ESC2016I dag avslöjade SVT att det blir Stockholm som kommer att få agera värdstad åt Eurovision Song Contest 2016 samt att semifinalerna och finalen, som går av stapeln den 10:e, 12:e och 14:e maj 2016, kommer att avgöras i Globen.
(Källor: svt.se och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Så där ja, nu börjar det hända saker angående Eurovision Song Contest 2016 och vi vet nu var tävlingen kommer att hållas, vilket är en bra start. 😀

När det stod klart att Malmö inte längre var ett alternativ så hoppades jag på det “bästa alternativet” och förhoppningsvis så är det just Stockholm och Globen. Nu återstår det bara att se om man får tillfälle att uppleva delar av festligheterna på plats eller inte. Jag hoppas, så klart, på det bästa. 😀

Mer information om Melodifestivalen 2016 (som börjar ta emot bidrag den 1:a september) hittar ni här medan information om Svensktoppen nästa (där en MF-2016-artist tävlar) samt Sveriges senaste ESC-resultat och det bästa från MF 2015 finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2016 hålls i Stockholm”

  1. Micke

    Jag hoppades på allt förutom det sämsta alternativet. Tyvärr fick jag en riktig käftsmäll när det visade sig bli precis så som jag befarade. Allt hade varit bättre än Stockholm, jag hade faktiskt varit nöjd med allt förutom det. Riktigt, riktigt tråkigt. Tyvärr var det skygglappar på som vanligt för att det existerar annat än Stockholm i vårt fantastiska land.

    USCH SÅ JÄDRA BESVIKEN JAG BLEV!

  2. Hannes

    @Micke kom igen nu. Det var ju ganska självklart från början att det skulle bli Stockholm, och varför inte? Det är ju ett av de bästa alternativen om man ska tänka sig arenan, storlek och andra grejer. Varför är du så besviken?

  3. Micke

    Helt på din linje 🙂 Det var självklart från första början att det skulle bli Stockholm. Men inte för att de skulle göra det bästa jobbet utan helt enkelt för att det är Stockholm. Du säger själv att det är “ett av de bästa alternativen”. Köper jag rätt av men tror du för ett ögonblick att de övriga “bästa alternativen” hade en chans överhuvudtaget?

    Jag gillar Stockholm Hannes, jag är ofta där så det är inget agg mot staden jag har. Definitivt inte. Bara lite svårt med storebrors mentaliteten hos de beslutande. När Malmö, Göteborg eller andra får något till sin stad är det för att de helt enkelt är bäst på just den grejen. Det måste de vara för om de är likvärdiga som Stockholm då är de chanslösa.

  4. Hannes

    @Micke Malmö sa nej ganska tidigt, Göteborgs Ullevi Stadium kunde inte eftersom det inte fanns något tak och Scandinavium är för litet 😛 Friends arena sa nej, så då var det ju Globen kvar 😀 Tror den har mycket potential.

  5. Micke

    @Hannes: Nu är det som det är och då är det bara att köpa det. Har dock varit på både konsert och idrott på Globen och det stora problemet där är KYLA. Det är så fruktansvärt opersonligt och kallt. Jag förstår problemet med Ullevi och saknad av tak men jag har varit på konsert där vid flertalet tillfällen och jädrar sicken skillnad på dessa två. Helt övertygad om att folk som varit på konsert på båda dessa håller med. Men som sagt nu blev det globen och då gör vi det bästa av det 🙂

  6. Johan

    Tycker det är sjukt trist att sporten ska besitta sådan makt över arenorna när de finansierats med publika medel. Snacka om att inte utnyttja potentialen som finns när man väljer trotjänaren Globen. Tele2-arena hade varit det perfekta valet enligt mig, men fotbollen tjurade väl för mycket även denna gång antar jag.

    Jag hoppas att de väljer någon annan än Petra denna gång, för varför verkar SVT vilja repetera allt hela tiden? Samma manusförfattare, samma upplägg, samma budgetfördelning, samma presentatörer… Nu vill jag att det händer något nytt och att vår kära public service spelar på fantasi och kreativitet istället för att köra på det nästan tyska sättet med “det är praktiskt och smidigt”. In med Dolph och överdriv det hela lite! Ingen mellanmjölk, skippa “lagom”, NU ska vi visa Europa vad vi kan åstadkomma här uppe i norr.

