Nederländerna TV-bolaget AVROTROS avslöjade i dag, tisdagen den 22:a september, att de gjort ett internval och kommer att låta den 22-årige singer-songwritern Douwe Bob få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2016.

Douwe Bob, som är känd som vinnaren av talangtävlingen The Best Singer-Songwriter in the Netherlands, skriver och framför sina egna låtar och sägs ha härlig energi vilket låg till grund för TV-bolagets val. Vilken låt han ska tävla med i Stockholm 2016 är tänkt att presenteras någon gång under nästa år. (Källor: songfestival.avrotros.nl, eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2015-12-09:Douwe Bobs bidrag i mars?

Länkar till smakprov på låtar med Douwe Bob:
Sweet Sunshine“, Douwe Bob (officiell video)
Hold Me“, Anouk & Douwe Bob (liveframträdande)
Pass It On“, Douwe Bob (officiell video)
Can’t Slow Down“, Douwe Bob (officiell video)
Take It All“, Douwe Bob (officiell video)

Schlagerpinglan: Äntligen så börjar det att röra på sig ordentligt och vi har den första bekräftade artisten för Eurovision Song Contest 2016. 😀

Även om jag personligen höll tummarna för Gordon så ser jag fram emot den här nya bekantskapen. Det lilla jag lyssnat på hans verk, se länkarna ovan, uppfattar jag som lovande och lite småmysigt fast utan den där riktiga wow-faktorn. Nåja, så länge vi inte har tävlingsbidraget att lyssna på så kan man inte säga alltför mycket. Så här långt har jag i alla fall inget att invända mot utan hoppas på en bra låt och ett framträdande som höjer den ytterligare några snäpp. 😀

Mer information om Douwe Bob hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Nederländernas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2016 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Douwe Bob för Nederländerna 2016!”

 1. Micke

  Lovande är det jag kan säga hittills. Killen verkar kunna sjunga och det är ju alltid ett plus 🙂 Dvs så länge som han inte sjunger som i länken till första låten du la ut här. Killar i falsett är definitivt inte min grej. Har även hört andra låtar med honom även live och som sagt han kan i alla fall sjunga. Hoppas nu Nederländerna kan hitta tillbaka till den standard de hade 2013-2014. Förra året var helt ok men den upprepande refrängen blev utsliten innan tävlingen ens hade kommit igång. Nej, jag har inte heller något att invända mot artisten de val. Nu handlar det om låten vilket givetvis är viktigast.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Falsett är inget som jag har något emot utan min största farhåg är att de spolar tillbaka bandet och gör ytterligare ett försök att göra en uppföljare till sina succéer 2013-2014 i stället för att satsa på en ny, självständig succé.

  Försöket 2015 gick ju inte så bra, trots att jag först tyckte enormt bra om låten. Den höll inte i längden och presenterades på ett lite, i mitt tycke, underligt sätt.

  Förhoppningsvis får de denna gång fram en låt som i stället växer till sig med tiden samt blir oemotståndlig på scen. Inga små förhoppningar, men av någon konstig anledning så tyckte jag att det var lite extra roligt att det var just Nederländerna som fick lite framgångar. Kanske var det bara för att de varit utan framgångar så länge men skoj var det i alla fall och jag ser gärna att de fortsätter 2016. 🙂

 3. Johanna

  Jag är supernöjd med artistvalet! Låter som exakt min musikstil utanför ESC. Dock som vanligt är det såklart låten som avgör i slutänden men med rätt låt kan det bog gå riktigt bra!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se