Moscow Eurovision Pre-Party 2015

2015-04-25 (lördag)
ESC2015 Schlagerpinglan: I går, fredagen den 24:e april, genomfördes den tredje av de fyra stora förfesterna inför Eurovision Song Contest 2015, d.v.s. “Moscow Eurovision Pre-Party 2015” i Ryssland. Förtom ett flertal 2015-artister fanns en handfull forna ESC-deltagare på gästlistan.

Klipp från artisternas live-framträdanden samt intervjuer hittar ni här nedan medan liknande klipp från de föregående förfesterna finns samlade här: “Eurovision Pre-Party Riga 2015” och “Eurovision in Concert 2015” (som nu uppdaterats med de sista artisterna).

Kvar har vi då “London Eurovision Party 2015” som kommer att arrangeras i Storbritannien i morgon den 26:e april. En sammanställning över vilka artister som deltagit vid de olika showerna ser ni i en uppdaterad sammanställning här.

“Moscow Eurovision Pre-Party 2015”
Australien Australien: Guy Sebastian – “Tonight Again intervju – live i Moskva
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Elnur Huseynov – “Hour Of The Wolf intervjulive i Moskva
Island Island: Maria Olafs – “Unbroken intervjulive i Moskva
Israel Israel: Nadav Guedj – “Golden Boy intervjulive i Moskva
Malta Malta: Amber – “Warrior intervjulive i Moskva
Makedonien Makedonien: Daniel Kajmakoski – “Autumn Leaves intervjulive i Moskva
Montenegro Montenegro: Knez – “Adio intervjulive i Moskva
SanMarino San Marino: Michele Perniola & Anita Simoncini – “Chain Of Lights intervjulive i Moskva
Storbritannien Storbritannien: Electro Velvet – “Still In Love With You intervjulive i Moskva
Vitryssland Vitryssland: Uzari & Maimuna – “Time intervjulive i Moskva
Specialinbjudna gäster: live i Moskva
Ryssland Ryssland 2003: Julia Volkova (t.A.T.u.) – “Ne Ver’, Ne Boisia Ne Ver’, Ne Boisia
Nas ne dogonyat
Ryssland Ryssland 2014: Tolmachevy Sisters – “Shine Shine
Ryssland Ryssland 2002: Group “PM” (Prime Minister) – “Northern Girl Devochka s severa
Azerbajdzjan Azerbajdzjan 2011: Eldar Gasimov – “Running Scared Tuman
Running Scared
Moldavien Moldavien 2005: Zdob și Zdub – “Boonika Bate Toba Boonika Bate Toba
Moldavien 2011: Zdob și Zdub – “So Lucky
(Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Rysslands representant Polina Gagarina verkar inte ha framfört sitt tävlingsbidrag “A Million Voices” vid förfesten, men hon fanns på plats vid den gemensamma presskonferensen. Se även en intervju som esckaz.com gjorde med henne här.

Som ett litet extra-nummer framförde Maltas Amber ett medley bestående av låtarna “Bang Bang”, “I Wanna Dance With Somebody”, “Diva”, “I Will Survive” och “Without You” och det ser ni här.

Själv tyckte jag att höjdpunkten av de klipp från 2015-artisterna ovan var det som San Marinos unga duo stod för. Förmodligen beror detta på att jag inte sett dem framföra sitt bidrag live innan och därför blev glatt överraskad. Jag gillar verkligen låten och efter att ha sett gårdagens framträdande så börjar jag så smått att hoppas på en finalplats för San Marino i alla fall… även om jag kanske inte riktigt vågar tro på det. 🙂

Annars så är jag väldigt svag för nostalgi-drypande klipp och gillade gästartisternas (framför allt Prime Ministers) inhopp i förfesten och tar därför med även de länkarna i sammanställningen ovan. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Moscow Eurovision Pre-Party 2015”

 1. Josef

  Japp, jag håller med dig. San Marino tycker jag verkligen visade att de har en klar finalchans med biljett på hyfsad placering i finalen. Visst är det ingen kandidat som typ Australien, men kan mycket väl gå till final och slippa komma bland de sista i tävlingen! 🙂

 2. Johanna

  Trots att San Marineserna (heter det så?) lät bättre än väntat live så är jag 99% säker på att denna inte går till final. Minst en av de fyra duetterna i första halvan av semi 2 kommer bomma final och detta är den hetaste kandidaten till det. Tror dessutom att minst en till av duetterna missar final….Men ingenting är ju omöjligt trots allt. Valentina gick ju vidare förra året med en låt som var sämre än låten hon hade året före som bommade…så ja man vet ju aldrig hur folk röstar.

 3. Hannes

  Hoppas hoppas hoppas att San Marino går till final, skulle tykt så synd om dem om de inte gick, det lär ju bra live

 4. Max

  Jag har gillat San Marinos bidrag sen första gången jag hörde den, för live låter det riktigt bra. Men jag var riktigt skeptisk till ifall det skulle hålla live. Men ack så fel jag fick! Detta låter ju helt galet bra! Tror faktiskt att det kan börja nosa sig upp till en finalbiljett nu! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se