  7. Robban (ESC-Panelen)

    Stockholm blir nog ändå bästa alternativet, trots att jag personligen gärna hade sett ESC i min hemstad Göteborg.

  8. Micke

    Är helt enig med Johan om att de bör välja någon annan än Petra den här gången. Var hon så jädra dålig sist? Nej, hon var tvärtom helt lysande. Om inte den bästa någonsin så åtminstone en av de bästa någonsin. Men vi kan ju inte plagiera vad vi gjorde sist. Vi måste visa upp något nytt. Det viktiga för mig är att det blir en programledare och att det inte blir Carola.

    Jag är sååååå trött på urvattnade manus där två eller tre programledare ska stå och vara “spontana” och “roliga” efter manus. De tre som var i år var hur tråkiga som helst helt utan spontanitet. Men det värsta är att de är låååångt ifrån de värsta vi sett, eller vad säger Azerbajdzjan mm.

    Min största dröm är att vi ska slippa katastrofen som stavas Green Room. Finns nog inget som får igång min magsyra så som att se detta haveri. På ren svenska. FÖR HELVETE det måste väl finnas mindre dåligt att lägga pengarna på. Jag hoppas åtminstone att Sverige har vett på att göra om detta eller åtminstone tona ned det. Helst ta bort det. Det är ju för tusan på ren förskolenivå.

    Det bästa med ESC är att vi alltid slipper “nuuuu köööör viiiii” följt av durududuttitu låten 🙂

    Jag har en tanke om programledare och lite upplägg men jag återkommer med det längre fram 🙂

    Fortfarande svårt att släppa att Stockholm fick ESC 2016. Jag hoppas verkligen att det inte är någon typ FIFA grej, vilket jag inte tror men jag får lite magsyra av att Stockholm alltid sätts först. Jag hoppas verkligen Göteborgs förlust handlar om annat än det jag hörde från en initierad. Vägrar att tro på det men det jag hörde var att Skandinavium föll på sin takhöjd. Jisses hellre den takhöjden än den i Globen där man sitter så högt att man har svårt att veta vad det är man ser på. Men det är klart iom att musik hörs så lär väl man förstå att det inte är någon idrott i alla fall 🙂 När jag som inte ens bor i Göteborg är så besviken vill jag inte ens föreställa mig hur göteborgarna känner det.

  9. Johan

    Skandinavium föll på storlek och på att taket inte klarar av så mycket teknisk utrustning som krävs för tävlingens genomförande. Med tanke på att det blev Malmö förra gången och att Örnsköldsvik (?!) just så pass missade att få husera årets tävling tyder nog på att det knappast rör sig om FIFA-fasoner.

  10. Micke

    Det där med FIFA var ett skämt Johan 🙂

  11. Johan

    Jo jag förstod det; den var som mer riktad mot hela resonemanget att man enbart väljer Stockholm “bara för att” det är Stockholm.

  12. Micke

    3-2-1. Vad är det för siffror? Man kan lika gärna skriva Stockholm-Malmö-Göteborg. Alltså antalet gånger städerna fått ESC hem till sig. Är det då något bevis för att Stockholm alltid sätts först? Nej definitivt inte. Förhoppningsvis har det med att göra att beslutsfattarna verkligen sett till det bästa men inte fan vet jag.

    Vad jag däremot är helt övertygad om är att Stockholm i allmänhet sätts först när det gäller att få arrangemang av olika sort. Det var som sagt ett skämt det där med FIFA. Tror inte ett ögonblick på det utan jag ser det på ett helt annat sätt.

    Jag tror benhårt på att Stockholm får flest arrangemang till sig för att de flesta beslutsfattarna har sin hemvist eller arbetsplats i Stockholm. Det är ena sidan. Den andra är att när beslutsfattarna vacklar i sina beslut blir det lite “ah, vi tar väl Stockholm då.” Jag har själv bevittnat sådant i mindre sammanhang och hört hur folk resonerar.

