands video. Fattar inte grejen med den och tror faktiskt deras chanser minskar på grund av den. Tyvärr finns det ju många som inte tänker efter låt utan efter så mycket annat. De italienska tenorerna är jag inte det minsta orolig över. Min regerings syster är gift med en italienare och de bor i Italien och har tydligen sett dessa snubbar vid flertalet tillfällen. Enligt dem levererar de varje gång. Norge är som jag redan sagt för mig outstanding i år men jag oroar mig över leveransen. Framförallt för henne. Det var lindrigt sagt darrigt i norska finalen men hon sjunger säkert skiten ur mig när det väl gäller 🙂

  Finland är inte min grej trots att jag är född med elgitarr i handen och med en rockådra som ständigt pulserar. Tar mer om det längre fram. Men så länge inte Moldavien går vidare ska jag inte klaga 🙂

 20. Isabell

  Hej! Lite sent omsider så har jag kollat in vad alla tycker och tänker om årets schlagersemifinaler…

 21. Isabell

  Men oj!!! Vad hände med allt jag skrivit!!??
  Det får inte vara sant!? Jag skrev ju så mkt om alla…
  Hinner inte skriva om det nu…får se senare!

 22. André

  Jag kommer även in på denna semi med min lista efter första lyssningen.
  Vill egentligen inte vara negativ eftersom jag älskar den här tävlingen men alltså…HJÄLP vad sömnigt det är med alla dessa ballader…Varenda land som tävlar med uptempo det här året tillägnar jag en stor applåd, för utan de hade jag somnat. Alla ballader tar verkligen ut varandra och det är svårt att minnas allihop eftersom alla smälter samman i en smet och man kommer bara ihåg några få av de.

  Iaf, listan:

  1. Tjeckien (Kul att de gör comeback med deras bästa låt hittills)
  2. Slovenien
  3. Sverige
  4. Montenegro

  Redan efter topp 4 börjar jag tyvärr tycka sämre om låtarna:

  5. Israel
  6. San Marino
  7. Litauen
  8. Norge
  9. Island
  10. Malta
  11. Polen
  12. Cypern
  13. Azerbajdzjan
  14. Schweiz (Första gången någonsin jag inte gillar Schweiz…sviten bröts till slut)
  15. Irland
  16. Portugal
  17. Lettland

  Jag hoppas att jag ändrar mig lite om låtarna längre fram efter fler lyssningar men inget kommer iaf få mig att ändra åsikt om att det hade varit bättre om det inte varit så många ballader…blir alldeles för många att hålla koll på och det blir långtråkigt.
  Jag har inte lyssnat på några av de finalklara låtarna ännu men jag hoppas verkligen att de är bra för tyvärr kan jag inte vara för positiv till semifinalernas kvalité.
  Men det kanske bara är jag? 🙂

 23. Schlagerpinglan

  @Isabell, hoppas att du får tid att göra om det, hur irriterande det än är att behöva göra dubbel-jobb, för nu blev jag nyfiken. 🙂

  @André, Även jag var till en början lite orolig över hur många ballader och halv-ballader/slöa poplåtar det fanns i startfältet men jag upptäckte att när man väl lyssnat lite extra på bidragen så var det inte så farligt. Lyssna lite till så kanske det “lossnar” även för dig. Det är trots allt roligare att se showerna om man inte somnar halvvägs. 😉

 24. Josef

  Hej igen Micke, nu skruvar jag på mig igen 😉 Jag har otroligt svårt att bestämma mig i vilken riktning bidragen tar för mig detta år!? Montenegro är jättefin, lite nostalgisk, otroligt fin video till skillnad från exempelvis Estland som vi genomgående har diskuterat. Men något saknas!! Hjälp mig någon förklara 🙂

  Jag får inte de här känslorna som exempelvis “leijla” från Bosnien för ett antal år sedan väckte så starkt. Men OK jag ska höja den på rankingen tills nästa lista eftersom tävlingen bara har ett enda sådant bidrag i sitt slag detta år.

  OK Italien lever väldigt mycket på att “Il volo” sjunger detta bidrag på ett oklanderligt sätt, men ingen får gnälla på mig om så ej blev fallet för nu har jag givit min varning. Jag tycker fortfarande dock att själva melodin inte är så där jättebra i refrängen som Norge, Slovenien eller Azerbajdzan där jag lite ryser när jag lyssnar. För ska Italien ro detta i land utan perfekta röster bör de ha en scenshow av något slag som lockar röster eftersom grundmelodin saknar den där riktiga knorren. “Grand amore” = den stora kärleken hoppas jag de gör något väldigt väldigt roligt av på scen för jag har aldrig sett eller själv upplevt detta på fullaste allvar. Låten är ju såå pompös så om de lägger in lite komik och har en rejäl portion självdistans till sitt italienska arv så blir jag mer än lycklig och rankar detta bidrag som favorit,,varför då….Jo av geografiska skäl. Alla sydlåtar i princip (Portugal, Spanien, Grekland, San Marino, Cypern osv) är rätt usla förutom Frankrike. Så de får en hop med 12:or där medan Sverige, Estland och Ryssland tar var tredje tolva vilket intte kan ge någon seger.

