ESC2015 Schlagerpinglan: I tisdags sändes det första avsnittet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015” och för er som missade det eller vill se det igen så finns det på svtplay.se fram tills den 11:e juni.

Vill ni endast lyssna på de berörda bidragen och veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan tillsammans med länkar till både ländernas infosidor här på bloggen (klicka på flaggorna) och bidragen (klicka på låttitlarna):

Del 1 av “Inför ESC 2015” – Resultatet: Kristin
Amparo
Eric
Saade
Tess
Merkel
Sarah
Dawn Finer
Christer
Björkman
Australien AustralienTonight Again
Guy Sebastian
50 10 10 10 10 10
Estland EstlandGoodbye To Yesterday
Elina Born & Stig Rästa
34 4 8 8 6 8
Makedonien MakedonienAutumn Leaves
Daniel Kajmakoski
32 8 7 7 7 3
Nederländerna NederländernaWalk Along
Trijntje Oosterhuis
25 6 5 1 7 6
Belgien BelgienRhythm Inside
Loïc Nottet
22 3 1 7 5 6
Moldavien MoldavienI Want Your Love
Eduard Romanyuta
20 2 2 3 5 8
Grekland GreklandOne Last Breath
Maria-Eleni Kyriakou
18 2 4 4 4 4
Finland FinlandAina Mun Pitää
Pertti Kurikan Nimipäivät
17 10 0 1 1 5
Armenien ArmenienFace The Shadow
Genealogy
11 2 3 3 1 2
Frankrike FrankrikeN’oubliez Pas
Lisa Angell
4 1 0 1 2 0

Schlagerpinglan: Resultatmässigt så tycker jag att panelen inte var så väldigt mycket ute och cyklade jämfört med min egen resultatlista här. Annars var jag väl inte så värst imponerad av vad de hade att säga utan det dök upp en hel del skämskudde-ögonblick… men då jag sett betydligt värre inför-program så ser jag fram emot nästa vecka. Förhoppningsvis är de lite mer varma i kläderna då och höjer ribban några snäpp. 🙂

Jag får väl även tillägga att trots att Christer Björkman antydde att det redan är bestämt att ESC 2016 kommer att hållas i Tyskland om Australien vinner i år så har dessa uppgifter tillbakavisats. Vissa länder är givetvis mer troliga än andra för jobbet men ännu är inget bestämt. Esctoday.com har startat en omröstning tack vare Christers uttalande och i nuläget har alternativet “det land som kommer 2:a” flest röster (ang. var ESC 2016 ska hållas om Australien vinner) och jag är böjd att hålla med… om det TV-bolagets ekonomi klarar av det, naturligtvis. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till ““Inför ESC 2015” – Del 1 – Resultat”

 1. hej

  Guy Sebastian har tydligen sagt i en intervju på http.www.wiwibloggs.com att om Australien vinner så kommer de delta varenda år framöver. Tror du att det är sant

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Det har ju meddelats att Australien endast är med 2015, men att de får lova att vara med 2016 om de vinner 2015. Det vore ju konstigt att slänga ut ett vinnarland. Vad som händer efter det har jag inte hört något om och tror inte att någon spekulerat längre än så officiellt.

  Men som sagt, det vore väldigt konstigt om man väljer att slänga ut ett vinnarland… så rent teoretiskt så skulle Australien kunna klamra sig fast i tävlingen så länge de bara vinner. Detta är förmodligen inget scenario som EBU varken räknat med eller vill ska ske, så kanske kan de komma med förtydligande regler senare. Det är ju menat att vara ett gästspel på ett år, eller två om de vinner första året.

 3. Johanna

  Australien kommer garanterat vara med för alltid i tävlingen om de vinner( fick väldigt luddiga svar av EBU när jag frågade om det) Fick svar i stil med “man vet aldrig vad framtiden utvisar”… Detta är anledningen till att jag är så avigt inställd till deras deltagande och blir glad oavsett vem som vinner så länge det inte är de (vilket det kommer vara) Förlåt för negativt inlägg men detta är vad jag tror:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se