    Men åter igen, det här är inget mot Stockholm som stad eller arrangör. Jag trivs kanonbra i Stockholm när jag är där. Men just den här gången är jag inte alls nöjd med beslutet för just Globen är kall och opersonlig. Jag har aldrig förstått mig på Globen. Man får ingen kontakt med någonting överhuvudtaget.

    Vet inte var du bor Johan men har du varit där? Har du varit där Schlagerpinglan som jag vet var du bor 🙂

  13. hej

    Nu har jag fått reda på vilka som är med i ogae second chance. Dessa är med
    Finland “Crossroads” Satin Circus
    Moldavien “Am devenit straini” Cezara
    Slovenien “Alive” Martina Majerle
    Litauen “Not perfect” Edgaras Lubys
    Irland “Anybody got a shoulder” Kat Mahon
    Portugal “Outra vez primavera” Yola Dinis
    Serbien “Suza za kraj” Danica Krstic
    Albanien “St’ë fal” Lindita Halimi
    Sverige “Don’t stop believing” Mariette
    Danmark “Suitcase” Anne Gadegaard
    Grekland “Sunshine” Shaya Hansen
    Rest of the world (Vitryssland) “Accent” Milki
    Lettland “Take me down” Markus Riva
    Norge “Thunderstruck” Erlend Bratland
    Italien “Fatti avanti amore” Nek
    Malta “Still here” Franklin Calleja
    Tyskland “Das golden von morgen”
    Österrike ” Feel alive” DAWA
    Länder som inte är med men ändå röstar är:
    Andorra
    Belgien
    Frankrike
    Estland
    Israel
    Luxemburg
    Montenegro
    Polen
    Rumänien
    Ryssland
    Spanien
    Nederländerna
    Storbrittanien
    Turkiet

  14. Micke

    1. Moldavien “Am devenit straini” Cezara
    2. Italien “Fatti avanti amore” Nek
    3. Österrike ” Feel alive” DAWA
    4. Sverige “Don’t stop believing” Mariette
    5. Finland “Crossroads” Satin Circus
    6. Danmark “Suitcase” Anne Gadegaard
    7. Tyskland “Das golden von morgen”
    8. Portugal “Outra vez primavera” Yola Dinis
    9. Litauen “Not perfect” Edgaras Lubys
    10. Irland “Anybody got a shoulder” Kat Mahon
    11. Serbien “Suza za kraj” Danica Krstic
    12. Grekland “Sunshine” Shaya Hansen
    13. Slovenien “Alive” Martina Majerle
    14. Lettland “Take me down” Markus Riva
    15. Rest of the world (Vitryssland) “Accent” Milki
    16. Malta “Still here” Franklin Calleja

    17. Norge “Thunderstruck” Erlend Bratland

    Albanien bidrag har jag inte lyckats hitta så den kan jag inte placera

  15. Micke

    Kollar på bidragen i ogae second chance och märker ett otrolig ras/lyft för två länder. I ESC var Norge min absoluta favvis och Moldavien min absoluta bottenplacering. Ser att det är precis tvärtom här 🙂 Visserligen tvekar jag mellan Moldavien och Italien som etta.

    Sju av de 17-18 bidragen tycker jag om.

  16. hej

    Micke, på wiwibloggs omröstning (www.wiwibloggs.com/2015/07/09/ogae-songs-second-chance-contest-2015-songs/99464/) finns alla videos, där får du nog höra Albaniens låt.

  17. Johan

    Jo, jag har varit på Globen och Tele2-arena i Stockholm, varav den sistnämnde var den arena jag hade hoppats skulle få husera tävlingen. Men då sporten går före där och Malmö hoppade av så ser jag Globen som den enda rimliga kandidaten som kan husera 10000 + åskådare och klara av den tekniska belastningen.

  18. Schlagerpinglan

    Jag tackar för påminnelsen om OGAE Second Chance och återkommer i morgon med min egen lista, för som vanligt så tycker jag att de valt helt fel låtar i många av fallen och det kommer att ta ett tag att få rätsida på listan. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se