  Tjeckiens låt måste jag lyssna på mera, han har en speciell röst..

 25. Josef

  FÖRLÅT Jag menade Sverige, Estland, Ryssland och Norge SÅKLART (kanske även Finland om de går till final)
  Många länder i norr ses få dela en hel del på sin poängskörd i den geografiska modellen. Men visst: Sticker något bidrag ut och visar verkligen var skåpet skall stå så kammar detta nordliga (eller sydliga) land hem 12:an efter 12:an.

 26. Aleksander

  Min topp tio i andra semifinal

  1.Sverige
  2.Norge
  3.Azerbadjan
  4.Island
  5.Montenegro
  6.Israel
  7.Malta
  8.Slovenien
  9.Polen
  10.Cypern

 27. Isabell

  Så, nu ska jag göra ett nytt försök…

  Semifinal 1:

  1. Estland
  2. Danmark, härlig popmusik..lite typisk dansk.

 28. Isabell

  Näpp! Nu ger jag upp… 😛 Får bara med ett par rader av totalt 15-20… Suck!

 29. Micke

  Isabell: Men prova att bara skriva två länder åt gången då. Det spelar väl ingen roll 🙂 Kanske funkar

 30. Nathalie

  Efter x antal lyssningar, så är jag redo med min lista:

  1. Montenegro- överlägset bäst!
  2. Tjeckien
  3. Malta
  4. Sverige
  5. Azerbajdzjan
  6. Israel
  7. Slovenien
  8. San Marino
  9. Polen
  10. Lettland
  11. Portugal
  12. Island
  13. Litauen
  14. Schweiz
  15. Norge
  16. Cypern
  17. Irland- Den enda låt som inte vill fastna i huvudet!

 31. Notanidentythief

  Min topp 10 i andra semifinalen för dagen:
  1. Montenegro
  2. Israel
  3. Schweiz
  4. Tjeckien
  5. Slovenien
  6. Island
  7. Irland
  8. Cypern
  9. San Marino
  10. Litauen
  Det är en ganska ostabil topplista, särskilt när det gäller vilka som ska få placeringarna 3, 4 och 5, som kan ändras dag efter dag. De två första är stabila och Montenegro leder med överlägsen marginal över Israel som i sin tur leder med hög marginal över de andra i topp 5.

 32. Notanidentythief

  PS. Jag räknade inte med Sverige, annars hade det blivit en sjätteplats

 33. Isabell

  @sclagerpinglan & @micke, nu gör jag ett tredje och sista försök (lyckades ju på de nordiska bidragen 😉 )

  Första semifinalen:

  1. Nederländerna, gillar verkligen Holland i år igen, skön pop & härlig röst
  2. Estland, bra duett med skönt gung…
  3. Danmark, härlig, medryckande pop…med 50-tals känsla.
  4. Makedonien, up-tempo ballad & skön röst.
  5. Moldavien, lite tufft pojkband…ok låt!
  6. Rumänien, tycker om denna låt, men jag hoppas att de sjunger på engelska. Det passar den stora mängden. Har personligen inget emot rumänska!!
  7. Armenien, mm.. ytterligare en up-tempo ballad, även den ok!
  8. Vitryssland, ännu en pop-ig power-ballad…
  9. Albanien, “notmycupoftea”…inte sämts men..
  10. Ryssland, egentligen bättre än jag placerat MEN och detta ett stort men! Alltså, “Different but yet the same, believe in a dream…bla bla bla” Och detta ska komma från Ryssland!? Det är så att jag kräks!!
  11. Serbien, nja lite tråkig låt…
  12. Ungern, inte bra! Tunnt! Kan kanske bli bättre på scenen…när det inte är på ett torg! 😉
  13. Grekland, näpp! Säger mig inget! Smäktande ballad, men inget mer.
  14. Belgien, gillade först inte denna, men efter ett tag blev den ok.
  15. Georgien, säger bara usch!
  16. Finland, absolut sist!!! Ett bottennapp av vårt östra grannland!

  Wohoo..tänk om detta blir kvar!!! 🙂

  Snart ska jag lägga upp den andra semin oxå! Kul!

