Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Irland
Land: Irland deltagit 48 ggr – vunnit 7 ggr:
1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
TV-bolag: RTÉ se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1965 Butch Moore kom 6:a av 18 med I’m Walking The Streets In The Rain

Irlands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith) 12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“, Ryan Dolan 26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward 19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward 8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh 23:a i finalen
2009: Et Cetera“, Sinéad Mulvey & Black Daisy 11:a i semi 2
2008: Irelande Douze Pointe“, Dustin the Turkey 15:e i semi 1“Playing with Numbers”, Molly Sterling

Lyssna på Irlands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Playing with Numbers officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live-framträdande tillsammans med elever i sin gamla skola
Artist: Molly Sterling officiell webbplatstwitteryoutubeinstagram
facebooksoundcloudwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: “Eurovision Ireland Meets Molly Sterling” (15:21 – 16:e feb)
“It’s Molly Sterling for Ireland” (1:20 – eurovision.tv – 28:e feb)

Startnummer: nr 2 i Semifinal 2 (21:a maj)
Låtskrivare: Molly Sterling (t&m), Greg French (t&m)
Uttagning: Den 27:e februari tävlade fem bidrag i den irländska nationella uttagningen. Vinnaren valdes genom 50% röster från fem regionala jurygrupper och 50% tittarröster. De båda grupperna hade olika åsikter men det blev till slut tittarfavoriten Molly som vann. Läs mer om finalen av “Eurosong 2015″ här: “Irlands Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-09): Ej vidare till final (plats 14 av 17) & botten-tio (plats 31) av de 40


Åsikter och spekulationer om Irlands bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final IrlandIrlandIrlandIrlandIrland Betyg: 3 / 5
Jag hade gärna velat ge denna vackra pianoballad ännu högre betyg, för i små portioner så tycker jag riktigt bra om den. Låten har en lite personlig uppbyggnad och den blott 17-åriga Mollys röst höjer den ytterligare några snäpp. Tyvärr så förlorar jag intresset efter ungefär halva låten och även om jag gärna unnat Molly en finalplats så finns det minst 10 andra semifinal-2-bidrag som jag tycker bättre om när hela låtarna ska beaktas.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Irland skickar i år en vacker ballad med intressant text som framförs på ett imponerande sätt och rent teoretiskt så tycker jag nog att det är ett bidrag med final-kvalitéer. Problemet är att många andra av semifinalens bidrag är just ballader och ett flertal av dem har nog större förmåga att locka till sig röster. Så njae.. utan något spektakulärt framträdande som håller uppe intresset hos publiken så tror jag att det blir svårt för Molly att ta sig vidare.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Irland: “Playing with Numbers” – Molly Sterling”

 1. Johanna

  För mig är hon definitivt en finalist då hon är min nr 11 totalt sett av alla tävlande bidrag. Dock har hon inte startnumret till sin fördel och hård konkurrens i den bästa semin (i semi 1 hade hon definitivt gått till final) så jag är nog tyvärr inne på ditt spår. Men hoppas för för mig är detta en av årets allra bästa låtar!

 2. Johanna

  Enligt oddschecker skulle hon dock gå till final i nuläget då 7 andra bidrag från semi 2 ligger efter henne enligt oddsen- men de säger ju som bekant egentligen ingenting!!:-)

 3. Micke

  Mitt stora besvikelseland år efter år. Ett så starkt musikland som vägrar ta ESC på allvar. Satan så tråkigt.

  Så har något förändrats i år då? Nja, känns fortfarande som att de inte tar det hela på allvar men ändå ett helt ok bidrag. Men jag vill egentligen vänta med omdömet till jag sett detta live. Det är nämligen inte själva låten som visar något som liknar något som blir intressant för mig utan det är Mollys speciella röst. Håller den på scen? Gör den det kan det bli riktigt ok men gör den inte det blir det ett ganska ordinärt bidrag som jag tror missar final.

  Detta är ett av de bidrag som ligger närmast de sjutton bidragen som jag gillar.

  BETYG: 6/10

 4. Johanna

  @micke- hennes liveframträdande från finalen på Irland är den enda av versionerna jag sett. Tycker hon är skitbra där och tror hon håller- däremot kan hon bli bortglömd i ett hav av bra ballader!!

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Enligt oddscheckers speciella odds för om man tror att de kvalar sig vidare eller ej så är Irland långt från finalplatsen, men om man ser på oddsen över chansen att vinna så är det ju faktiskt så att det är 7 semi-2-bidrag som ligger sämre till än Irland. Som sagt, det säger naturligtvis ingenting om slutresultatet… men det är likväl en intressant iakttagelse. 🙂

 6. linda

  Jag älskar denna låten (5:a på min topplista) och tycker absolut att den förtjänar en finalplats men jag håller med att hon förmodligen får det svårt.

 7. Kerstin

  Gillar också Irlands bidrag i år, en av de bättre balladerna. Mollys röst höjer låten ytterligare och jag tycker det är ett av de bättre bidragen Irland skickat till tävlingen på många många år. Det känns personligt och genuint. Jag tror på final. Betyg 3+/5.

 8. Adri

  Jag har hittat ett väldigt sällsynt problem med semifinal 2, det finns för många finalvärdiga bidrag. Av de 17 tävlande i den semin finns det 14 som jag mer än gärna ser i final. Det bra med det är att minst 7 av de 10 riktiga finalisterna kommer vara bra 😀 det dåliga med det är att MINST fyra finalvärdiga bidrag kommer behöva lämna. Irland är ett av dem bidragen som jag tror har 50% att kvalificera. På min topp 40 ligger hon sjua så jag vill självklart ha henne vidare men som sagt tror jag att det är 50/50 chans att hon går vidare.

  Det som talar för Irland:
  väldigt unik röst
  en ballad som inte låter som de andra
  låter väldigt genuin

  Det som talar emot Irland:
  startnummer 2
  även om det är en unik ballad så är det fortfarande en av många ballader
  svår semifinal

 9. Adri

  Och jag vet att det inte borde spela någon roll alls men jag hejar alltid också lite extra på de yngre deltagarna då jag tror att de tar det hårdast om de skulle åka ut så det är ännu en anledning till att jag hoppas att Molly (född 1999) går vidare (men låten är fortfarande jättebra och det är det viktigaste ju 😀 )

 10. Lukas

  Irland har jag stundtals haft svårt med när de inte skickat ballader, bland annat tyckte jag att Jedward kändes alldeles hispiga och jag hade svårt med Heartbeat från i fjol just för att den kändes som en karbonkopia av Only Teardrops. Nu tycker jag de har hittat tillbaks lite till deras säkra territorium som är just ballader. Däremot tycker jag att låten inte riktigt lyfter, vilket kan bli kostsamt och med fruktade startnummer 2 kan Irland få problem, även om jag tycker det vore konstigt med en final utan dem. Stark trea.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se