SverigeSVT har meddelat att de kommer att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2016, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, mellan den 1:a och 16:e september. Reglerna för Melodifestivalen 2016 hittar ni i pdf-form på svt.se både på svenska och engelska.

Melodifestivalen 2016 – Så här väljs tävlingsbidragen ut:

I Melodifestivalen 2016 tävlar 28 bidrag.
Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar från de inskickade bidragen till Ordinarie tävling, där låtskrivare med tidigare utgivna verk tävlar.
Urvalsjuryn väljer ut 1 låt bland de inskickade bidragen till Allmänhetens tävling, där låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk tävlar.
12 låtar består av av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut från de inskickade bidragen.
1 låt som SVT väljer ut kommer att framföras av vinnande artist* (dock ej med vinnarlåten) från “Svensktoppen Nästa 2015“.
Till både Ordinarie och Allmänhetens tävling kan låtar laddas upp från den 1:a september kl. 09:00 till den 16:e september kl. 08:59 på svt.se/melodifestivalen.
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: *Enligt svt.se så verkar det som att vinnaren av Svensktoppen Nästa får platsen i Melodifestivalen 2016 men när jag gjorde det inledande 2016-inlägget om Sveriges ESC-deltagande så var huvudnyheten att sverigesradio.se gått ut med att SVT kan välja vem de vill av de åtta finalisterna. Nåja, tids nog vet vi hur det ligger till med den saken. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “SVT tar emot bidrag till Melodifestivalen 2016 i september”

  1. Anna

    Hej Pinglan, vet du när urvalsjuryn börjar att välja låtarna för mello 2016?

    Mvh Anne

  2. Schlagerpinglan

    @Anne, Exakt datum vet jag inte men med tanke på att de ska meddela vilka låtar och artister de valt ut redan under hösten och att de fick in 2 450 bidrag så borde detta arbete redan vara igång.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se