 34. Isabell

  …och här kommer mitt resultat i den andra semifinalen. 🙂

  1. NORGE, detta är min absoluta favorit!! Kanske för att det är vårt grannland!? 😉
  2. Montenegro, lite svårt att jämföra med Sveriges bidrag som är såååå annorlunda, men ack så magisk denna balkanska melodi är!
  3. Sverige, Måns håller i alla lägen! Detta är en riktigt bra låt! Kan gå långt…
  4. Island, en bra modern pop-låt. Snarlik många nutida hits!
  5. Cypern, har nog egentligen alltid gillat Cyperns bidrag vare sig de har placerat sig bra eller ej. Den här balladen är inget undantag. Fin & melodisk ballad!
  6. Slovenien, speciell röst! Bra röst! Vet inte riktigt om den egentligen håller hela vägen!? Den är hennes röst som gör det..
  7. Israel, en låt som blir bättre ju mer man lyssnar på den! Speciell med umpa, umpa!
  8. San Marino, ännu en ballad! Samstämmigt med klara fina röster. En melodi som funkar.
  9. Azerbajdzan, lugn, lite tråkig låt! Men, vem vet, kanske den funkar för Europa.. :S
  10. Schweiz, tuff låt…, men nej inte min smak.
  11. Polen, melodiöst och fint piano. Inte mkt mer!
  12. Irland, näpp! Inte min smak detta heller!
  13. Malta, Nja, brukar gilla Maltas bidrag, men inte i år! lite tuffare än vanligt, men deffinitivt inte bättre!! Dock bättre än den andra Warrior-låten!
  14. Portugal, Jaha, Portugal, som vanligt i botten! Deras musiksmak är ïaf inte min musiksmak!
  15. Lettland, Usch! Rörigt! Skrikigt och inget för mig!! 🙁

  Så! Das war alles! Nu är det bara de bidrag som går direkt till finalen kvar. 🙂

 35. Johanna

  @Isabell Var är Litauen (en av mina favoriter) och Tjeckien?:-)

 36. Isabell

  Sorry @Johanna, vilken blunder! 😛 Två länder gick förlorade i all entusiasm..

  Här kommer de fyra sista i min semifinal 2.

  14. Litauen, oj vilken pipig röst! Nej, tyvärr Johanna, det faller inte mig i smaken.
  15. Tjeckien, jaha, hur många ballader ska det vara.. 😮
  16. Portugal
  17. Lettland

  Hoppas inte jag nu missat några flera bidrag! 😀

 37. Johanna

  @Isabell haha:-) Entusiasmen får lov till att ta över ibland:-) (Och alla måste inte gilla samma bidrag)

 38. Kerstin

  Här kommer min ranking av bidragen i semi 2.

  1. Azerbaijan

  2. Sverige
  3. Norge
  4. Island
  5. Montenegro
  6. Schweiz
  7. Cypern
  8. Slovenien
  9. Israel
  10. Irland
  11. San Marino
  12. Litauen
  13. Tjeckien
  14. Lettland
  15. Polen
  16. Malta
  17. Portugal

  Här är Azerbaijan en segerkandidat för mig och i en klass för sig.

 39. Kerstin

  Efter att hört alla bidragen och rangordnat dom så har jag två solklara favoriter i årets tävling och det är Belgien och Azerbaijan. Belgien är nog den som jag ändå håller som nummer ett.

 40. Micke

  Ajdå! Vi verkar inte ligga nära varandra i år Kerstin 🙂 Har lyssnat en hel del på Belgien nu och den är den som klättrar mest även om det är långt till toppen. Har ändå lyft från 38 till 17 och det är väl inte illa 🙂 Azerbadijan är på väg åt motsatta hållet för mig och har nu rasat ned till plats 26.

  Men som sagt jag har faktiskt hittat något i Belgiens bidrag nu och ser den numera som tuffaste utmanaren till de 16 bidrag som jag tycker om. Min topp sju står kvar:

  1. Norge
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Montenegro
  5. Slovenien
  6. Rumänien (Om den kommer att framföras på engelska rasar den ned sex pinnhål)
  7. Estland

  Dessa tycker jag mycket om men det finns ytterligare nio jag tycker om. Starkt år i år. Endast fyra bidrag som jag tycker riktigt illa om.

 41. Kerstin

  Ser där Micke, från plats 38 till 17 det är inte dåligt. Ska bli intressant att se om den stannar på plats 17 för dig eller om den lyckas klättra ytterligare. Nej det verkar inte som om vi riktigt har samma favoriter i år vilket kanske talar för att det finns många bra låtar att välja bland och något för alla och det är ju i så fall positivt. Jag har inte hunnit med att göra någon sammanlagd lista ännu med alla 40 bidragen, känner jag vill lyssna lite extra på några bidrag. Men av de sju du har på din topp sju lista så har vi båda åtminstone Norge högt upp även om jag inte har den som nummer ett. Italien kommer nog också att hamna högt upp för mig. Sen verkar vi dela uppfattning om att Finland har ett av årets sämsta bidrag. Finland är verkligen en stor besvikelse.

 42. Johanna

  @Micke Det är bekräftat att Rumäniens låt ska sjungas på både rumänska och engelska. (tyvärr inte bara rumänska)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se